Χαράλαμπος Μπλιώνας 26 χρόνια μετά

Χαράλαμπος Μπλιώνας 26 χρόνια μετά

bet365

Μία μαύρη επέτειος είναι η σημερινή ημέρα για την ομάδα της ΑΕΛ, καθώς συμπληρώνονται 26 χρόνια από τον θάνατο του του Χαράλαμπου Μπλιώνα.

Ήταν 26 Οκτωβρίου του 1986, όταν η ΑΕΛ υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως το τεταμένο κλίμα πριν την αναμέτρηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία τραγωδία. Στον θάνατο ενός ανθρώπου, ενός νεαρού οπαδού, ενός δασκάλου 29 ετών, του Χαράλαμπου Μπλιώνα

Λίγο μετά τις 2, μία φωτοβολίδα εκσφενδονίστηκε από την κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τους αυτούς της ΑΕΛ και αφού χτύπησε στο κιγκλίδωμα και εξοστρακίστηκε, έσκασε χτυπώντας θανάσιμα τον νεαρό δάσκαλο στην καρωτίδα.

Για το γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση και η διοίκηση της ΑΕΛ, χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα ημέρα μνήμης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ
«Ημέρα μνήμης η σημερινή για την ΑΕΛ, αφού συμπληρώνονται 26 χρόνια από το θάνατο του φιλάθλου της ομάδας μας, Χαράλαμπου Μπλιώνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις εξέδρες του Σταδίου Αλκαζάρ χτυπημένος από φωτοβολίδα.

Ένα γεγονός που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία της ΑΕΛ και έγινε η αιτία για να παραμείνει ζωντανό ένα διαχρονικό μήνυμα. Ένα μήνυμα που ζητάει από όλους μας να σταθούμε συνειδητά, με πράξεις, απέναντι στη βία και, ταυτόχρονα, να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ΑΕΛ, το ποδόσφαιρο και όλα όσα αγαπάμε σε αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα