Οι πολίστες μας στο Gazzetta: «Η ομάδα έχασε την ταυτότητά της»

απογοητευμένοι πολίστες

bet365

Οι Σέρβοι «ξέραναν» την Εθνική μας σε νεκρό χρόνο και οι Έλληνες πολίστες το φυσάνε και δεν κρυώνει. Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

Λίγα λεπτά μετά το τραυματικό φινάλε του προημιτελικού, που κρίθηκε υπέρ των Σέρβων με το γκολ του Νίκολα Γιάκσιτς από τη σέντρα στην εκπνοή, το σοκ ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των Ελλήνων διεθνών. «Να που συνέβη κι αυτό», μουρμούριζε ο Άγγελος Βλαχόπουλος. «Μακάρι να είναι εφιάλτης και να ξυπνήσουμε ξαφνικά», μονολογούσε ο Δημήτρης Σκουμπάκης. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να μπήκε αυτό το γκολ;

«Κάποιος από εμάς υπέπεσε σε προσωπικό σφάλμα», ομολόγησε ο Βλαχόπουλος. «Έπρεπε ένας να γυρίσει πάνω στον Γιάκσιτς, να μη τον αφήσει να πάρει την μπάλα. Το ζητούμενο ήταν να σουτάρει ο Σέρβος παίκτης που ήταν πιο μακριά από την εστία μας. Εμείς αφήσαμε να εκτελέσει κάποιος που αν μη τι άλλο έχει την ικανότητα να εκτελέσει τέτοιο σουτ».

«Ένα σουτ απελπισίας έφερε το τέλειο γκολ», είπε ο Γιάννης Φουντούλης. «Ίσως δώσαμε γρήγορα ένα φάουλ και μετά μπερδευτήκαμε. Τρέξαμε να ντουμπλάρουμε στην άλλη πλευρά τον αριστερόχειρα, τον Μάντιτς, που μας είχε βάλει τόσα γκολ. Στο βίντεο είδα ότι ο Γιάκσιτς είχε τρεις Έλληνες παίκτες μπροστά του όταν σούταρε. Ήμασταν άτυχοι, ο άνθρωπος έπιασε το τέλειο σουτ».

Ο προημιτελικός χάθηκε με το γκολ της ύστατης στιγμής, αλλά η κλεψύδρα άδειασε νωρίτερα. «Είχαμε πάθος και ψυχή, αλλά μας έλειπε η συγκέντρωση, ειδικά στο μαρκάρισμα του Μάντιτς που μας έβαλε 5-6 γκολ, αν και τακτικά το είχαμε δουλέψει πολύ», είπε ο Βλαχόπουλος, που ισοφάρισε τον αγώνα 6’’ πριν το φινάλε.

«Εκείνη τη στιγμή, που σκόραρα, ούτε μου περνούσε από το μυαλό ότι θα χάναμε. Στο μυαλό μου είχα ήδη να σκέφτομαι τη διαδικασία των πέναλτι. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Σερβία, αλλά δεν παίξαμε όπως έπρεπε για να το αποδείξουμε. Ας μη μιλήσουμε πάντως για χαμένη ευκαιρία. Τι να πουν και οι Ισπανοί, που έχουν κερδίσει τα πάντα αλλά έμειναν πάλι έξω από την τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων; Στο τουρνουά υπήρχαν 8 πολύ καλές ομάδες ικανές για το βάθρο. Οι διαφορές ήταν πάρα πολύ μικρές. Τις προσδοκίες τις είχαμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι, με την προσπάθεια και με τη δουλειά μας».

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος τόνισε ότι η Εθνική Ανδρών έχασε τον εαυτό της στο Παρίσι. «Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες όχι με την άμυνα, αλλά με την επίθεση. Σε όλους τους αγώνες πλην ενός είχαμε διψήφιο παθητικό.Επιχειρήσαμε να γίνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Το αποτέλεσμα ήταν τα σκαμπανεβάσματα που είδατε. Πότε παίζαμε καλά και πότε πολύ άσχημα, για τα δικά μας δεδομένα».

Ο Γιάννης Φουντούλης συμφώνησε απόλυτα με το παραπάνω συμπέρασμα: «Μόνο από την Ιταλία δεχθήκαμε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων. Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες, το σκορ πήγε ψηλά. Αλλά ο δικός μας οδηγός, στις μεγάλες επιτυχίες αυτής της ομάδας, ήταν παραδοσιακά η άμυνα. Τώρα δείξαμε τις αρετές μας στην επίθεση. Πάντως, το παιχνίδι έχει αλλάξει. Είναι πλέον περισσότερες οι αποβολές που οδηγούν σε παιχνίδι με παίκτη παραπάνω, όπως και το ατομικό ταλέντο. Το βέβαιο είναι ότι προσπαθήσαμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ουδείς μπορεί να μας προσάψει το αντίθετο».

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πιστεύει ότι ο αποψινός προημιτελικός κρίθηκε «περισσότερο από το ατομικό ταλέντο των Σλερβων, παρά από οτιδήποτε άλλο». Και ομολογεί, ότι αυτή η ήττα αποτελεί αποτυχία. «Σίγουρα είναι αποτυχία και σίγουρα μας αφήνει ανικανοποίητους. Είχαμε υψηλούς στόχους και δεν το κρύψαμε ποτέ. Κλειδί σε τέτοια τουρνουά είναι πάντοτε ο προημιτελικός. Όπως είδατε, αποκλείστηκαν και οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή των δύο Ομίλων, δηλαδή εμείς και η Ισπανία».

Στην άλλη άκρη της μικτής ζώνης, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου υποσχόταν ότι η Εθνική Ελλάδας «θα γίνει τα επόμενα χρόνια φόβητρο και όλοι θα προσπαθούν να την αποφύγουν». Σήμερα, όμως, πασχίζει απεγνωσμένα η ίδια να αποφύγει τον σπασμένο καθρέφτη της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα