Άλιμος - Ολυμπιακός 11-12: Η... εμπειρία των «ερυθρόλευκων» έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι

Δημήτρης Μύτικας
olympiakos_alimos

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό Άλιμο με σκορ 12-11, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο LEN Champions League.

Η εμπειρία έκανε τη διαφορά στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ο Ολυμπιακός, αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κόντρα στον Άλιμο ήταν πίσω στο σκορ, ένα σοβαρό τέταρτο οκτάλεπτο του έδωσε τις λύσεις και συνάμα τη νίκη με 12-11 στην πρώτη αγωνιστική του LEN Champions League.

Οι δύο ομάδες από την πρόσφατη αναμέτρησή τους για το ελληνικό πρωτάθλημα είχαν κάνει ξεκάθαρο πως θα δώσουν μεγάλες... μάχες μέσα στη σεζόν. Έτσι αποδείχθηκε και στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

Το ματς ήταν πολύ ανταγωνιστικό από το ξεκίνημά του. Η ομάδα του Αλίμου βρήκε το προβάδισμα δύο φορές, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ισάριθμες απαντήσεις με το 2-2 να είναι το σκορ του πρώτο οκτάλεπτου.

Αντίστοιχη εικόνα είχε και η επόμενη περίοδο, με τις επιθέσεις και των δύο ομάδων ν' ανεβάζουν ρυθμούς και τον Άλιμο να παίρνει κεφάλι στο σκορ με την Αλεξάνδρα Ασημάκη, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (7-6).

 

Ο Ολυμπιακός στην έναρξη του δεύτερου μισού ισοφάρισε μετά το πέρας τεσσάρων λεπτών, αλλά και πάλι η ομάδα των νοτίων προαστίων προηγήθηκε ξανά (8-7). Βέβαια, η ομάδα του κόουτς Βέργου έχασε με τρεις ποινές τις Ριμπάνσκα και Πάτρα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός ισοφαρίζοντας στο τέλος της περιόδου (8-8).

Οι διαφορές των δύο ομάδων λύθηκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο. Εκεί, ο Άλιμος πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (9-8), αλλά ο Ολυμπιακός με 4-0 σερί κατάφερε να βρεθεί στο +3 (9-12). Το σκορ αυτό έδωσε την... άνεση στις «ερυθρόλευκες» να διατηρήσουν το προβάδισμα και, παρά την μεγάλη αντίδραση του Αλίμου να μειώσει στο ελάχιστο, να πάρει τη νίκη με σκορ 12-11.

Άλιμος (Βέργος): Σταματοπούλου, Μέγκενς 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 2, Μπιτσάκου, Χαλδαίου, Ασημάκη 3, Πάτρα, Κοβάτσεβιτς, Ριμπάνσκα, Μαρλέτα 2, Κοντογιάννη 2, Λάζαρη.

Ολυμπιακός (Κραβαρίτης): Ραϊκρόου, Δρακωτού, Κουρέτα, Σάντα 5, Τριχά 1, Άντριους 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Καραγιάννη.

@Photo credits: eurokinissi, ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LEN CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα