Ολυμπιακοί Αγώνες, Κροατία - Ελλάδα 14-13: Ήττα μεν, δεν χάθηκε η πρώτη δυάδα δε

Δημήτρης Μύτικας
vlachopoulos

bet365

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Κροατία και να... κλειδώσει τη θέση της στην πρώτη δυάδα του ομίλου, γνωρίζοντας την ήττα 14-13 στην τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την πρώτη της ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι από την Κροατία με 14-13 και δεν κατάφερε να κλειδώσει τη θέση της στην πρώτη δυάδα του ομίλου, κάτι το οποίο θα προσπαθήσει να πετύχει απέναντι στην Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «πληρώνει» το γεγονός ότι τα ποσοστά της στον παίκτη παραπάνω... έπεσαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και το ότι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπεραριθμία της για τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο ελέω της αποβολής χωρίς αντικατάσταση που δέχθηκε η Κροατία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε καλά για τους Κροάτες, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν πρώτοι γκολ ανέτρεψαν το σκορ και πήραν με δύο τέρματα διαφορά (3-1). Η διαφορά αυτή όμως μηδενίστηκε στο τέλος της περιόδου, μετά από τα γκολ των Παπαναστασίου και Γενηδουνιά.

Στην αμέσως επόμενη περίοδο, η «γαλανόλευκη» μπήκε με το πόδι στο γκάζι και συνέχισε το σερί της φτάνοντας στο +2 το προβάδισμα της (5-3). Η άμυνα των Ελλήνων ήταν πολύ καλή και έδωσε την ευκαιρία στην Εθνική να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά και να μπαίνει στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ούσα μπροστά με 6-4.

Η τρίτη περίοδος ήταν η χειρότερη για τους Έλληνες! Το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω μειώθηκε ραγδαία με την άμυνα να παρουσιάζει τεράστια θέματα, αναγκάζοντας τον Ζερδεβά να μαζέψει επτά φορές την μπάλα από το τέρμα του.

Παρά το επιμέρους 7-3 στην τρίτη περίοδο υπέρ της Κροατίας, η Ελλάδα μείωσε στο ελάχιστο άμεσα στην τέταρτη περίοδο. Με το 11-10 στο σκορ, η Κροατία δέχθηκε αποβολή χωρίς αντικατάσταση γεγονός που έδωσε υπεραριθμία στην Εθνική για τέσσερα λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο η «γαλανόλευκη», ισοφαρίζοντας σε 12-12 στα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η Κροατία βρήκε προβάδισμα δύο τερμάτων (14-12), με την Εθνική να μειώνει στο γκολ (14-13) και να έχει την ευκαιρία 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη να στείλει το ματς στα πέναλτι. Μία λάθος πάσα από τον Παπαναστασίου δεν έδωσε την δυνατότητα να εκτελέσει την τελευταία επίθεση, με τον αγώνα να τελειώνει με 14-13 υπέρ της Κροατίας.

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 7-3, 3-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπούριτς, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1, Ζουβέλα, Κράγκιτς 3, Βρλιτς, Μπίλιακα, Χάρκοφ 4, Πόπαντιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα