Για πρώτη φορά προηγείται η Λεπέν του Μακρόν σε δημοσκόπηση

Gazzetta team
Για πρώτη φορά προηγείται η Λεπέν του Μακρόν σε δημοσκόπηση
Ο ακροδεξιός «Εθνικός Συναγερμός» εμφανίζεται για πρώτη φορά μπροστά από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμάνουελ Μακρόν, σε δημοσκόπηση ενόψει των Ευρωεκλογών της 19ης Μαΐου του 2019. Δεν είναι μάλιστα μόνο το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, το οποίο μοιάζει να αυξάνει δυνάμεις, αλλά όλα τα ξενοφοβικά, ευρωσκεπτικιστικά μορφώματα.

Το κόμμα της Λεπέν, προηγείται με 21% έναντι 19% εκείνου του Μακρόν. Στο 7% καταγράφεται το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό κόμμα του Νικολά Ντιπόν – Ενιάν και 1% παίρνει κάθε ένα από τα κόμματα του λεγόμενου «frexit».

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Το συντηρητικό κόμμα «Ρεπουμπλικάνοι» του Λοράν Βοκιέ, υποχωρεί κατά δυο μονάδες, όμως βρίσκεται στο 13%, η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν, βρίσκεται στο 11%.

Σε άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση τα κόμματα των Μακρόν και Λεπέν εμφανίζονται να ισοψηφούν στο 21%, οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται στο 14% και η Ανυπότακτη Γαλλία στο 12,5%.

Δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε τη δημοτικότητα του Μακρόν να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδό της μετά την εκλογή του το 2017, ενώ μόλις το 21% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από την πολιτική του. Η φήμη του Μακρόν έχει πληγεί μετά την ξαφνική αποχώρηση δύο σημαντικών υπουργών του και ένα σκάνδαλο που ξέσπασε το καλοκαίρι σε σχέση με έναν σωματοφύλακά του. Η σταθερά υψηλή ανεργία, οι μεγάλοι φόροι και οι αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα ενισχύουν τη γενική αίσθηση δυσαρέσκειας.


Πηγή: reader.gr