Με NAVTEX στο Καστελόριζο απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία (pic)

Gazzetta team
Με NAVTEX στο Καστελόριζο απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία (pic)
Στη NAVTEX της Τουρκίας, η Ελλάδα απάντησε με δική της NAVTEX στην ίδια περιοχή που ακυρώνει αυτή της γειτονικής χώρας.

Με την δική της NAVTEX στο Καστελόριζο, απαντάει η Ελλάδα στην αντίστοιχη της Τουρκίας την οποία ουσιαστικά ακυρώνει, σε ένα παιχνίδι τακτικής και... νεύρων μεταξύ των δύο χωρών.

Και αυτό γιατί μπορεί η χώρα μας να προχώρησε σε μία κίνηση που καθιστά παράνομη την οδηγία των γειτόνων, όμως εκείνοι λίγο αργότερα απάντησαν με νέα στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Και όλα αυτά ενώ στην θαλάσσια περιοχή υπάρχουν δεκάδες πολεμικά πλοίο, με τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου να χτυπάει... κόκκινα.

Αναλυτικά η οδηγία

Στην ελληνική αντι- NAVTEX που μεταδόθηκε σε όλα τα σκάφη και αναμεταδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, καλεί τους ναυτικούς να αγνοήσουν την παράνομη τουρκική οδηγία, αναφέροντας τα εξής: «Η NAVTEX που βγάλατε σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία υπερκαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εξουσιοδοτημένος σταθμός να εκδίδει NAVTEX είναι ο σταθμός Ηρακλείου. Ολοι οι ναυτιλομένοι παρακαλούνται να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX».

 

Διαβάστε επίσης