Mountain Bike Race στον Εθνικό Δρυμό Οίτης - Έρχεται 6 & 7 Ιουλίου 2024

Newsroom
Mountain Bike Race στον Εθνικό Δρυμό Οίτης

bet365

Στα πρότυπα μεγάλων ελληνικών αλλά και ξένων διοργανώσεων ξεκινά φέτος το ταξίδι του ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari. Θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουλίου 2024 στον ορεινό όγκο Οίτης.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στο https://www.oitimtb.gr/el/register.

Το τερέν θα είναι άκρως ενδιαφέρον με σκιερούς δασικούς χωματόδρομους αλλά και συναρπαστικά μονοπάτια μέσα στα ελατοδάση του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και του μυθικού ήρωα Ηρακλή στην καρδιά της Ρούμελης που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Είναι ένα γεγονός που σίγουρα θα εκπλήξει ευχάριστα με την ομορφιά των διαδρομών του.

Ο Αγώνας

Ο νέος αυτός αγώνας ορεινής ποδηλασίας Oiti Mountain Bike Race - Mavrolithari θα προσφέρει τρεις αποστάσεις για όλα τα… γούστα:

1· Μεγάλη διαδρομή (Marathon): 58χλμ

· Θετική υψομετρική: +2500μ
· Μέγιστο υψόμετρο διαδρομής: 1632μ
· Ημερομηνία διεξαγωγής: 07/07/2024

2.Μεσαία διαδρομή (semi- Marathon): 28χλμ

· Θετική υψομετρική: +1065μ
· Μέγιστο υψόμετρο διαδρομής: 1550μ
· Ημερομηνία διεξαγωγής: 07/07/2024

3. Μικρή διαδρομή (Fun Race): 18χλμ

· Θετική υψομετρική: +750μ
· Μέγιστο υψόμετρο διαδρομής: 1530μ
· Ημερομηνία διεξαγωγής: 07/07/2024

Το Μαυρολιθάρι

Οι εκκινήσεις και ο τερματισμός των διαδρομών θα γίνουν στο γραφικό Μαυρολιθάρι, στην ιστορική του πλατεία σε υψόμετρο 1160μ. Τον αγώνα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών.

Το Μαυρολιθάρι είναι χτισμένο στη νότια πλαγιά της Οίτης, σε μια τοποθεσία που προσφέρει πανοραμική θέα προς τις απέναντι αλπικές κορυφές, τη Γκιώνα (2510μ.) και τα Βαρδούσια (2495μ.).

Με την επιβλητική κεντρική του πλατεία, τον αιωνόβιο Πλάτανο, μνημείο της Φύσης και της Εθνικής Αντίστασης, το Μαυρολιθάρι είναι η βάση για την εξερεύνηση της λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων, με τα όμορφα χωριά Πυρα, Καστριώτισσα, Στρώμη, Πανουργιά, Μουσουνίτσα και Αθανάσιο Διάκο.

Συμμετοχή στο Athens Bike Festival

Στην μεγαλύτερη έκθεση ποδηλασίας της χώρας, στο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ που διεξήχθη 12-14 Απριλίου συμμετείχε το Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari. Η έκθεση ποδηλασίας συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και έλαβε χώρα στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, με πολλές δράσεις για όλους τους ποδηλάτες, είτε αγαπούν την άσφαλτο ούτε το βουνό.

Το Oiti Mountain Bike Race – Mavrolithari με ένα μίνι περίπτερο στο χώρο των διοργανωτών, υποδέχτηκε ποδηλάτες, ενημέρωσε για τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Ιουλίου 2024 στον ορεινό όγκο Οίτης και κλήρωσε 3 δωρεάν συμμετοχές στον αγώνα, έναν για κάθε διαδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Διοργάνωση:

Web: www.oitimtb.gr
Facebook: www.facebook.com/oitimtb
Instagram: www.instagram.com/oitimtb

Οι στόχοι της Διοργάνωσης

Στόχος μας ως Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Μαυρολιθαριτών είναι να προσφέρουμε στους αθλητές μία αξέχαστη διαφορετική εμπειρία αλλά και να αναδείξουμε το Μαυρολιθάρι και την ευρύτερη περιοχή σε προορισμό ορεινής ποδηλασίας που θα λειτουργεί όλο το χρόνο και θα προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει την λειτουργία συναφών επιχειρήσεων που ελπίζουμε να τονώσουν τον τόπο οικονομικά και δημογραφικά, όπως επιθυμούμε όλοι όσοι τον αγαπάμε και όπως αξίζει στην φυσική του ομορφιά, στην παράδοση και την ιστορία του.

 

Τελευταία Νέα