Καστελόριζο: Η διάταξη των τουρκικών πλοίων, τα υποβρύχια και η στάση της Ελλάδας

Gazzetta team
Καστελόριζο: Η διάταξη των τουρκικών πλοίων, τα υποβρύχια και η στάση της Ελλάδας
Που βρίσκονται τα περίπου 17 πλοία των Τούρκων, οι πληροφορίες για τα υποβρύχια και τι απάντηση του ελληνικού ναυτικού.

Από χθες, κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία στο Αιγαίο παίζεται με μεγάλη παρτίδα σκάκι, με επίκεντρο το Καστελόριζο όπου η γειτονική χώρα ανακοίνωσε NAVTΕΧ...

Η κινητικότητα των τουρκικού στόλου μεταφράζεται σε περίπου 17 πλοία που έφυγαν από την βάση Ακσάζ με στόχο να αποτελέσουν συνοδευτικά του ωκεανογραφικού Orus Reis στην πορεία που θα έκανε προς την περιοχή έξω από το Καστελόριζο.

Και λέμε «θα» έκανε, καθώς προς το παρόν βρίσκεται στην αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.

Η ταυτότητα των πλοίων

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μεταξύ των 17 αυτών πλοίων είναι φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλάκατοι και πετρελαιοφόρα που επιχείρησαν να αποκλείσουν το νησί την Τρίτη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων.

 

Ενδεικτικό μάλιστα των κινήσεων του Τούρκων ήταν η κίνηση να σηκώσουν ακόμα και ελικόπτερα, προκειμένου να τσεκάρουν το χώρο, την ώρα μάλιστα που γίνονταν υπερπτήσεις πάνω από το σύμπλεγμα της μεγίστης, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Παράλληλα, άλλα 10 τουρκικά σκάφη κινούνται ανοιχτά της Σάμου και της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις στο βόρειο Αιγαίο να ενισχυθούν και εκεί.

Αξίζει να τονίσουμε πως υπάρχουν πληροφορίες και για 6-7 υποβρύχια που, τα οποία πριν από περίπου 10 ημέρες είχαν κινηθεί όλα μαζί προς την Ρόδο, σημαίνοντας συναγερμό στο ελληνικό πεντάγωνο.

Από ελληνικής πλευράς, ένα μεγάλος αριθμός ελληνικών σκαφών έχει βγει στο Αιγαίο, αλλά προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής, καθώς περιμένει τον απόπλου του τουρκικού ωκεανογραφικού.

Διαβάστε επίσης