Θεσσαλονίκη: Κυνηγός κεραυνών οδηγούσε 6 ώρες στη θεομηνία για να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο (pic & vids)
«Μια τυπική, ωραία καταιγίδα, που φέτος καθυστέρησε να κάνει την εμφάνιση της», χαρακτήρισε τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο φωτογράφος και «κυνηγός» κεραυνών, Κώστας Εμμανουηλίδης.
Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», το χθεσινοβραδινό φαινόμενο παρουσίασε αυξημένη ένταση κεραυνών, όπως επίσης ανέμων και χαλαζόπτωσης.
Ο κ. Εμμανουηλίδης περίμενε εδώ και αρκετό καιρό να έρθει η στιγμή για τη λήψη φωτογραφίας εν μέσω καταιγίδας. Διότι, όπως εξήγησε, «θεωρητικά τα φαινόμενα των κεραυνών ξεκινούν από τον Μάρτιο. Συνηθέστερα από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου. Φέτος ήρθαν λίγο καθυστερημένα».
Δεν περίμενε δύο πράγματα
«Η χθεσινή ήταν μια πολύ καλή καταιγίδα, για κάποιον που την κυνηγάει...», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος «έστησε καρτέρι» στο φαινόμενο λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκεί όπου δεν περίμενε να συμβούν «δύο πράγματα: Το πόσο γρήγορα γύρισε ο αέρας και πόσο γρήγορα ''χάθηκε'' ο δρόμος από το νερό».
«Σε μικρό χρονικό διάστημα γύρισε ο καιρός σε έντονο χαλάζι με έντονες ριπές ανέμου, που κουνούσαν το αυτοκίνητο. Σε δύο- τρία λεπτά η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου φούσκωσε και χάθηκε ο δρόμος, από τη ραγδαιότητα του φαινομένου, ενώ το χαλάζι έπεφτε σαν πέτρες επάνω στο αυτοκίνητο», εξιστορεί αναφορικά με την εμπειρία την οποία κατέγραψε σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο.
Στις 2:30 το ξημέρωμα έφυγε για να μη χαθεί
«Εχθές μπορεί να μην είχαμε ρεκόρ κεραυνών, αλλά είχαμε αυξημένη ένταση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», προσθέτει. Εδώ και περίπου 15 χρόνια, ο κ. Εμμανουηλίδης έχει ως χόμπι να κυνηγά και να φωτογραφίζει τις καταιγίδες, δίνοντας παράλληλα συμβουλές πώς να προφυλαχθούν οι πολίτες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η περιπέτειά του τελείωσε, τελικά, στις 2:30 τα ξημερώματα, 6 ώρες αργότερα, όταν αναγκάστηκε να φύγει, για να μη χαθεί...
«Εάν κάποιος κινείται στον δρόμο με αυτοκίνητο και η ραγδαιότητα του φαινομένου είναι μεγάλη θα πρέπει να σταματήσει στην άκρη. Δεν είναι ασφαλής η οδήγηση γιατί τα νερά μπορούν να παρασύρουν το αυτοκίνητο. Θα πρέπει να είμαστε ''πονηρεμένοι''. Εάν πάλι κινείται κάποιος με τα πόδια στην πόλη δεν έχει πρόβλημα. Εάν όμως βρίσκεται σε βουνό, είναι αρκετά δύσκολα. Να μη σταθεί κάτω από δέντρο, αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται να είναι εκτεθειμένος στη βροχή και κουλουριασμένος. Να νιώθει την επιφάνεια του εδάφους για να μειωθούν οι πιθανότητες να χτυπηθεί από κεραυνό», πρότεινε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Μέντιουμ» εξαπάτησε συνταξιούχο: «Μου έλεγε ότι το εγγόνι της θα πεθάνει αν δεν στείλω χρήματα»
- Γλώσσα του σώματος: 7 σημάδια ότι κάποιος είναι βαθιά δυστυχισμένος στη ζωή του, αλλά το κρύβει
- Συνελήφθη ο ενοικιαστής της γιάφκας στο Παγκράτι: Από την «παλιά φρουρά» της τρομοκρατίας οι ιδιοκτήτες των όπλων