Ολυμπιακός: Η πρόκληση των «ερυθρόλευκων» στον ημιτελικό των φαβορί

polo_osfp_prorecco.jpg

bet365

Η κλεψύδρα του Final 4 στο LEN Champions League του πόλο μετράει τους τελευταίους της κόκκους πριν το πρώτο σπριντ στο κολυμβητήριο της Μάλτας και την έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης.

Μετά τη σεζόν 2012-13 το Final 4 επανέρχεται στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της υδατοσφαίρισης, με την Μάλτα να φιλοξενεί τη φετινή χρονιά τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ολυμπιακός, Προ Ρέκο, Φερεντσβάρος και Νόβι Μπέογκραντ έχουν δώσει το «παρών» και τα ματς τους αναμένονται συναρπαστικά.

Αναμφίβολα, το μεγάλο φαβορί στην διοργάνωση είναι η Προ Ρέκο, η οποία μετράει τρεις σερί κατακτήσεις και 11 συνολικά. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα στον ημιτελικό της διοργάνωσης θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού, μιας και οι δύο ομάδες αποτελούν τις δύο επικρατέστερες για την κατάκτηση του τίτλου.

Ένας τελικός στη θέση του ημιτελικού

Δεν είναι ψέμα να πούμε πως τα φώτα στην πρώτη μέρα του Final 4 στο LEN Champions League θα πέσουν στο πρώτο χρονικά ζευγάρι, ανάμεσα σε Προ Ρέκο και Ολυμπιακό. Ένα ματς με χαρακτήρα τελικού, μιας και από εκεί θα προκύψει το φαβορί για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρώπης.

Όχι, πως το έτερο ζευγάρι ανάμεσα σε Νόβι Μπέογκραντ και Φερεντσβάρος είναι αμελητέο, όμως είναι λιγότερο εμπορικό, καθώς είναι πολύ πιθανό η νικήτρια από αυτό το ματς να είναι και η φιναλίστ της φετινής διοργάνωσης.

Ολυμπιακός και Προ Ρέκο απέδειξαν τη φετινή σεζόν πως είναι οι πρώτες υποψήφιες ομάδες για την κατάκτηση του φετινού LEN Champions League, με την... τύχη να τις φέρνει πρόωρα αντίπαλες, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη θέση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης από την Φερεντσβάρος.

Μοιάζει μεγαθήριο, αλλά δεν τον φοβίζει

Η μόνιμη κάτοχος του LEN Champions League τα τελευταία έτη θα συναντηθεί για τρίτη φορά με τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν. Αμφότερες είχαν δώσει τις... μάχες τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, οι οποίες είχαν κριθεί στο γκολ.

osfp pro recco

Η ιταλική ομάδα πήρε τις νίκες, με τον Ολυμπιακό να μην φοβάται το μέγεθος και το ευρωπαϊκό της μομέντουμ. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι, που έλαβε χώρα στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, προδόθηκαν από τα λάθη τους στην τελευταία περίοδο σε ένα ματς που είχαν για τρία οκτάλεπτα το προβάδισμα.

Σίγουρα, η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν είναι το αουτσάιντερ σε αυτό το ματς όμως οι φετινές αναμετρήσεις τους δεν φανέρωσαν σε καμία των περιπτώσεων μία χαώδη διαφορά ανάμεσα στις ομάδες του πρώτου ημιτελικού. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και με γνώμονα τα καλά οκτάλεπτα να φτάσει στην κατάκτηση του εισιτηρίου για το τελευταίο ματς της διοργάνωσης.

Μπορεί να το κάνει ξανά όπως... παλιά

Δεν είναι ψέμα, αλλά ο Ολυμπιακός αποτελεί την μοναδική ομάδα που έχει νικήσει την Προ Ρέκο σε τελική φάση του LEN Champions League.

Olympiacos polo 2018

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει δύο σερί χρονιές των Ιταλών, στη Γένοβα το 2018 όπου επικράτησαν στον τελικό και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και στο Ανόβερο το 2019 όπου πήραν τη νίκη στον ημιτελικό και σφράγισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό κόντρα στην Φερεντσβάρος.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς, έδωσε το σύνθημα για πρόκριση, τονίζοντας πως αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει την Προ Ρέκο, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Αναμένεται αυτό ν’ αποδειχθεί και στην πισίνα όπως... παλιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα