Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο πιο υποτιμημένος φορ της 10ετίας...

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο πιο υποτιμημένος φορ της 10ετίας...

Gazzetta team

Ο Γάλλος επιθετικός μπορεί τα τελευταία χρόνια να βρέθηκε στη σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μαδρίτη, μπορεί κατά περιόδους να μην μπορούσε ν' αναδυθεί ... στον αφρό και να μιλούν όλοι για εκείνον όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, όμως πλέον, έχει έρθει η στιγμή του.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Η σεζόν 2020-2021 εξελίσσεται εν μέσω άδειων γηπέδων και δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Η Ρεάλ παίζει στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» κι όχι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Γενικότερα ο κόσμος βιάζεται για την αλλαγή του έτους.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, όμως, όχι. Πάτησε γκάζι στα γκολ και δεν ασχολήθηκε με τα άσχημα...

image

Πρώτος και χωρίς πέναλτι

Το χαμηλό αριστερό σουτ με το οποίο ολοκλήρωσε την ατομική του ενέργεια έχοντας ξεκινήσει από δεξιά, συγκλίνοντας προς το κέντρο και σουτάροντας έχοντας διπλό μαρκάρισμα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Γρανάδα, απέφερε στον Καρίμ Μπενζεμά το 8ο φετινό του γκολ στην LaLiga.

Ο 33χρονος επιθετικός με αυτό τον τρόπο «κλείδωσε» ακόμα μια νίκη για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν σε μια βραδιά που κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο η «βασίλισσα» αποφάσισε να ανεβάσει στροφές για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες!

Ο Γάλλος είναι πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα με τα 8 τέρματα μαζί και με τον Ιάγο Άσπας, έχοντας 0,62 τέρματα ανά αγώνα και σκοράροντας κάθε 144 αγωνιστικά λεπτά.

Οι τελικές του ενέργειες είναι 33 μέχρι στιγμής στην LaLiga, έχει 24% μετατροπή καλών ευκαιριών σε γκολ και 58% ακρίβεια στις προσπάθειες για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως δεν έχει στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα ούτε για μια φορά, σε αντίθεση με τον Άσπας που από τα 8 τέρματα τα 3 είναι με εκτέλεση πέναλτι!

image

H αναγνώριση από τον Ζιντάν

Από το 2009, κανείς άλλος πλην των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε καταφέρει ν' αναδειχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής στην LaLiga.

Οι δύο σπουδαίοι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη διάκριση, με τον Αργεντινό ηγέτη της Μπαρτσελόνα να έχει αναδειχθεί κορυφαίος τις τρεις τελευταίες χρονιές, έχοντας φυσικά εκμεταλλευτεί και την απουσία του CR7 από το 2018 και μετά.

Αυτό το... μονοπώλιο κατάφερε να το σπάσει φέτος ο Καρίμ Μπενζεμά.

Έγινε εκείνος που αναδείχθηκε καλύτερος όλων για την αγωνιστική περίοδο 2019/2020, με τον Ζινεντίν Ζιντάν ν' αναδεικνύεται κορυφαίος προπονητής και τον Τιμπό Κουρτουά κορυφαίος τερματοφύλακας σε μια χρονιά που ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης που φυσικά τερμάτισε πρώτη...

Ο Μπενζεμά άκουσε από τον Ζινεντίν Ζιντάν κάτι που όχι απλά είναι τιμητικό, αλλά είναι και λόγος υπερηφάνειας για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο νυν προπονητής του και άλλοτε θρύλος και απόλυτος ηγέτης στο χώρο του κέντρου στις ομάδες που αγωνιζόταν, χαρακτήρισε τον ποδοσφαιριστή του «τον καλύτερο Γάλλο επιθετικό», αδιαφορώντας για παίκτες όπως ο Τιερί Ανρί, ο Κίλιαν Μπαπέ, ο Ερίκ Καντονά και οποιονδήποτε άλλον θα μπορούσε να έρθει στο μυαλό του καθενός.

Για τον «Ζιζού», ο Μπενζεμά είναι κορυφαίος με την προσφορά του στην Ρεάλ τόσα χρόνια που βρίσκεται εκεί και με το γεγονός πως δεν... κατεβάζει ταχύτητα, έχοντας φτάσει στην ηλικία των 33.

Αντιθέτως, μοιάζει να κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα...

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως πέρα από 5ος σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League (69 τέρματα, ξεπερνώντας Εουσέμπιο, Ανρί και Ντι Στέφανο) και 5ος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (πάνω από παίκτες όπως οι Φέρεντς Πούσκας, Ούγκο Σάντσες και Εμίλιο Μπουτραγκένιο), είναι και ο κορυφαίος στα χρονικά της Ρεάλ σε επίπεδο ασίστ! Έχει ετοιμάσει 140 γκολ για τους συμπαίκτες του, στο +8 και από αυτά που έφτιαξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη δική του θητεία.

image

Τον παραδέχονται και οι αντίπαλοι

Η φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Γάλλος στράικερ, οι αριθμοί που καταγράφει στη φετινή αγωνιστική περίοδο και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται, γνωρίζοντας πως να κινηθεί αρκετά μακριά από την περιοχή και να κουβαλήσει τη μπάλα μέχρι τέλους, κάνουν μέχρι και τους αντιπάλους του να τον παραδεχθούν.

Κάπως έτσι συνέβη και με τον κόουτς της Γρανάδα μετά το παιχνίδι της Τετάρτης, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να δηλώνει πως: «Ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσεις τον Μπενζεμά είναι ένας. Να τον πάρεις στην ομάδα σου και να παίζει για εσένα, ώστε να μην τον έχεις απέναντί σου. Είναι εκπληκτικός σκόρερ, παίκτης της ομάδας και ανεβάζει επίπεδο όλους όσοι βρίσκονται γύρω του».

Σε 17 αναμετρήσεις τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Καρίμ Μπενζεμά έχει σκοράρει 12 φορές και έχει μετρήσει 5 ασίστ προς τους συμπαίκτες του.

Μάλιστα, στα τελευταία τρία παιχνίδια μαζί και με αυτό απέναντι στην Γρανάδα, έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 4 φορές για να... τελειώσει τη δουλειά και να βοηθήσει στο νικηφόρο σερί που «τρέχει» η Ρεάλ...

Ο Ζιντάν σίγουρα θα του είναι ευγνώμων καθώς μετά την ήττα από την Σαχτάρ και τους τριγμούς με τα σενάρια απόλυσής του, ο Μπενζεμά ήταν παρών με γκολ στα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς στο νικηφόρο σερί της ομάδας...

image

Γκολ υψίστης σημασίας

Απέναντι στην Γρανάδα απλά έβαλε την σφραγίδα του στο φινάλε, αν και έτσι όπως εξελισσόταν το ματς και στο χρονικό σημείο που είχε φτάσει πλέον, δεν γινόταν να χαθεί η νίκη. Προκειμένου να μην γίνει κανένα... τσαφ, ο Μπενζεμά το πήρε πάνω του και έγραψε το τελικό 2-0. Η αλήθεια είναι ότι στην πλειοψηφία τους, τα γκολ που πετυχαίνει ο Γάλλος φέτος σημαίνουν κάτι παραπάνω από απλή... ανάπαυση της μπάλας στα δίχτυα. Σημαίνουν είτε εξασφάλιση του αποτελέσματος για τους «μερένγκες», είτε ώθηση για τη συνέχεια και σύνθημα προς την υπόλοιπη ομάδα να συνεχίσει την προσπάθεια.

Πριν από μερικές μέρες απέναντι στην Εϊμπάρ είχε ανοίξει το σκορ και έδωσε ασίστ στον Μόντριτς για προβάδισμα ασφαλείας από νωρίς (νίκη 3-1), ωστόσο, στις 15 του μηνός στην δύσκολη αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», ο Γάλλος είχε καταφέρει με δυο δικά του γκολ στο 74' και τις καθυστερήσεις να χαρίσει όλους τους βαθμούς στους Μαδριλένους.

Από τις νύχτες που η δική του συμβολή ήταν τεράστια, ήταν και η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Εκεί όπου η Ρεάλ μπορούσε να τερματίσει από 1η μέχρι και τελευταία στο γκρουπ και κατάφερε το καλύτερο περνώντας στους «16» ως πρωτοπόρος. Ο Μπενζεμά πέτυχε και τα δυο γκολ στο 2-0 επί της Γκλάντμπαχ, η οποία πάντως πέρασε μαζί με τη «βασίλισσα» μετά το 0-0 της Ίντερ με την Σαχτάρ.

Γκολ στην συντριβή από την Βαλένθια, γκολ στην... αρχή που θα ήταν το ήμισυ του παντός με την Ίντερ στο εντυπωσιακό 3-2 της Μαδρίτης στο Champions League, δυο τέρματα απέναντι στην Ουέσκα για σιγουριά και έναρξη της αντεπίθεσης... βαθμού – που όπως φάνηκε ήταν «χρυσός» - στο Γκλάντμπαχ για το 2-2 που πήρε στα τελευταία λεπτά η Ρεάλ στην Γερμανία. Είχε κλειδώσει τη νίκη και απέναντι στην Λεβάντε στο φινάλε, στις αρχές του Οκτώβρη προσφέροντας ηρεμία...

bwin - Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα με το Build A Bet. |21+