Γιατί να εμπιστευτεί ο πολίτης την κυβέρνηση με όσα κάνει στην Παιδεία;
Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ανάστατη συζητάει για λίστες ονομάτων που αλλάζουν συνεχώς στην προσπάθεια να σωθούν τα «δικά μας παιδιά».
Είναι δυνατόν να πιστέψει ο πολίτης αυτής της χώρας το δήθεν μήνυμα του Μαξίμου που προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ «Ξεχάστε όσα ξέρατε. Δεν χωρούν μικροκομματικά παιχνίδια»;;;Μα η ίδια η ηγεσία αυτής της κυβέρνησης τοποθέτησε την προηγούμενη βδομάδα Γενική Γραμματέα Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ η Γραμματεία αυτή είναι υπό κατάργηση! Τα ίδια ΜΜΕ παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό ως άμεμπτο και ότι θα ασκήσει «προσωπική πίεση» για να πετύχει το κυβερνητικό έργο! Εξαρτάται, βεβαίως, τι εννοεί ο καθένας αλλά σίγουρα δεν υπηρετούν έτσι τη Δημοκρατία.
Στο όνομα της μεταρρύθμισης φτιάχτηκε ένα καινούριο Πανεπιστημιακό Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία (που ανήκει πλέον στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), την εκλογική περιφέρεια του κ. Σταϊκούρα, γεγονός που καταγγέλθηκε από το Συμβούλιο Ιδρύματος και όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Η ίδρυσή του ανακοινώθηκε από το υπουργείο (χωρίς να το ζητήσει κανένας, αφού υπάρχει πληθώρα τέτοιων Τμημάτων στην Ελλάδα και ήδη στη Λαμία υπήρχε ένα Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική) το Ιούνιο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ, θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο και θα σταλούν εκεί 160 νέοι φοιτητές! Χωρίς καμία υποδομή, χωρίς πρόγραμμα σπουδών, χωρίς διδάσκοντες!
Διαβάστε το άρθρο στο aixmi.gr
