Κούγιας: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας διαδικασίας»

Gazzetta team
Κούγιας: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας διαδικασίας»
Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε στην Ευελπίδων πως κατατέθηκε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας της σύλληψης Λιγνάδη.

Ένσταση κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην υπόθεση Λιγνάδη, κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας όπως ανακοίνωσε στην Ευελπίδων.

Ο γνωστός δικηγόρος, ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην κ. Ανακρίτρια και το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση κατά της διαδικασίας γιατί ο εισαγγελέας γιατί περιόρισε το υλικό στις καταθέσεις και τις μηνύσεις μόνο των παθόντων. Προκαλείται ακυρότητα όταν ο φερόμενος οτι δήθεν έπραξε πράξη είτε πλημμέλημα, είτε κακούργημα, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει καταθέσεις και να καταθέσει είτε γραπτές, είτε προφορικές εξηγήσεις. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση αν οι πράξεις ανήκουν στην αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο φερόμενος ως δράστης υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί.

Ο εντολέας μου ζήτησε να καταθέσει αφού πρώτα λάβει αντίγραφα των καταγγελιών για να μπορεί να προασπίσει το συμφέρον του. Ο εισαγγελέας κώφευσε και άσκησε την ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, αν και η διεύθυνσή του εδώ και 15 χρόνια είναι γνωστή εκδόθηκε ένταλμα, για το οποίο θα έπρεπε οι πράξεις να είναι επίκαιρες ή να υπάρχει πάλι κίνδυνος φυγής. Οι πράξεις που κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο. Δεν υπάρχουν άλλες πράξεις, ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν. Αυτά που ακούγονται για 41 μάρτυρες είναι μύθος. Είναι μικρή η δικογραφία.

Και οι δύο παθόντες είναι Αιγύπτιοι. Ο ένας καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη οτι το 2010 κατά την διάρκεια του Αυγούστου είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές. Μία μέρα, για λόγους που δεν εξηγεί, ο κ. Λιγνάδης τον ανάγκασε να του κάνει πεολειχία, ενώ αυτός δεν ήθελε. Κρατήστε το χρονικό διάστημα. Αυτό έγινε δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια.

 

Ο δεύτερος που καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη είναι και αυτός Αιγύπτιος, έχει γεννηθεί το 1993 και την περίοδο που καταγγέλλει τον κ. Λιγνάδη είναι 17-18 ετών. Καταγγέλει οτι στην Επίδαυρο σε μία σουίτα, στις 8/8/2015, ο κ.Λιγνάδης τον ανάγκασε να του κάνει πρωκτολειχία. Υπάρχουν στοιχεία που εκθέτουν τον εντολέα μου».

Στη συνέχεια είπε πως αναφορικά με την πρώτη καταγγελία ο κ.Λιγνάδης βρισκόταν στην Αίγυπτο και δεν ήταν στην Αθήνα, ενώ για την δεύτερη που τον παρουσιάζει στην Επίδαυρο τόνισε πως εκείνο το διάστημα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει οτι ήταν εκεί, λέγοντας πως ήταν στον Σταυρό Ιθάκης στο σπίιτι της Ελένης Κούρκουλα και του κ. Παναγιωτάκη.

Ολοκληρώνοντας έθεσε θύμα αξιοπιστίας μαρτύρων, τονίζοντας πως δεν έχει ξανασυναντήσει τόσο χοντροκομμένη υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ