Πρόβλεψη της Τσαπανίδου: «Από το... ακορντεόν θα βγούμε τον Ιούνιο, έχουμε σαλτάρει στο σπίτι» (vid)
Η οικονομία δοκιμάζεται πολύ σκληρά με τα συνεχόμενα lockdown και το «ακορντεόν», με την κυβέρνηση να δέχεται πιέσεις να ανοίξει η αγορά. Γι αυτή την κατάσταση κλήθηκε να μιλήσει στο δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Πόπη Τσαπανίδου.
Η δημοσιογράφος προέβλεψε ότι η χώρα θα βγει τον Ιούνιο από αυτή την κατάσταση και αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια του.
«Φαίνεται ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά νομίζω ότι είμαστε και εγκλωβισμένοι. Διότι τα λέγαμε αρκετό καιρό πριν ότι δεν θα φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν καταφέρουμε να κατεβάσουμε τα κρούσματα και να που επιβεβαιωνόμαστε. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2.000. Αν θέλετε να σας κάνω μια εκτίμηση εγώ, πιστεύω ότι θα βγούμε από το lockdown, από αυτό το ακορντεόν τον Ιούνιο», ήταν η αρχική τοποθέτηση της Τσαπανίδου.
Καθυστέρηση στα μέτρα
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντώνης Δελλατόλας, ο οποίος τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει την κρίση να προστατεύει τον διπλανό του για να παρέμβει η Πόπη Τσαπανίδου: «Αντώνη δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί αυτό. Πρώτο διότι καλούμαστε όλοι να πάμε στις δουλειές μας γιατί θα τις χάσουμε και όσοι ζούμε με μισθό και όχι με τα 534 ευρώ, δεν θα έχουμε λεφτά για να ζήσουμε. Δεύτερον μετακινούμαστε με ΜΜΜ οι περισσότεροι, στιβαζόμαστε μέσα σε αυτά για να μετακινηθούμε και η κυβέρνηση τώρα εξαγγέλει διαγωνισμό για άλλα 300 λεωφορεία και άλλους 200 οδηγούς. Δηλαδή δεν αξιοποίησε καθόλου το διάστημα που έχει περάσει για να μην σαρδελοποιεί τον κόσμο μέσα στο ΜΜΜ.
Το ζητούμενο όμως είναι να δούμε αν έχει λειτουργήσει όλο αυτό που κάνουμε. Είμαστε σε ένα ακορντεόν. Έχουμε αγκαλιάσει αυτό το ακορντεόν, το έχουμε αγαπήσει, το έχουμε λατρέψει, του κάνουμε τεμενάδες και το εφαρμόζουμε γιατί αλλιώς δεν αντέχει η οικονομία. Και εγώ ρωτάω: αν από την πρώτη στιγμή που πήγαιναν χάλια τα πράγματα, από τον περασμένη Σεπτέμβρη είχαμε κάνει ένα πραγματικά σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου, θα είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε το πράγμα, έτσι ώστε η οικονομία να αναπνεύσει μετά το δίμηνο και να μην χρειάζεται να ζούμε επιδόματα και να μας πληρώνει το κράτος; Γιατί δεν το κάναμε;».
Για να προσθέσει στο τέλος: «Το συμπέρασμα είναι ότι το μοντέλο αυτό δεν δείχνει να λειτουργεί. Τώρα πια είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό. Εγώ προτείνω να τα ανοίξουμε όλα, να αρχίζουμε να ζούμε γιατί έχουμε σαλτάρει κιόλας κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Όχι μόνο εγώ, όλος ο κόσμος».