«Επισκέφτηκα την εκλογική μου περιφέρεια»: Εξηγήσεις Μπογδάνου για την παρουσία του στο Πολυτεχνείο (vid)

Gazzetta team
«Επισκέφτηκα την εκλογική μου περιφέρεια»: Εξηγήσεις Μπογδάνου για την παρουσία του στο Πολυτεχνείο (vid)
Εξηγήσεις για την παρουσία του έξω από το Πολυτεχνείο και την κουβέντα, που είχε με τους αστυνομικούς, πριν, όπως τονίζει, την επιχείρηση εκκένωσης της Παρασκευής (13/11), έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το μεσημέρι της Παρασκευής (13/11), έξω από το Πολυτεχνείο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, και σε πολιτικό επίπεδο, με το ΚΙΝΑΛ, χαρακτηριστικά, να κάνει λόγο για «εικόνα ντροπής για τη Νέα Δημοκρατία».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, θυμίζουμε, έδωσε το «παρών» στο σημείο και κουβέντιασε με τους αστυνομικούς, πριν, όπως τονίζει ο ίδιος, την επιχείρηση εκκένωσης στο ίδρυμα.

Μάλιστα, ανέβασε και φωτογραφίες από την κουβέντα του με τους αστυνομικούς, γράφοντας στο Facebook: «Φέτος στο κέντρο της Αθήνας θα προστατευθούν η τάξη, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά πρωτίστως η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Καμία παραχώρηση σε επίδοξους δολοφόνους με αριστερές ιδεοληψίες. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και η πρωτεύουσά της κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Μιλώντας, λοιπόν, το πρωί της Κυριακής (15/11) στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός, σημειώνοντας ότι βρέθηκε εκεί στα πλαίσια των βουλευτικών του καθηκόντων, ενώ συμπλήρωσε πως οι δραστηριότητές του καλύπτονται με ψευδή τρόπο.

 

«Τα πράγματα τα οποία κάνω μεταδίδονται με έναν τρόπο ψευδή. Εδώ το ιστορικό MEGA την Παρασκευή έκανε ένα χονδροειδές δημοσιογραφικό σφάλμα, λέγοντας μέσα σε βίντεο -και μάλιστα μαθαίνω με παρέμβαση του ίδιου του Σταμάτη Μαλέλη "ότι ήμουν τάχα στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης". Ενώ εγώ πέρασα εκεί ως βουλευτής της περιφέρειας Α’ Αθήνας, για να δω τι συμβαίνει, δύο ώρες πριν την επιχείρηση. Δεν πέρασα τυχαία. Ήμουν εκεί από τις 13:26 έως τις 13:37 και το δελτίο του ΜEGA, μεταξύ άλλων, λέει ότι "ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης", κάτι το οποίο θα ήταν λάθος», επεσήμανε

Παράλληλα, δε, τόνισε ότι το Πολυτεχνείο βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια, λέγοντας ότι 1,5 χιλιόμετρο από το Πολυτεχνείο είναι το σπίτι και το πολιτικό του γραφείο.

«Ο βουλευτής πρέπει να κινείται στην περιφέρειά του»

«Ο βουλευτής πρέπει να κινείται στην περιφέρειά του. Να έχει αίσθηση του πεδίου του τι γίνεται, τι συμβαίνει. Πού χρειάζεται ενδεχομένως να έχει στραμμένη την προσοχή του. Για αυτό μας ψήφισε ο κόσμος. Όχι για να καθόμαστε σε γραφειάρες και να παρατηρούμε από τα ρετιρέ μας τι γίνεται στους δρόμους.

Ήταν απλά άλλη μια κίνησή μου στο κέντρο της Αθήνας. Το μαρτυρά και η ενδυμασία μου. Με τα αθλητικά και με το φούτερ σταμάτησα να δω τι γίνεται. Αυτό κάνει, αυτό πρέπει να κάνει ένας βουλευτής», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν έχει μόνο η αριστερά ακτιβιστές»

Και συνέχισε: «Δεν έχει μόνο η αριστερά ακτιβιστές. Έχουμε και εμείς. Μη βλέπετε που οι περισσότεροι ομόσταβλοί μου είναι της άνεσης. Έχει δρόμο και η Νέα Δημοκρατία».

Για την αστυνομία, δε, ανέφερε: «Η αστυνομία έχει επιφορτιστεί τα πάντα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία. Της αξίζει και αναγνώριση στο υλικό πεδίο. Δόθηκαν στους στρατιωτικούς, να δοθεί και στους αστυνομικούς. Η αστυνομία είναι παντού. Είναι οι καθημερινοί μας ήρωες. Πάρα πολοί νοσούν δυστυχώς από κορονοϊό. Μας κατηγορούν από αριστερά για καταστολή στις ελεύθερες δημοκρατικές εκδηλώσεις και από δεξιά μας λένε αντίθεους και αντίχρηστους που κλείσαμε τις εκκλησίες».

Αναφερόμενος στο τι εννοούσε όταν έκανε λόγο για «επίδοξους δολοφόνους» εξήγησε ότι «όποιος πάει στην πορεία (του Πολυτεχνείου) είναι επίδοξος δολοφόνος. Όχι με δόλο, εξ’ αμελείας. Στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν κάποιες διατυπώσεις που πρέπει να μένουν στην αρχική τους ακρίβεια. Εξ αμελείας δολοφόνος είναι όποιος συγκεντρώνεται, συναθροίζεται και συγχρωτίζεται».

Για την απαγόρευση συναθροίσεων, τέλος, είπε ότι «σωστά απαγορεύτηκαν αυτά που απαγορεύτηκαν», ενώ χαρακτήρισε «άριστη την απόφαση». «Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, αριστεράς-δεξιάς. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, ζήτημα ισονομίας και νομοκρατίας. Να ισχύουν οι νόμοι σε όλη τη χώρα και για όλους», συμπλήρωσε.