Aσημάκη στο Gazzetta: «Μας ρούφηξε το άγχος»

εθνική πόλο γυναικών

bet365

Η Εθνική γυναικών του πόλο έφερε τον αντίπαλό της (Αυστραλία) εκεί ακριβώς που ήθελε, με την εξαιρετική της άμυνα, αλλά νικήθηκε στον προημιτελικό από τον εαυτό της. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

«Μας ρούφηξε η Ολυμπιάδα, το άγχος μας ήταν μεγαλύτερο απ’ όσο αναλογούσε σε τέτοιο ματς», ομολόγησε η πολύπειρη Αλεξάνδρα Ασημάκη, μετά την αμαχητί ήττα από την Αυστραλία (6-9). «Πολλές κοπέλες δεν έχουν ξαναζήσει κάτι τόσο μεγάλο, αλλά οφείλαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση καλύτερα», συμπλήρωσε η προπονήτρια Αλεξία Καμμένου.

Το φινάλε του προημιτελικού συνοδεύτηκε από κάμποσα ελληνικά δάκρυα. Την Ελένη Ξενάκη την έπιασε το παράπονο, όταν τη ρωτήσαμε αν οι παίκτριες της Εθνικής είναι εντάξει με τον καθρέφτη τους. «Σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να πει ότι δεν δώσαμε την ψυχή μας», απάντησε βουρκωμένη.

«Ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι στα όρια του προσβλητικού. Φτάσαμε ψηλά φέτος και μολαταύτα ακούσαμε πολλά. Τρίτες στην Ευρώπη, τέταρτες στον Κόσμο, παρούσες στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε το 100% και αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε. Με ρωτάτε αν θα κοιμηθούμε καλά απόψε, αλλά αυτό θα το απαντήσω αύριο το πρωί. Τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ».

Η ελληνική ομάδα είχε να αντιμετωπίσει κάμποσες αναποδιές στην τελική ευθεία προς τους Αγώνες. Τον κορονοϊό της Ελευθερίας και της Μαργαρίτας Πλευρίτου. Τη σοβαρή ουρολοίμωξη της Ειρήνης Νίνου. «Μιλάμε για παίκτριες κλειδιά στη λειτουργία της ομάδας», τονίζει η Καμμένου.

«Είναι επιτυχία η παρουσία στην πρώτη οχτάδα μίας Ολυμπιάδας, αλλά δεν μας αρκούσε αυτό», είπε η Μαρία Πάτρα. «Πιστεύαμε στο μετάλλιο και η στεναχώρια είναι μεγάλη, παρ’ όλο που έχουμε το κεφάλι ψηλά. Ορισμένες φορές, η μπάλα καίει περισσότερο. Απόψε ένιωσα ότι δεν μας ήθελε. Όταν τα γκολ μπαίνουν δύσκολα, σε πιάνει πανικός».

Η Ασημάκη συμπλήρωσε ότι η νίκη ήταν μέσα στις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας. «Ήταν το παιχνίδι της ζωής μας και το ξέραμε. Θέλαμε να κερδίσουμε, πάνω απ’ όλα για τους εαυτούς μας, αλλά και για να κάνουμε υπερήφανους τους ανθρώπους που μας πιστεύουν και όλους τους Έλληνες. Τώρα θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα, μετατρέποντας τα παθήματα σε μαθήματα».

Στον πρώτο αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8, η Εθνική μας θα εμφανιστεί …ακέφαλη, αφού η Αλεξία Καμμένου δέχθηκε κόκκινη κάρτα μετά τη λήξη του αγώνα («η πρώτη μου από τότε που ανέλαβα την ομάδα») και θα είναι τιμωρημένη, όπως και ο βοηθός της, Τάσος Πυρπυρής. Ποιο ήταν το έγκλημά της; «Πλησίασα τον Γάλλο διαιτητή και του είπα ότι έκανε κακό παιχνίδι. Και αμέσως μου έδειξε κόκκινη! Μα, τόση ευαισθησία πια; Στο μπάσκετ μιλάς σε έναν διαιτητή και εκείνος σου απαντάει…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα