SOSίβιο: Εκπληκτική ταινία από δασκάλους και «πρωτάκια» στο Ηράκλειο διεκδικεί διεθνές βραβείο (vid)

Ένα πραγματικό αριστούργημα, την ύπαρξη του οποίου -το ομολογούμε- δεν γνωρίζαμε, ανακαλύψαμε ότι δημιούργησαν το 2016 δάσκαλοι και «πρωτάκια» του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων Ηρακλείου: Μια μίνι-ταινία για το προσφυγικό, το «SOSίβιο», που διεκδικεί στις 17 Μαΐου, τέσσερα χρόνια μετά, το Βραβείο Κοινού στο φημισμένο φεστιβάλ της Βαλένθια, το 8ο Mostra Internacional Cinema Educatiu (MICE) Film Festival!
Την πανέμορφη και πολύ συγκινητική δουλειά «υπογράφουν» οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Γαλάνης και Νίκος Κωνσταντάκης, αλλά και τα πιτσιρίκια, όπως προαναφέραμε, του Δημοτικού.
Το «SOSίβιο» έχει ήδη λάβει αρκετές τιμητικές διακρίσεις, καθώς πρόκειται για μια ταινία που διδάσκει την ενσυναίσθηση, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάτι απόλυτα εκπαιδευτικό και, παράλληλα, εναλλακτικό.
Τι γίνεται, λοιπόν, όταν ένα προσφυγόπουλο έρχεται στο ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει;
Δείτε την απάντηση:
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Θύμα ληστείας περιπτεράς στην Ηλιούπολη: Απείλησαν ότι θα τον κάψουν με μπιτόνι (vid)
- Βίντεο ντοκουμέντο από απόπειρα διάρρηξης στα Γλυκά Νερά: Σπάσανε βιτρίνα φούρνου με αγροτικό
- Βανδαλισμός στην Εθνική Πινακοθήκη: Τα συμβολικά έργα που σκανδάλισαν τον βουλευτή της Νίκης, ποιος είναι ο βραβευμένος δημιουργός τους
giorgos_p
Μπράβο πατριωτες!!! Πολλα μπραβο!!!!
TYLER 13
Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα