Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Οι Ελληνικές συμμετοχές αύριο στη κολύμβηση

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ

bet365

Σε τέσσερα αγωνίσματα θα έχει αύριο (16/02) συμμετοχές η ελληνική αποστολή και Ολυμπιακά εισιτήρια διακυβεύονται μαζί με προκρίσεις σε ημιτελικούς.

Οι Γκολομέεβ, Στάμου, Μπίλας, Ντουντουνάκη, αλλά και η 4Χ200 ανδρών μπαίνουν στη μάχη στα πρωινά προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Στις 08:46 ο Κώστας Στάμος θα αγωνιστεί την 7η από τις 8 προκριματικές σειρές των 100 μέτρων πεταλούδας, κόντρα στους Σέιν Κάσας (ΗΠΑ), ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 50.40 και τον πολύ έμπειρο, Τσαντ Λε Κλος (Νότια Αφρική), ο οποίος μετρά στην συλλογή του επτά μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα και το ατομικό του είναι 50.56.

Δύο ελληνικές συμμετοχές θα υπάρχουν στα προκριματικά των 50μ ελεύθερο των ανδρών. Στην 10η από τις 12 σειρές, θα αγωνιστεί ο Στέργιος Μπίλας. Ο 22χρονος την πρώτη μέρα της διοργάνωση έκανε τέσσερις κούρσες λόγω των 50μ πεταλούδας και της 4Χ100μ ελεύθερο των ανδρών και αφού ξεκουράστηκε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Έχει ατομικό ρεκόρ 21.83 και θα κολυμπήσει μαζί με τον Μάικλ Άντριου (ΗΠΑ) και τον Ντίλαν Κάρτερ (Τρινιντάντ και Τομπάγκο).

Στην αμέσως επόμενη σειρά είναι δηλωμένος ο Κρίστιαν Γκολομέεβ. Ο δευτεραθλητής κόσμου θα αγωνιστεί κόντρα στους Μπεν Πράουντ (Βρετανία), Σεμπάστιαν Σάμπο (Ουγγαρία), Λεονάρντο Ντεπλάνο (Ιταλία) και Ντιόγκο Ριμπέιρο (Πορτογαλία).

Μετά την 5η θέση στον τελικό των 100μ πεταλούδα, η Άννα Ντουντουνάκη θα ξεκινήσει τους αγώνες για να φτάσει και στον τελικό των 50μ. Το αγώνισμα θα διεξαχθεί σε επτά σειρές και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στην πέμπτη. Μαζί με την Φάριντα Οσμάν (Αίγυπτος) και την Κλερ Κούρζαν (ΗΠΑ) έχουν τις ταχύτερες επιδόσεις της σειράς αυτής.

Τέλος, η 4Χ200 ελεύθερο με τους Δημήτρη Μάρκο, Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, Κωνσταντίνο Στάμου και Ανδρέα Βαζαίο, θα πέσει στη μάχη της 4Χ200 ελεύθερο, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μάρκος που θα αγωνιστεί πρώτος θα κυνηγήσει το 1:46.26 που είναι το όριο πρόκρισης στα 200μ ελεύθερο, καθώς εκτός από το 800άρι θέλει στο πρόγραμμά του για το Παρίσι και το 200άρι. Μαζί με τον Εγγλεζάκη, τον Στάμου και τον Βαζαίο θα παλέψουν και για την πρόκριση της σκυτάλης. Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία έχουν βγάλει εισιτήριο.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων

  • 08:46 - 100μ πεταλούδα - Κωνσταντίνος Στάμου
  • 09:26 - 50μ ελεύθερο ανδρών - Στέργιος Μπίλας,
  • 09:28 - 50μ ελεύθερο ανδρών - Κρίστιαν Γκολομέεβ
  • 09:42 - 50μ πεταλούδα γυναικών - Άννα Ντουντουνάκη
  • 09:58 - 4Χ200μ ελεύθερο ανδρών - Δημήτρης Μάρκος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Κωνσταντίνος Στάμου, Ανδρέας Βαζαίος
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα