Ολυμπιακός: Κατέκτησε το Σούπερ Καπ γυναικών κόντρα στον Εθνικό

Newsroom
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε κόντρα στον Εθνικό το Σούπερ Καπ γυναικών

bet365

Ο Ολυμ[πιακός νίκησε τον Εθνικό με 13-8 στο Εθνικό Κολυμβητήριο κάνοντας δικό του και το 2ο Σούπερ Καπ γυναικών.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε λογαριασμό στους τίτλους και στην υδατοσφαίριση γυναικών, στην επετειακή χρονιά των 100 ετών, με τις «ερυθρόλευκες» να νικούν τον Εθνικό με 13-8 στον τελικό του Σούπερ Καπ στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Ήταν μόλις ο 2ος τελικός Super Cup γυναικών στην ιστορία, ο πρώτος έγινε τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε επί του Νηρέα Χαλανδρίου με 30-4.

Στο ξεκίνημα μιας νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών στο ρόστερ, έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Εθνικό, που επίσης βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, μετά την αποχώρηση βασικών παικτριών, που τον έφθασαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Εθνικός μπήκε καλύτερα στον τελικό, προηγήθηκε 2-0 και 4-1 με την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου.

 

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα στο 2ο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κρατά απαραβίαστη την εστία του και με επιμέρους 5-0, προηγήθηκε 6-4 στα μισά του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκες» έφθασαν στο 7-4, όμως ο Εθνικός μείωσε σε 7-6 και διατήρησε τις ελπίδες του, μειώνοντας σε 9-7 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Ομως το τελευταίο κομμάτι του τελικού ανήκε στον Ολυμπιακό, που ξέφυγε με 10-7 και να φθάνει στο τελικό 13-8.

olympiacos water polo

Tα οκτάλεπτα: 1-4, 5-0, 3-3, 4-1.

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ράϊκρόου, Χριστοδούλου-Αουτ, Κουρέτα, Σάντα 5, Τριχά 2, Άντριους 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 2, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου, Δρακωτού, Μπίκου

Εθνικός (Ορέστης Σαλάχας): Τζούρκα, Οικονόμου, Γαλανοπούλου 1, Μπέτα 1, Μαμόγλου, Τσιμάρα, Χατζηκυριακάκη 1, Μιλίσεβιτς 4, Κλαψιανού, Κανετίδου 1, Μπενέκου, Κάσσαρη, Μπεκρή, Μαργαρίτη, Θεοφανοπούλου

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα