Ολυμπιακοί Αγώνες: Με πρωταγωνιστές τους Μπίγιατς και Φάτοβιτς η Κροατία στον τελικό κόντρα στη Σερβία

Newsroom
kragic

bet365

Η Κροατία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του δεύτερου ημιτελικού στο πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες κόντρα στην Ουγγαρία (9-8) και θα συναντήσει στον μεγάλο τελικό τη Σερβία που νωρίτερα επικράτησε των ΗΠΑ.

Τι τελικό θα δούμε! Κροατία και Σερβία έκλεισαν ραντεβού στη... μάχη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να επικρατούν της Ουγγαρίας στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης με 9-8.

Η Ουγγαρία ξεκίνησε πιο δυνατά και με πρωταγωνιστή τον Μάρτον Βάμος προηγήθηκε 3-1, όμως η συνέχεια ανήκε στο Λόρεν Φάτοβιτς. Ο 28χρονος περιφερειακός ήταν ασταμάτητος και, με πέντε προσωπικά γκολ, στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε στην Κροατία το προβάδισμα με 7-5. Στο τρίτο οκτάλεπτο ανέβασε δράση ο Μάρκο Μπίγιατς, που... κατέβασε ρολά, αποκρούοντας μεταξύ άλλων και πέναλτι του Βάμος, ενώ νωρίτερα ο Μάνχερτς είχε στείλει το δικό του πέναλτι στο δοκάρι.

Οι πρωταθλητές κόσμου διατήρησαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό. Με τον Φάτοβιτς να αποβάλλεται οριστικά στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, οι Κροάτες προσπάθησαν να παίξουν με το χρονόμετρο, δεν σκόραραν, αλλά δεν το πλήρωσαν, παρότι η Ουγγαρία μείωσε σε 9-8 με τον Νάγκι. Ο Μπίγιατς έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Βάργκα σε παίκτη παραπάνω και η απέλπιδα προσπάθεια του Ζάλανκι στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο, με τη "Χρβάτσκα" να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-4, 2-2, 1-0

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα