Ολυμπιακοί Αγώνες Ελλάδα - Ιταλία 8-12: Τρίτη σερί ήττα και... μπλεξίματα για την «γαλανόλευκη»

Δημήτρης Μύτικας
hellas_polo

bet365

Η Εθνική γυναικών δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία και με σκορ 12-8 γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και πλέον... μπλέκει σε βαθμολογικά σενάρια ενόψει της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η πρώτη νίκη της Εθνικής Ελλάδας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι δεν ήρθε κόντρα στην Ιταλία, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 12-8, με συνέπεια η «γαλανόλευκη» να μπει σε περιπέτειες και σενάρια ισοβαθμίας ενόψει της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα είχε πολλά επιθετικά προβλήματα (5/14 στην παίκτρια παραπάνω), ευστοχώντας στις 8 από τις 29 προσπάθειές της για γκολ. Από την άλλη, η Ιταλία είχε εξαιρετικό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (6/9), περιορίζοντας αρκετά τις επιθέσεις της Ελλάδας.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε με προβλήματα στην άμυνα φουνταριστού γεγονός που γρήγορα την έφερε πίσω στο σκορ με δύο γκολ (1-3), με την Παλμιέρι να έχει γκολ δύο γκολ από τα 2μ. και την Μπιανκόνι να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Η Εθνική κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (3-3) με τις Ελευθεριάδου και Β. Πλευρίτου, αλλά στο τέλος της περιόδου η Μπιανκόνι με το δεύτερο προσωπικό της γκολ έδωσε προβάδισμα στην Ιταλία (3-4).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε δύο ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω με τα σουτ των Μυριοκεφαλιτάκη και Β. Πλευρίτου να σταματούν στα ιταλικά μπλοκ. Την κακή επιθετική λειτουργία της Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε η αντίπαλό της, η οποία επανέφερε το προβάδισμά της στα δύο τέρματα (3-5). Το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου, έως το τέλος του ημιχρόνου, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις να... σπάσει την ιταλική άμυνα, δεχόμενη ακόμη ένα γκολ για το 3-6.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να μειώνει προσωρινά στο σκορ με την Β. Πλευρίτου (4-6), αλλά η Ιταλία να βρίσκει και πάλι double score (4-8) στη συνέχεια. Η Εθνική μείωσε, ευστοχώντας στη δεύτερο από τις εννέα επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω.

Η κατάσταση στο επιθετικό κομμάτι για την Εθνική Ελλάδας παρέμεινε η ίδια και στην τέταρτη περίοδο, με την Ιταλία να εκτοξεύει τη διαφορά της στα πέντε τέρμα (6-11). H «γαλανόλευκη» το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να μειώσει κατά ένα τέρμα για να διαμορφωθεί το τελικό 12-8 υπέρ της Ιταλίας.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 2-2, 3-4

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Μπετίνι 2, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 2, Μπανκέλι.

Η βαθμολογία στον όμιλο

  1. Ισπανία 9 (3 αγ.)
  2. ΗΠΑ 6 (3 αγ.)
  3. Γαλλία 3 (2 αγ.)
  4. Ιταλία 3 (3 αγ.)
  5. Ελλάδα 0 (3 αγ.)
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα