Champions League γυναικών: «Κλείδωσε» πρόκριση και πρωτιά η Βουλιαγμένη, 15-12 τη Βίντεξ Ντονκ

Newsroom
πολο τσ λ γυναικων

bet365

Την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση, αλλά και την πρωτιά του 5ου προκριματικού ομίλου εξασφάλισε η Βουλιαγμένη με νίκη 15-12 κόντρα στη Βίντεξ Ντονκ.

Την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση, αλλά και την πρωτιά του 5ου προκριματικού ομίλου εξασφάλισε η Βουλιαγμένη. Με κορυφαία την Αθηνά Γιαννοπούλου, το συγκρότημα της Κικής Λιόση επικράτησε 15-12 της ολλανδικής Βίντεξ Ντονκ, στο αντικειμενικά δυσκολότερο παιχνίδι του στο Βερολίνο, και πέτυχε το "3 στα 3", ενώ απομένει το απογευματινό (19:00) ματς με την οικοδέσποινα -αλλά σαφώς υποδεέστερη- Σπαντάου.

Το ματς ήταν ντέρμπι, κάτι που αναμενόταν, δεδομένου ότι η Ντονκ κατάφερε το καλοκαίρι να... επαναπατρίσει σχεδόν τη μισή εθνική Ολλανδίας, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ιδιαίτερα δυνατή. Με δύο διαδοχικά τέρματα της Αθηνάς Γιαννοπούλου, η Βουλιαγμένη ξέφυγε 10-7 στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά η διαφορά μειώθηκε στο γκολ (10-9) στο τέλος του οκταλέπτου. Με βελτιωμένη άμυνα και τις Μουλχάουτσεν, Γιαννοπούλου και Ανδρεάδη να σκοράρουν, ο ΝΟΒ προηγήθηκε 13-9, 2΄45΄΄ πριν τη λήξη, και "καπάρωσε" τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ντονκ): 5-4, 2-4, 2-2, 3-5

Η σύνθεση της Βουλιαγμένης: Κοτσιώνη, Φουράκη 1, Καλογεροπούλου, Μιμίδη, Γιαννοπούλου 5, Ξενάκη 2, Φουντωτού, Κρασσά, Γιάουστρα 2, Ανδρεάδη 1, Μουλχάουτσεν 3, Αγγελίδη 1, Καρύτσα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα