Ολυμπιακοί Αγώνες: Πριμ 3.1 εκατ. δολαρίων θα δώσει η παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας σε όσους βρεθούν στις θέσεις 1-5

Η πυγμαχία θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028

bet365

Χρηματικό ποσό σε όλους όσοι πάρουν μετάλλια ή φτάσουν ως την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα δώσει η παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας.

Η παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας (IBA) ανακοίνωσε πως θα μοιράζει χρηματικά έπαθλα σε όλους τους μεταλλιούχους του αθλήματός της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Παρ' όλο που η ΙΒΑ δεν θα διοργανώσει το τουρνουά της πυγμαχίας στο Παρίσι, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν την αναγνωρίζει πλέον και δεν την καθιστά υπεύθυνη για το τουρνουά, ανακοίνωσε πως θα μοιράσει πριμ σε όλους τους πυγμάχους που θα πάρουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς αλλά και σε εκείνους που θα βρεθούν στην 5η θέση. Μάλιστα, τα χρήματα που θα δοθούν για κάθε μετάλλιο θα μοιράζονται σε αθλητές, προπονητές και εθνική ομοσπονδία σε μία προσπάθεια να μπουν χρήματα στα ταμεία όλων ώστε να αναπτυχθεί το άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε τα εξής: «Υποστηρίζουμε όλους τους αθλητές μας που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και, εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας της πυγμαχίας, είμαι εξαιρετικά υπερήφανοι που ανακοινώνουμε ότι όλοι οι νικητές στο Παρίσι θα λάβουν μια σημαντική οικονομική ανταμοιβή 100.000 δολαρίων. Από το ποσό αυτό, ο αθλητής θα λάβει 50.000 δολάρια, η εθνική του ομοσπονδία θα λάβει 25.000 δολάρια και ο προπονητής του θα λάβει 25.000 δολάρια. Για το αργυρό μετάλλιο, θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 50.000 δολάρια, με τον αθλητή να λαμβάνει 25.000 δολάρια και τα υπόλοιπα 25.000 δολάρια να κατανέμονται ισομερώς μεταξύ του προπονητή και της Εθνικής Ομοσπονδίας. Για ένα χάλκινο μετάλλιο, θα δώσουμε 25.000 δολάρια, εκ των οποίων 12.500 δολάρια θα πάνε στον αθλητή και 12.500 δολάρια θα κατανεμηθούν και πάλι ισομερώς. Επιπλέον, οι αθλητές που έχασαν στα προημιτελικά και τερμάτισαν στην 5η θέση, θα λάβουν από 10.000 δολάρια ο καθένας από την IBA, με αποτέλεσμα η συνολική δέσμευση του χρηματικού επάθλου να ισούται με περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και να διανεμηθεί σε περισσότερους από 100 πυγμάχους», δήλωσε ο πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρέμλεφ.

Η ομοσπονδία της πυγμαχίας ακολούθησε την πρωτοβουλία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, η οποία όμως θα μοιράσει χρηματικά έπαθλα μόνο στους χρυσούς Ολυμπιονίκες των αγωνισμάτων της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα