Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Βλάχος στο Gazzetta: «Να κερδίζουμε και όταν παίζουμε άσχημα»

η εθνική πόλο

bet365

Αν η «επίσημη αγαπημένη» (Εθνική μπάσκετ) έφυγε από το γήπεδο ηττημένη πάνω στο νήμα, η …ανεπίσημη (Εθνική πόλο), που δεν έλειψε ποτέ από κοντά μας, διέγραψε αντίθετη τροχιά. Σε όλο το ματς έχανε από το Μαυροβούνιο, αλλά προηγήθηκε για δεύτερη φορά 29’’ πριν το φινάλε με το γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου και πήρε το ματς στα πέναλτι, με 5-4 και συνολικό σκορ 17-16. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

Ο Θοδωρής Βλάχος εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη μάλλον ανακουφισμένος παρά χαρούμενος. «Δεν παίξαμε καλά σήμερα», ομολόγησε. «Οι Μαυροβούνιοι είχαν περισσότερη ενέργεια, έβρισκαν ευκολότερα το γκολ. Χρειάστηκε η εμπειρία των αθλητών μας για να κερδίσουμε το ματς. Και ξέρετε, δεν είναι καθόλου εύκολο να γυρίζεις έναν αγώνα μέσα στον αγώνα. Ιδίως όταν βρίσκεσαι στο μισό της απόδοσής σου. «Είναι σημαντικό να κερδίζουμε και όταν παίζουμε άσχημα. Βρεθήκαμε να χάνουμε με τρία γκολ διαφορά σε δύο ή τρεις περιπτώσεις. Ίσως να ήταν η πιο δίκαιη έκβαση, να κριθεί το ματς στα πέναλτι».

Ο προπονητής της Εθνικής πόλο ένιωθε καλύτερα με γεμάτο το σακούλι. «Ό,τι παίρνεις στον Όμιλο είναι χρυσός. Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι ο χαρακτήρας που δείξαμε, απέναντι σε έναν στριφνό αντίπαλο. Οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί και όχι υπερόπτες. Προβληματισμένοι φεύγουμε από εδώ, όχι ευχαριστημένοι. Ωστόσο δεν είναι μικρό πράγμα μία νίκη, έστω και στα πέναλτι. Ας μη ξεχνάμε πόσες φορές έχουμε καεί στα πέναλτι…».

Ο γκολκίπερ Μάνος Ζερδεβάς έπιασε το πρώτο πέναλτι των Μαυροβούνιων και έκανε την Εθνική μας αφεντικό του αγώνα. Ωστόσο, αρνήθηκε να δεχθεί συγχαρητήρια. «Εάν θέλετε τη γνώμη μου, δεν έπαιξα καλά σήμερα, στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Πάντοτε, όμως, προσπαθώ να εξιλεωθώ στα πέναλτι, σε ματς που λήγουν ισόπαλα». Ο διεθνής τερματοφύλακας τόνισε ότι «τα παιχνίδια των Ομίλων είναι κάπως περίεργα. Σε βοηθούν να βρεις αυτοπεποίθηση, αλλά δεν έχουν τεράστια βαθμολογική σημασία».

Το ματς με την αισθητά βελτιωμένη ομάδα των ΗΠΑ, την Πέμπτη (1/8), είναι πρωινό (11:30 ώρα Ελλάδας). «Να δούμε αν θα φτάσουμε έγκαιρα στην πισίνα», είπε γελώντας ο Θοδωρής Βλάχος. Στη διαδρομή προς το κολυμβητήριο πριν τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Ρουμανία, οι πολίστες και οι προπονητές της ομάδας χρειάστηκε να μετακινήσουν σηκωτά όχι ένα, αλλά δύο αυτοκίνητα.

«Το πρώτο ήταν Twingo και το καταφέραμε εγώ, ο Σχίζας και άλλοι δύο», είπε γελώντας ο Βλάχος. Για το δεύτερο, όμως, επιστρατεύτηκαν όλοι. Ο οδηγός του λεωφορείου μας μπήκε κατά λάθος σε κάτι στενά και ήταν αδύνατο να στρίψει. Μάθαμε ότι την παραμονή των Αγώνων αποχώρησαν περίπου 300 οδηγοί, απογοητευμένοι από τις συνθήκες. Όπως και να τον κάνουμε, είναι πρόβλημα. Σου δημιουργεί αβεβαιότητα και εκνευρισμό, να τραβάς λαχείο κάθε μέρα για να πας στην προπόνηση».

Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς είπε η Εθνική θα προσπαθήσει «πάση θυσία» να κερδίσει το ματς με τις ΗΠΑ. «Όχι, δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος στη φάση των Ομίλων», είπε. «Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας το σημερινό. Σίγουρα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα στο επόμενο, αν θέλουμε να το πάρουμε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα