Λιοντάρι 300 κιλών πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες σε κλινική για να θεραπευτεί (pics)

Gazzetta team
Λιοντάρι 300 κιλών πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες σε κλινική για να θεραπευτεί (pics)
Μάρτυρες του πιο ασυνήθιστου ασθενή στην ιστορία της ογκολογικής κλινικής Muelmed στην Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής έγιναν γιατροί, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, όταν είδαν ένα ενήλικο αρσενικό λιοντάρι, βάρους σχεδόν 300 κιλών, να μεταφέρεται με φορείο στο εσωτερικό της.

Ο «Χάος» όπως ονομάζεται ο «βασιλιάς της ζούγκλας» διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνου του δέρματος, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του καταφυγίου άγριας ζωής Lory Park, όπου διέμενε μέχρι πρότινος, να ψάχνουν εναγωνίως τρόπους ώστε να του σώσουν τη ζωή, πριν εξαπλωθεί η ασθένεια του λιονταριού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο «Χάος» προσβλήθηκε από την ασθένεια πριν από μερικούς μήνες κι η άμεση νοσηλεία του κρίθηκε επιβεβλημένη από τους κτηνιάτρους που τον εξέτασαν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος της απώλειάς του ήταν αρκετά μεγάλος.

A lion is being treated for skin cancer in South Africa. Credit: Kara Heynis

 

Πέντε ακτινολόγοι, ένας ογκολόγος και δύο κτηνίατροι βρέθηκαν πάνω από το άρρωστο λιοντάρι, στην πρώτη από τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε, οι οποίες σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στέφθηκαν από επιτυχία, γεγονός που θα επιτρέψει στο επιβλητικό αιλουροειδές να επιστρέψει πίσω στην αγέλη του.

Ωστόσο, επειδή ακόμα δεν έχει γίνει σαφές ποιοι παράγοντες προκάλεσαν τον καρκίνο, η κατάστασή του θα ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προληφθούν τυχόν επιπλοκές στην υγεία του, ενώ οι εικόνες από το λιοντάρι στο χειρουργικό τραπέζι κάνουν τον γύρο του κόσμου, με χιλιάδες χρήστες των social media να εύχονται από καρδιάς στον «Χάος» γρήγορη ανάρρωση.

Chaos was brought in via the back door to avoid alarming other patients. Credit: Kara Heynis

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στη Νότιο Αφρική, όπως και στις γειτονικές Ναμίμπια, Μποτσουάνα και Τανζανία υπάρχουν οι πιο εύρωστοι και δυναμικοί πληθυσμοί λιονταριών σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η προστασία τόσο του πληθυσμού όσο και των βιοτόπων τους, έχουν γίνει προτεραιότητα για πολλά κράτη στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου.

Πληροφορίες: ladbible.com