Πόλο: Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο LEN Champions League γυναικών

Newsroom
alimos

bet365

Τρεις ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο LEN Champions League γυναικών, μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τριπλή θα είναι η ελληνική εκπροσώπηση στο LEN Champions League της τρέχουσας σεζόν, με τον Ολυμπιακό, τη Βουλιαγμένη και τον Άλιμο να βρίσκονται ανάμεσα στις 16 ομάδες της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκες» και φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ ο Άλιμος και η Βουλιαγμένη πέρασαν από την προκριματική φάση. Οι δύο ομάδες των νοτίων προαστίων κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στον όμιλο τους και πήρε το εισιτήριο για την κύρια φάση των ομίλων του Champions League.

Εκεί, οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους και θα δώσουν αγώνες εντός-εκτός έδρας (συνολικά έξι αγωνιστικές ημέρες). Σε αντίθεση με πέρυσι, δεν υπάρχει απευθείας πρόκριση στο Final-4, καθώς οι πρώτες δύο από κάθε όμιλο θα περάσουν στα προημιτελικά, όπου θα δώσουν διπλούς αγώνες, διεκδικώντας το εισιτήριο για την τελική τετράδα.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Champions League γυναικών είναι οι εξής:

Ολυμπιακός, Άλιμος, Βουλιαγμένη (ΕΛΛΑΔΑ), Σαμπαντέλ, Ματαρό, Σαντ Αντρέου, Τεράσα (Ισπανία), Ουίπεστ, Φερεντσβάρος, Βαζούτας, Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία), Οριζόντε Κατάνια, Πάντοβα, Ρόμα (Ιταλία), Πόλαρ Μπερς, Βίντεξ Ντονκ (Ολλανδία).

Ο Εθνικός, η Γλυφάδα και ο Πανιώνιος, που αποκλείστηκαν στα προκριματικά, θα συνεχίσουν στο Euro Cup, μαζί με τις Ντε Τσάαν (Ολλανδία), Ράπαλο, Τριέστε (Ιταλία), Λιλ, Νανσί (Γαλλία), Τενερίφε, Καταλούνια (Ισπανία), Χάποελ Γιοκνεάμ (Ισραήλ), Έγκερ, Κερουλέτι (Ουγγαρία) και Σπαντάου (Γερμανία).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα