Πόλο: Αλλαγή σελίδας και μεγάλη κρίση για την Προ Ρέκο

Δημήτρης Μύτικας
pro_recco

bet365

Δύσκολες ημέρες έρχονται για την Προ Ρέκο, όπως προανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Μαουρίτσιο Φελούγκο.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Προ Ρέκο έχει προκαλέσει η αποχώρηση του μεγάλου χρηματοδότη της ομάδας, Γκαμπριέλε Βόλπι, γεγονός το οποίο ζωντανεύει έναν... εφιάλτη για τον ιταλικό σύλλογο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Προ Ρέκο έγινε ξεκάθαρο πως πλέον η ομάδα θα δεχθεί τεράστια συρρίκνωση σε οικονομικό επίπεδο, με συνέπεια οι αθλητικές φιλοδοξίες να μειωθούν πάρα πολύ.

«Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, προσφέρομαι στους επιχειρηματίες της Λιγουρίας που θέλουν να σχηματίσουμε μαζί το μέλλον της απαράμιλλης αγωνιστικής μας ιστορίας» ήταν τα πρώτα λόγια του Μαουρίτσιο Φελούγκο, ο οποίος στάθηκε και στο γεγονός ότι η 11 φορές κάτοχος του LEN Champions League είναι πολύ πιθανό να μην λάβει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο πόλο.

Ελεύθεροι οι παίκτες του ρόστερ, στόχο η παραμονή στην κατηγορία

Ο πρόεδρος της Προ Ρέκο, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως λόγω των οικονομικών προβλημάτων ο σύλλογος θ' αναγκαστεί ν' αφήσει ελεύθερους όσους παίκτες δεν θελήσουν να παραμείνουν. Μάλιστα, τόνισε πως εάν δεν βρεθεί κάποιος ισχυρός παράγοντας για να βοηθήσει οικονομικά, η ομάδα θα πορευθεί με νεαρούς παίκτες και θα έχει σκοπό την παραμονή στη κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα ήμουν ευτυχής να μπορέσω να συνεχίσω με αυτούς ή με κάποιους από αυτούς σε μία Προ Ρέκο που μπορεί να ξεκινήσει μόνο από οικονομικές βάσεις ασύγκριτες με το πρόσφατο παρελθόν. Διαφορετικά, όλοι έχουν την εναλλακτική να αναζητήσουν αλλού την επόμενη επαγγελματική τους στέγη.

Η ιδέα είναι να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες τοπικές δυνάμεις και να επικεντρωθούμε στις ακαδημίες μας, ένα αγαθό που πρέπει να προστατεύεται πριν από οτιδήποτε άλλο. Αυτά τα ογδόντα αγόρια είναι η πρώτη μας σκέψη, λόγω των κοινωνικών επιπτώσεων στην επικράτεια αλλά και ως εγγύηση του μέλλοντος. Αν δεν παρουσιαστεί μια νέα ισχυρή και οικονομικά έτοιμη βοήθεια για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, θα εγκαταλείψουμε τα Κύπελλα για αυτή τη σεζόν και θα πορευτούμε με τους νέους μας να σώσουμε την κατηγορία».

Σημειώνεται πως ήδη υπάρχουν παίκτες που έχουν αναζητήσει νέα ομάδα, όπως ο Κωνσταντίνος Κάκαρης, αλλά και η πρόσφατη μεταγραφή των Ιταλών Άλβαρο Γρανάδος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα