Μάζης στο Gazzetta: «Το καλοκαίρι κάναμε βήματα προς τα εμπρός, να βελτιωνόμαστε συνέχεια»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Δημήτρης Μάζης στον Παναθηναϊκό

bet365

Το πόλο ανδρών του Παναθηναϊκού αρχίζει τη νέα του σεζόν στα προκριματικά της Ευρώπης. Ο προπονητής του τμήματος, Δημήτρης Μάζης, μίλησε στο Gazzetta για τους στόχους του συλλόγου που έχουν θέσει για τη νέα χρονιά αλλά και για το πόσο σημαντικό ρόλο θα έχει η έδρα αντί των αντιπάλων.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού αρχίζει απόψε, Πέμπτη (26/9). Η ομάδα του πόλο ανδρών του «τριφυλλιού» αντιμετωπίζει τη γερμανική Λούντβισμπουργκ στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro Cup.

Την περασμένη σεζόν, οι «πράσινοι» τερμάτισαν στο εγχώριο πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 4η θέση, έχοντας χάσει τη σειρά των τελικών της 3ης θέσης από τον ΠΑΟΚ.

Με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων να είναι πλέον μερικές ώρες μακριά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μάζης μίλησε στο Gazzetta για τους στόχους του συλλόγου σε αυτή τη νέα σεζόν, ξεχωρίζοντας τους βασικούς ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα ενώ υπογράμμισε το πόσος σημαντικός είναι ο ρόλος της έδρας αντί των υπόλοιπων αντιπάλων.

Μία νέα σεζόν ξεκινάει και σας βρίσκει στον Παναθηναϊκό. Ποία είναι τα συναισθήματά σας;

«Σίγουρα περιμένουμε με ανυπομονησία τους αγώνες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Για εμένα προσωπικά είναι η τρίτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό και σεζόν με τη σεζόν η ομάδα δυναμώνει, γίνεται καλύτερη και φέτος το καλοκαίρι κάναμε βήματα προς τα εμπρός. Πρέπει τώρα με τη σειρά μας να μπορέσουμε να κάνουμε τους παίκτες που έχουμε ένα σύνολο και να παίξουμε καλύτερα, γιατί η αλήθεια είναι ότι χωρίς να έχουμε πολύ μεγάλο χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούμε, καλούμαστε πολύ σύντομα να παίξουμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες και ευελπιστώ να καταφέρουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να αγωνιστούμε όπως θέλουμε».

Ποίος πιστεύετε ότι θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα;

«Σίγουρα υπάρχει ένα φαβορί που είναι ο Ολυμπιακός, η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Βουλιαγμένη, ο Πανιώνιος και ο Απόλλωνας οι οποίες θεωρώ ότι θα είναι το δεύτερο “σκαλοπάτι” στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν μία θέση μέσα στα Play Offs».

Οι βλέψεις για την Ευρώπη ποίες είναι;

«Σε πρώτη φάση θέλουμε να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους του Euro Cup. Αν το καταφέρουμε αυτό πιστεύω ότι μετά έχει σημασία η κλήρωση, να δούμε πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε. Με την πρόκριση στους 16 μετά, νομίζω και θα έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα και να δέσει η ομάδα καλά ώστε να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε φέτος».

Ποία θα είναι εκείνη η λεπτομέρεια η οποία θα δώσει στον Παναθηναϊκό το πάνω χέρι αντί των ανταγωνιστών του φέτος;

«Καταρχήν η έδρα μας. Να μπορέσουμε να έχουμε κόσμο στα παιχνίδια, να δημιουργήσουμε στο “σπίτι” μας μέσα μία κατάσταση όπου δεν θα μπορεί να περάσει καμία ομάδα. Αυτό είναι το ένα βήμα, αλλά και το εξίσου σημαντικό είναι να μπορέσουμε να παίζουμε ολοένα και καλύτερα και μέσα στη χρονιά, γιατί η σεζόν θα είναι αρκετά μεγάλη, οπότε θα πρέπει να βελτιωνόμαστε συνέχεια, μέχρι και τα Play Offs.

Ελπίζω γενικότερα να έχουμε μία χρονιά με υγεία και επιτυχίες για τον σύλλογο».

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα