Πόλο: Επίσημα σε Κροατία και Ολλανδία το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Κώστας Ευθυμιάδης
Πόλο: Επίσημα σε Κροατία και Ολλανδία το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

bet365

Η Κροατία θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο που έφυγε από τη Νετάνια λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ, ενώ στο Αϊντχόφεν θα γίνει η διοργάνωση των γυναικών.

Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά επιβεβαιώθηκε σήμερα από την ομοσπονδία της Κροατίας, η οποία ανακοίνωσε πως το διάστημα 4-16 Ιανουαρίου, θα φιλοξενήσει το τουρνουά των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του πόλο.

Την ίδια στιγμή, το τουρνουά των γυναικών πάει στην Ολλανδία και την πόλη του Αϊντχόφεν.

Οι Κροάτες πήραν την κυβερνητική έγκριση για να αναλάβουν την διοργάνωση των ανδρών, που ήταν το τελευταίο εμπόδιο. Αρχικά επρόκειτο να το αναλάβει μόνο η πόλη του Ζάγκρεμπ, αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνει σε δύο πόλεις και προστέθηκε και το Ντουμπρόβνικ, όπου μάλιστα αναμένεται να διεξαχθεί το γκρουπ Α’, στο οποίο είναι και η Κροατία.

Οι αγώνες κατάταξης 9-16 θα διεξαχθούν στο Ντουμπρόβνικ και οι αγώνες για τις θέσεις 1-8 στο Ζάγκρεμπ. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μία χώρα θα διοργανώσει back-to-back Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Να τονιστεί πως η διοργάνωση θα δώσει και τρία εισιτήρια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι ένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την άλλη, στις γυναίκες, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση, θα αναλάβει την διοργάνωση των γυναικών, που επίσης επρόκειτο να διεξαχθεί στη Νετάνια, αλλά το σχέδιο εγκαταλείφθηκε λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα