Οι δύο τάσεις για το άνοιγμα των σχολείων: Που συμφωνούν και που διαφωνούν

Gazzetta team
Οι δύο τάσεις για το άνοιγμα των σχολείων: Που συμφωνούν και που διαφωνούν
Οι δύο τάσεις που επικρατούν στις τάξεις της επιτροπής που θα εξετάσει το άνοιγμα των σχολείων και την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κουβέντα για την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες δείχνει να αποτελεί μεγάλο... πονοκέφαλο.

Κάτι που όσο περνάνε οι μέρες δείχνει να επιβεβαιώνεται, καθώς μεταξύ της επιτροπής που θα κληθεί να κάνει την εισήγηση υπάρχουν δύο τάσεις. Σε αυτές υπάρχουν μέρη στα οποία συμφωνούν και άλλα στα οποία διαφωνούν...

  • Μόνο η 3η λυκείου

Η πρώτη είναι αυτή που λέει πως στην παρούσα φάση, θα πρέπει να μιλάμε μόνο για την επιστροφή της 3ης λυκείου που θα γίνει, όπως όλα δείχνουν στις 11 Μαΐου. Εκτός από την διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι επιστήμονες θεωρούν πως η όλη κατάσταση μπορεί να διαχειριστεί πιο εύκολα...

Τα παιδιά μπορούν να κρατήσουν πιο εύκολα τις αποστάσεις, να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής και να αποφύγουν καταστάσεις συνωστισμού. Παράλληλα όμως και οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να απομονωθούν και την θέση τους να πάρουν οι συνάδελφοί τους που διατρέξουν μικρότερο κίνδυνο.

 

Με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, δεν θέλουν να γίνει κουβέντα για τις μικρότερες τάξεις, ειδικά από το δημοτικό και πιο κάτω, καθώς θεωρούν πως είναι δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών που δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος.

  • Σταδιακή επιστροφή όλων

Η άλλη τάση, υποστηρίζει πως πρέπει να γίνει σταδιακή επιστροφή όλων των μαθητών, σε διάστημα ενός μήνα. Ακόμα και αυτών που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, προκειμένου να αρχίσει η κοινωνία να λειτουργεί κανονικά και να υπάρξει επανέναρξη της οικονομίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πολλοί γονείς δεν έχουν κάπου αλλού να αφήσουν τα παιδιά τους, προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στην εργασία τους.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει πως θα μείνουν μακριά από ηλικιωμένα άτομα ή ευπαθείς ομάδες, όμως κάτι τέτοιο είναι άγνωστο το πως μπορεί να γίνει.

  • Αλλαγή δεδομένων

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Σωτήρης Τσιόδρας, χθες είπε πως υπάρχει ανατροπή της εικόνας που είχαμε για το ιικό φορτίο των παιδιών. Όπως φαίνεται τελικά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο αρχικά νομίζαμε...