Μπάμπης Χαλκιαδάκης: Η ανάρτηση μετά τα δύο χρυσά στο ευρωπαϊκό Champions League πήλινου στόχου

Newsroom
Ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης

bet365

Ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης και η ελληνική ομάδα εντυπωσίασαν στο Champions League πήλινου στόχου πήλινου στόχου στο Πόζναν.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία από ελλληνικής πλευράς στο αγώνισμα του σκητ στο ευρωπαϊκό Champions League, που φιλοξενήθηκε στο Πόζναν. Η συγκομιδή ήταν δύο χρυσά μετάλλια στο ατομικό και στο ομαδικό του σκητ.

Το σκητ στο Ευρωπαϊκό Champions League απέχει από το Ολυμπιακό αγώνισμα που γνωρίζουμε. Συμμετέχουν οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης, από την κατάταξη (βάσει επιδόσεων) στη λίστα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ESC). Ο συναγωνισμός διεξάγεται μόνο στους βατήρες των τελικών (3,4 &5) που έχουν και τη μεγαλύτερη δυσκολία του γηπέδου.

Οι αθλητές κερδίζουν βαθμούς για την ομάδα τους (χώρα) και από τη βαθμολογία προκύπτει η πρόκριση στους τελικούς.

Ασυναγώνιστος αποδείχθηκε ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης στο ατομικό καθώς με 41 επιτυχίες στέφθηκε νικητής κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η δοκιμασία στο ομαδικό έχει χαρακτηριστικά «μονομαχίας». Οι αθλητές αγωνίζονται ένας εναντίον ενός (άνδρας με άνδρα, γυναίκα με γυναίκα) ο κάθε ένας για την ομάδα (χώρα) του. Οι Χαλκιαδάκης, Κατζουράκης και Μίτας επικράτησαν των αντιπάλων τους και η Ελλάδα προκρίθηκε με 3-0 στο Final Team. Στον τελικό απέναντι στη Γερμανία, οι Έλληνες ήταν ασυναγώνιστοι! Επικράτησαν και πάλι με 3-1 (Κατζουράκη, Μίτας, Μαρκαντωνάκη) κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

skopovoli

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε στην επιτυχία της εθνικής ομάδας, ευχαρίστησε και στο ιδανικό τρόπο με τον οποίο κλείνει η χρονιά και ξεκινάει η προσπάθεια για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.


«Τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το 2024! Γυρνώντας από έναν πολύ όμορφο αγώνα είμαι πλήρως ικανοποιημένος καθώς στις αποσκευές μου έχω: Χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα! Η Ελλάδα μας στο υψηλότερο κομμάτι του βάθρου για άλλη μια φορά!
Χαίρομαι πάρα πολύ που στο κλείσιμο της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση! Λίγη ξεκούραση και ξανά πίσω στις προπονήσεις και στην προετοιμασία για την ερχόμενη χρονιά και τον επόμενο ολυμπιακό κύκλο Συνεχίζουμε με πείσμα, υπομονή και επιμονή, όπως λέω πάντα. Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου, Εμμανουέλα Κατζουράκη, Άννα-Μαρία Μαρκαντωνάκη και Μάκη Μίτα, για την επίσης τρομερή εμφάνισή τους. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου και με στηρίζουν».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα