Slogun:Πρωτοβουλία οπαδών για να μην φύγει ο Γκουαρδιόλα από τη Σίτι. Μαζεύουν λεφτά για μεταγραφές μάλλον.

FOLLOW US

Slogun:Πρωτοβουλία οπαδών για να μην φύγει ο Γκουαρδιόλα από τη Σίτι. Μαζεύουν λεφτά για μεταγραφές μάλλον.

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics)

Gazzetta team
Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics)
Για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, καθώς και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη συζήτησαν, το πρωί της Παρασκευής, Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Τσίπρας και Μακρόν συζήτησαν επίσης για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων της Ευρωζώνης, το μέλλον της Ευρώπης και την επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Ιανουάριο του 2018.

Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν «έσπασαν» το πρωτόκολλο αφού το πρόγευμα ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει 45 λεπτά και διήρκησε μία ώρα και ένα τέταρτο.

Ο Γάλλος πρόεδρος περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητο.

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στη Le Figaro ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας πως έχουν μια «διαρκή και πολύ ουσιαστική επικοινωνία»

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως με τον Εμανουέλ Μακρόν «μοιραζόμαστε κοινές ελπίδες, κοινό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης», συνεχίζοντας έτσι και «τη μακρά παράδοση καλής συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των δύο χωρών».

Το κοινό όραμα για μια πιο ελκυστική Ευρώπη, ιδίως για τη νέα γενιά. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αν δεν κάνουμε γενναία βήματα», για παράδειγμα στην εκδημοκρατικοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών, σημείωσε και συνέχισε: «Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με διαφάνεια, όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι φόρουμ συζήτησης ηγετών και τεχνοκρατών, που στο τέλος γίνεται πάντα αυτό που θέλει ο ισχυρός, αυτός που έχει την οικονομική ηγεμονία, δηλαδή η Γερμανία».

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 11

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 2

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 3

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 4

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 5

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 7

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 8

Το ελληνικό πρόγραμμα «στο μενού» της συνάντησης Τσίπρα-Μακρόν (pics) - Media Gallery 9


Πηγή: reader.gr