Ολυμπιακοί Αγώνες: Απολογήθηκε για την συμπεριφορά της απέναντι στην Κελίφ η Καρίνι

Newsroom
carini_khelif

bet365

Η Άντζελα Καρίνι, μιλώντας στην "Figaro" έκανε ξεκάθαρο πως μετάνιωσε για την συμπεριφορά της στην Ιμάνι Κελίφ, μετά των αγώνα πυγμαχίας των δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αγώνας πυγμαχίας ανάμεσα στην Άντζελα Καρίνι και την Ιμάνι Κελίφ έγινε θέμα συζήτησης το απόγευμα της Πέμπτης (1/8) με αφορμή την αποχώρησης της Ιταλίδας αθλήτριας στα πρώτα 46 δευτερόλεπτα του αγώνα.

Η ίδια, μετά τον αποκλεισμό της από την αθλήτρια της Αλγερίας, τόνισε πως δεν άντεξε τα χτυπήματα της αντιπάλου της με συνέπεια να πάρει την απόφαση της απόσυρσης από το ρινγκ. Μάλιστα, υπογράμμισε πως αυτό που συνέβη δεν το μετράει ως ήττα, αλλά ως ώριμη απόφαση για την σωματική της ακεραιότητα.

Σήμερα, Παρασκευή (2/8), η Ιταλίδα απολογήθηκε για την συμπεριφορά της στην Κελίφ, λέγοντας «είναι μια γυναίκα που ήρθε να αγωνιστεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και εγώ». Δήλωσε μετανιωμένη για την ενέργειά της στο τέλος του αγώνα, όταν δεν χαιρέτησε την αντίπαλο αναγνωρίζοντας το λάθος της.

Πιλίδης για intersex Αλγερινή πυγμάχο: «Τα χειρότερα έρχονται» (pic)

Οι δηλώσεις της Καρίνι

Για τον αγώνα:

«Αμέσως είπα στον εαυτό μου "κάτι δεν πάει καλά". Ένιωσα το χτύπημα. Με πόνεσε. Πολύ.

Δεν με έχουν βγάλει νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα δεν είχα φύγει ποτέ από το ρινγκ πριν το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια. Αλλά ακόμα και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν πως η μάχη έχει τελειώσει, καρφώνουν τα σπαθιά τους στο έδαφος και παραδίδονται».

Για θέμα που δημιουργήθηκε με την αθλήτρια από την Αλγερία:

«Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την Ιμάνι. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει να κατηγορήσει τον εαυτό της για τίποτα. Είναι μια γυναίκα που ήρθε για να αγωνιστεί, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω εγώ, είναι στο χέρι άλλων».

Για το γεγονός ότι δεν χαιρέτισε την αντίπαλό της:

«Έκανα λάθος. Έφυγα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Δεν έχω αφήσει ποτέ αγώνα χωρίς να χαιρετίσω την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα