From zero to hero (vid)

Γιώργος Καραμάνος
From zero to hero (vid)
Ο Ρούνεϊ έβαλε αυτογκόλ στο 11' και μετά με δύο δικά του γκολ (έφτασε τα 200 με τα κόκκινα) και μία ασίστ οδήγησε τη Γιουνάιτεντ στο 4-2 επί της Στόουκ και στο -4 από την κορυφή.

Μία βδομάδα νωρίτερα χρίστηκε για πρώτη φορά αρχηγός της Αγγλίας. Ηταν η μέγιστη τιμή για τον Γουέιν Ρούνεϊ που ευελπιστούσε να το γιορτάσει και με τη Γιουνάιτεντ. Για κακή του τύχη όμως στο 11' υπό την πίεση του Σόουκρος βρέθηκε με σκυμμένο το κεφάλι εξαιτίας του αυτογκόλ του που μόλις είχε βάλει μπροστά στο σκορ τη Στόουκ. Προφανώς ο Αγγλος επιθετικός πείσμωσε και βάλθηκε να το γυρίσει μόνος του. Δύο δικά του γκολ, μία ασίστ και γενικότερα η ηγετική εμφάνιση του, οδήγησαν τους Κόκκινους Διαβόλους στην ανατροπή (4-2) και την κράτησαν στο -4 από την κορυφή.

Εντάξει σίγουρα θα έπαιξε έναν κάποιο ρόλο και το ότι η Στόουκ τρέμει όποτε παρατάσσεται στο «Ολντ Τράφορντ», όπου τελευταία φορά στο πρωτάθλημα πανηγύρισε μόλις πριν από 36 χρόνια. Εκτοτε σε 11 επισκέψεις έχει καταφέρει να κλέψει μονάχα μία ισοπαλία και τίποτ' άλλο. Οπότε το σημείο ήταν λίγο πολύ γνωστό και απέμενε το αποτέλεσμα. Αυτό όπως είπαμε το φρόντισε ο Ρούνεϊ. Στο 28' απογειώθηκε και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.

Στα χασομέρια του πρώτου μέρους ήρθε η σειρά του Φαν Πέρσι να κάνει το 2-1 με εκπληκτικό τρόπο, καθώς το πως γύρισε το κορμί του ήταν φοβερό. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τελείωσε το ημίχρονο: με γκολ των γηπεδούχων δηλαδή και τον Ρούνεϊ να στρώνει στον Γουέλμπεκ που ολοκλήρωσε τη φάση με ψαράκι. Και ενώ όλα πήγαιναν υπέροχα για τους Κόκκινους Διαβόλους, ήρθε στο 60' ο Κάιτλι να επελάσει ανενόχλητος (ανύπαρκτη άμυνα) και με σουτ να φέρει νέους μπελάδες, κάνοντας το 3-2.

Ο προβληματισμός διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά, καθώς ο Ρούνεϊ εκμεταλλεύτηκε το χάος στην περιοχή της Στόουκ και ολοκλήρωσε το σούπερ απόγευμα του με το 4-2 και το 200ό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις με τη Γιουνάιτεντ. Την ίδια στιγμή το κοντέρ του Πολ Σκόουλς έγραφε 400 παρουσίες στην αρχική 11άδα της ομάδας στην Πρέμιερλιγκ.

Μάν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβανς, Φέρντιναντ, Ράφαελ, Βαλένσια (74' Νάνι), Κάρικ, Σκόουλς (71' Αντερσον), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (78' Ερνάντες), Φαν Πέρσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα