Πρόεδρος Ομοσπονδίας ποδηλασίας στο Gazzetta: «Δεν πετάμε κανέναν αθλητή έξω»

Newsroom
Πρόεδρος Ομοσπονδίας ποδηλασίας στο Gazzetta: «Δεν πετάμε κανέναν αθλητή έξω»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Βασίλης Διαμαντόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις στο Gazzetta σχετικά με το θέμα των ξενώνων στον Αγιο Κοσμά και την ανάρτηση του Χρήστου Βολικάκη.

Μετά την ανάρτηση του Χρήστου Βολικάκη κατά της ομοσπονδίας της ποδηλασίας για τους ξενώνες στον Αγιο Κοσμά, ξέσπασε μεγάλος ντόρος.

Ο σπουδαίος πρωταθλητής κατηγόρησε την ομοσπονδία πως πετάει εκτός δωματίων τόσο τον ίδιο τον Χρήστο, όσο και τον αδερφό του Ζαφείρη, καθώς η σύμβαση με την διοίκηση του Αγίου Κοσμά έχει λήξει.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ ωστόσο, Βασίλης Διαμαντόπουλος, έδωσε στο Gazzetta διευκρινήσεις για το θέμα, λέγοντας πως τα δωμάτια τα οποία έφυγαν από την ποδηλασία, είναι οι δύο σουίτες οι οποίες είχαν παραχωρηθεί δωρεάν από το 2018 στο άθλημα, από την διοίκηση των εγκαταστάσεων, κάτι που από τον Σεπτέμβρη έχει πάψει να ισχύει και ως εκ τούτου πρέπει να παραχωρηθούν οι δύο σουίτες.

Τόνισε δε πως η ΕΟΠ έχει εξασφαλίσει τρία δίκλινα για τους αθλητές που θα τα πάρουν βάσει των επιτυχιών τους το 2021 (σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Βολικάκης) καθώς και πως εντός της ημέρας θα στείλει αίτημα προς την διοίκηση του ΕΑΚΝ να παραμείνουν δωρεάν οι δύο σουίτες για έναν ακόμη χρόνο στην ποδηλασία, καθώς η ομοσπονδία αδυνατεί να πληρώσει το ποσό που απαιτείται.

Διαμαντόπουλος: «Εχουμε τρία δίκλινα και μπορεί να μείνει σε αυτά ο Βολικάκης»

«Από το 2018 είχαμε δύο σουίτες που ήταν δωρεάν λόγω της οικονομικής κρίσης και μετέπειτα της πανδημίας. Τώρα πρέπει να πληρώνονται και η ομοσπονδία δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Η ομοσπονδία έχει οφειλή 18.000 ευρώ από το 2016 στον Αγιο Κοσμά, από την προηγούμενη διοίκηση, ποσό που πρέπει να πληρωθεί άμεσα. Με τα οικονομικά να είναι ζόρικα, κλείσαμε 3 δίκλινα δωμάτια που κοστίζουν 150 ευρώ τον μήνα. Σε αυτά προφανώς και μπορεί να μείνει ο Βολικάκης. Τα παίρνουν οι αθλητές που είχαν τις σημαντικότερες διακρίσεις φέτος» ανέφερε αρχικά ο κ. Διαμαντόπουλος στο Gazzetta και συνέχισε:

«Πρέπει επίσης ως ομοσπονδία να κάνουμε ελέγχους στο ποιοι μένουν μέσα γιατί παρατηρούνται διάφορα φαινόμενα. Δεν μπορεί να πάρει για παράδειγμα δωμάτιο ένας αθλητής που δεν έχει αγωνιστεί φέτος, ειδικά σε σημαντικούς αγώνες και δεν έχει διάκριση. Ούτε ένας αθλητής που τα έχει παρατήσει και να επιβαρύνει το κράτος επί της ουσίας. Αυτό το αναφέρω γενικά. Η επιλογή γίνεται βάσει των επιτυχιών και ο Βολικάκης προφανώς έχει δικαίωμα να μείνει γιατί είναι εν ενεργεία. Δεν πετάμε κανέναν αθλητή έξω από τους ξενώνες. Απλά πρέπει να πάνε σε δίκλινο. Μπορεί να μείνει ο οποιοσδήποτε είναι εν ενεργεία».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τόνισε πως σήμερα κιόλας θα γίνει αίτημα προς την διοίκηση του ΕΑΚΝ να παραχωρηθούν και πάλι οι δύο σουίτες στην ομοσπονδία, αλλά δωρεάν όπως ίσχυε από το 2018, καθώς δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα που απαιτούνται για την ενοικίασή της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα