Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ελλάδα - ΗΠΑ 6-15: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για την «γαλανόλευκη»

Δημήτρης Μύτικας
ellada_-_usa

bet365

Η πρεμιέρα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά από 16 χρόνια, δεν συνοδεύτηκε με κάτι θετικό. Βαριά ήττα από τις ΗΠΑ, με σκορ 15-6.

Η Εθνική γυναικών γνώριζε πως είχε πολύ δύσκολη πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κόντρα στην - ίσως - καλύτερη Εθνική ομάδα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ εμφανίστηκαν πιο έτοιμες από την «γαλανόλευκη» και πήραν ευρεία νίκη στην πρώτη αγωνιστικής της φάσης των ομίλων με σκορ 15-6.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε πολύ καλά για τις ΗΠΑ, οι οποίες ήταν αρκετά αποτελεσματικές στις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, με την Ελλάδα να αδυνατεί να βρει λύσεις στις επιθέσεις της. Το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με 3-0 υπέρ των ΗΠΑ, που είχαν σε πολύ καλή κατάσταση την τερματοφύλακά τους, Άσλεϊ Τζόνσον.

Η δεύτερη περίοδος είχε αντίστοιχο ρυθμό με την πρώτη. Οι ΗΠΑ είχαν το μομέντουμ, έχοντας εξαιρετική άμυνα την οποία συνδύασαν με την αποτελεσματικότητα στα σουτ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πολύ καλή κατάσταση των ΗΠΑ είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 14 λεπτά μετά την έναρξη του ματς για το 1-7. Το ημίχρονο έληξε με τις ΗΠΑ στο +7 (2-9), με την υπόθεση νίκη να έχει ξεκαθαρίσει κατά πολύ.

Το τρίτο οκτάλεπτο οι επιθέσεις δεν ήταν τόσο καλές. Οι χρυσές πολίστριες στο Τόκιο, όμως, κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, με την Ελλάδα στο τέλος της περιόδου να μειώνει σε 4-12. Αντίστοιχου θεάματος ήταν και η τελευταία περίοδος, με τις ΗΠΑ να φτάνουν στο +10 στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά η «γαλανόλευκη» να μειώνει στα εννέα τέρματα για το τελικό 15-6 υπέρ των ΗΠΑ.

Οκτάλεπτα: 0-3, 2-6, 2-3, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Πλευρίτου Β. 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα