Διχασμένη η ιατρική κοινότητα για το ακαταδίωκτο: «Δεν έπρεπε να γίνει, δεν φοβόμαστε» (vid)

Gazzetta team
Διχασμένη η ιατρική κοινότητα για το ακαταδίωκτο: «Δεν έπρεπε να γίνει, δεν φοβόμαστε» (vid)
Το ακαταδίωκτο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που ψηφίστηκε χθες, δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας.

Ο ντόρος για το ακαταδίωκτο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που ψηφίστηκε χθες το βράδυ, συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτους ρυθμούς, με την σκυτάλη να παίρνουν τα μέλη της ιατρικής κοινότητας...

Από τις αντιδράσεις μάλιστα, φαίνεται πως για διάφορους λόγους δεν φαίνεται να συμφωνούν με αυτή την κίνηση...

Δείτε για παράδειγμα τί δήλωσε η Ματίνα Παγώνη που είναι πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, όταν ζητήθηκε η άποψή της, το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ.

«Εγώ ως πρόεδρος του ανωτάτου πειθαρχικού θα σας πω τα εξής: Οι γιατροί κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Η ιατρική κοινότητα δεν έχει ανάγκη το ακαδίωκτο γιατί έχει προσωπική, επιστημονική άποψη και είναι τεκμηριωμένη. Κανένας δεν μας φοβίζει και κανείς δεν θα μας φοβίσει να πούμε την άποψή μας.

 

Η επιτροπή, οι συνάδελφοί μου, έχουν άποψη επιστημονική, την τεκμηριώνουν και τέλος. Αυτό σημαίνει διαχωρισμός ιατρικής κοινότητας. Όταν εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά και βρισκόμαστε στα δικαστήρια και πηγαίνουμε στα δικαστήρια, τοποθετούμαστε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δεν μπορεί να υπάρχει τροπολογία για συγκεκριμένη ομάδα. Δεν το είχαν ανάγκη. Δεν χρειαζόταν να γίνει αυτή η ιστορία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούμε πως δεν έπρεπε να γίνει. Δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στην ιατρική κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει χρήση του προνομίου γιατί αποκαλύπτει μόνο τα μέλη της επιτροπής και όχι γενικά όλο το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον Μάρτιο του 2020 ζητούσε μία πρόνοια ασυλίας για όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση του COVID. Πρόνοια θεωρούμε δίκαιη και λογική και υπάρχει σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως η Αμερική, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Ειδικά για την πανδημία. Η χθεσινή ρύθμιση είναι λογική και αναγκαία, αλλά ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποποιούμαι αυτού μέχρι να καλυφθεί και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ