Σφυροβολία: «Χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής U20 ο Ιωσήφ Κεσίδης!

kesidis
Με μια μαγική επίδοση στον τελικό της σφυροβολίας εφήβων στη Λίμα του Περού, ο Ιωσήφ Κεσίδης καταρρίπτοντας όλα τα παγκύπρια ρεκόρ στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στην ηλικιακή του κατηγορία (U20).

Ο Ιωσήφ Κεσίδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Λίμα, έδωσε το παρόν με βλέψεις την καλύτερη δυνατή επίδοση και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ωστόσο ούτε ο πιο αισιόδοξος δε θα μπορούσε να φανταστεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Με την έναρξη του τελικού και με την πρώτη του βολή, ο Κεσίδης έφτασε τα 79 μέτρα και 47 εκατοστά και από νωρίς πήρε κεφάλι στην κατάταξη. Η απόδοση του είχε αύξουσα απόδοση από αυτό το σημείο και έπειτα. Με την δεύτερή του βολή, ξεπέρασε τα 80,90μ (80,95 ακριβώς).

Η τέταρτη βολή βέβαια, ήταν εκείνη που άφησε κόσμο άφωνο και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε μια σχεδόν συγκινητική προσπάθεια, ο Κεσίδης κατέγραψε 81 μέτρα και 53 εκατοστά, καταρρίπτοντας το παγκύπριο ρεκόρ εφήβων και καταγράφοντας την 10η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως στην ιστορία.

Κανείς θα πίστευε ότι αυτό του είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο, και πως ο Κύπριος σφυροβόλος σιγά σιγά θα έριχνε τους τόνους. Η πραγματικότητα όμως απείχε άρδην από αυτό. Με μια πραγματικά εκτός λογικής τελευταία βολή, το κοντέρ έγραψε 82.80μ, το Παγκύπριο ρεκόρ έγραφε πάνω με Χρυσά γράμματα το όνομα Ιωσήφ Κεσίδης, ενώ μιλάμε για την 6η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Μια εμφάνιση που πραγματικά προκαλεί ανατριχίλα, συγκίνηση και περηφάνεια για ένα νέο παιδί το οποίο έχει τα φόντα να αλλάξει την ιστορία της Κυπριακής σφαιροβολίας, (αν δεν θεωρήσουμε ότι την αλλάζει ήδη).

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κεσίδης, συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο όσο και στον προπονητή του Πανίκο Χαραλάμπους. Αξίζει μια πραγματική υπόκλιση στο ταλέντο και στη δουλειά και των δυο.

@Photo credits: World Athletics

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα