Σκοποβολή: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Ελληνοαυστραλός Μάικλ Ντάιμοντ, του αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Μάικλ Ντάιμοντ στο βάθρο στο Σίδνεϊ

bet365

Ο δις ολυμπιονίκης της σκοποβολής Μάικλ Ντάιμοντ, δεν θα ταξιδέψει στο Παρίσι αφού η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, του αρνήθηκε την άδεια οπλοφορίας.

Ο Ελληνοαυστραλός, δύο φορές «χρυσός» ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, Μάικλ Ντάιμοντ (Διαμαντόπουλος), στόχευε στα 51 του χρόνια να ταξιδέψει στο Παρίσι για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους στόχους του όμως έβαλε «φρένο» η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, αφού του απέρριψε το αίτημα για ανανέωση της άδειας οπλοφορίας του.
Ο Ντάιμοντ, που κατέκτησε χρυσά σε Ατλάντα και Σίδνεϊ, είδε την άδειά του να αφαιρείται όταν το 2018 κρίθηκε ένοχος για πυροβολισμούς και οδήγηση υπό μέθη. Η τιμωρία του ανακοινώθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο κι ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Και το 2016 στο Ρίο απουσίασε αφού το περιστατικό με τους πυροβολισμούς είχε συμβεί το 2016, όταν φέρεται να πυροβόλησε 150 φορές το ίδιο του το αυτοκίνητο.
Αποτέλεσμα ήταν να τον αποβάλλει η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με 10ετη αναστολή, με τον ίδιο να ακολουθεί πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ασφάλειας περί όπλων.

Παρ’ όλα αυτά, δεν του δόθηκε άδεια οπλοφορίας κι έτσι η 7η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.


 

Τελευταία Νέα