Ψώνια με χρονόμετρο και μια φορά τη μέρα, τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους: Όσα εξετάζει η κυβέρνηση (vid)
- Συναγερμός στους ειδικούς για τις εικόνες συνωστισμού
- Πώς θα γίνονται τα ψώνια με το «χρονόμετρο»
- Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους
Οι εικόνες συνωστισμού βάζουν σε συναγερμό τους ειδικούς και την κυβέρνηση που είδαν το Σαββατοκύριακο την πόλη να βουλιάζει από κόσμο.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να μπει «χρονόμετρο» στα ψώνια, αφού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολίτες να σβήνουν τα παλιά sms και να στέλνουν καινούργια για να μένουν πολλές ώρες στον δρόμο.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε πάντως πως αν οι πολίτες δεν αυτοπεριοριστούν είναι εφικτό να υπάρξει η πλατφόρμα που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να ξεγελάσει το σύστημα των sms, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega.
Συναγερμός στους ειδικούς για τις εικόνες συνωστισμού
Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως πως χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί με δεδομένη και την εμφάνιση της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης στην χώρα μας ο κίνδυνος μεγαλώνει.
Η αποστολή των SMS στο 13033 αυξήθηκε κατά 13% φθάνοντας τα 4 εκατομμύρια.
Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μία νέα εφαρμογή που θα μπαίνει κόφτης στην αλόγιστη χρήση τους. Μέσω μίας εφαρμογής του e – katanalotis που θα μετρά αντίστροφα τη διάρκεια των αγορών.
«Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο αυτό που αναφέρατε για το e-katanalotis. Συζητάμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον κύριο Γεωργιάδη» δήλωνε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας,ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Πώς θα γίνονται τα ψώνια με το «χρονόμετρο»
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει μία φορά την ημέρα στην πλατφόρμα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που θα δίνεται να κάνει όλες τις αγορές του.
Στο «τραπέζι» του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να κλείσει ξανά τα καταστήματα.
Θα χρησιμοποιούμε την εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanalotis.
Ο καταναλωτής είτε θα «κατεβάζει» από το κινητό του το χρονόμετρο από την εφαρμογή e-katanalotis, είτε θα μπορεί να στέλνει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 και να του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο.
Το χρονόμετρο ενεργοποιείται και μετρά αντίστροφα τις 2 ή 3 ώρες, ενώ σημειώνεται πως θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του.
Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους
Τέλος, για τους ηλικιωμένους θα προβλέπεται συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τις επιτρεπόμενες ώρες για ψώνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η μοιραία βόλτα του Σήφη Βαλυράκη: Η συνήθεια που του στέρησε την ζωή (vid)
- Survivor: Πυρ και μανία ο Κονδυλάτος με Κοψιδά, «αυτός ο μ@$#&@ς παίζει με την πείνα μας» (vid)
- Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου ακόμα και αν δεν αύξησαν τα κέρδη τους, ρέφεραν τις ζημιές
- «Καρφία» στο Survivor για την Ανθή Σαλαγκούδη: «Μήπως επειδή ο μπαμπάς της είναι βουλευτής» (vid)