Ποια Μήδεια; Από τους θερμότερους ο φετινός χειμώνας

Ζεστός υπήρξε ο φετινός χειμώνας 2020-21, με εξαίρεση τις περιόδους δύο συγκεκριμένων κακοκαιριών (Λέανδρος 14-18/01/2021 και Μήδεια 13-17/02/2021), όπως προκύπτει από την ανάλυση της μέγιστης θερμοκρασίας ανά ημέρα και την απόκλισή της από τη μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας (2010-2019) για τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, όπου λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Συγκεκριμένα, η ανάλυση έγινε για τους σταθμούς στη Φλώρινα, στη Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά, στην Αθήνα/Γκάζι και στο Ηράκλειο.
Στο μεγαλύτερο διάστημα των τριών μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου (90 ημέρες συνολικά) η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τις κανονικές τιμές για μεγάλο αριθμό ημερών (πχ για τις 66 από τις 90 ημέρες του χειμώνα στην Θεσσαλονίκη).
Ο θερμότερος μήνας του χειμώνα ήταν ο Ιανουάριος του 2021, με σημαντική απόκλιση της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας, και στους τέσσερις σταθμούς.
Πηγή: Reader.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Nτοκουμέντο από την επίθεση στο Α.Τ Καισαριανής: Έτρεχαν οι αστυνομικοί να καλυφθούν (vid)
- Ενέδρα σε εν κινήσει περιπολικό στου Ζωγράφου: Με γκάζι και ελιγμούς απέφυγε ο οδηγός τις μολότοφ (vid)
- Lockdown: Το χθεσινό ρεκόρ δείχνει παράταση του lockdown (vids)
- Survivor: «Μας έδινε εύκολους πόντους η Ανθή Σαλαγκούδη. Ξενέρωσα» (vids)
wraith
Και Θεσσαλονίκη το ίδιο. Σχεδόν όλο τον χειμώνα έβγαινες βόλτα μέχρι αργα και μετα την δύση του ήλιου και δεν χρειαζόσουν μπουφάνούτε ούτε καν ζακέτα. Δεν έχει ξανασυμβεί, τη ημέρα η θερμοκρασία σχεδόν πάντα πάνω από 12.
Filippos13
Μακράν από τους πιο ήπιους χειμώνες που έχω βιώσει. Δεν ξέρω για άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά στην Αθήνα ήταν ζήτημα να ήταν 10 οι ψυχρές μέρες του φετινού χειμώνα.