Ο Γιώργος Γιακουμάκης θα θυμίσει στους Ολλανδούς το συρτάκι

Ο Γιώργος Γιακουμάκης θα θυμίσει στους Ολλανδούς το συρτάκι

Gazzetta team

Πριν από 25 χρόνια, ο Νίκος Μαχλάς είχε κάνει τους Ολλανδούς να μάθουν συρτάκι για χάρη του. Τώρα, ο Γιώργος Γιακουμάκης τους κάνει να το θυμηθούν και ν' αρχίσουν να το χορεύουν ξανά!

Μεταγραφή μόλις με 200.000 ευρώ και έχει τέτοιον αντίκτυπο.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Και μπορεί να βρίσκεται στο ολλανδικό ποδόσφαιρο το οποίο καλώς ή κακώς δεν απολαμβάνει τόση λάμψη όσο άλλες μεγάλες Λίγκες στην Ευρώπη, όμως, τα κατορθώματα του Γιώργου Γιακουμάκη φτάνουν παντού.

Από το βράδυ της Τετάρτης, 13ης Ιανουαρίου του 2020, ο Έλληνας στράικερ με το καρέ που πέτυχε απέναντι στην Ντε Χααγκ του Νίκου Καρέλη, φρόντισε τ' όνομά του να «ταξιδέψει» μέσω social media και Μέσων Ενημέρωσης, αφού συνεχίζει να σκοράρει με ρυθμούς και συνέπεια που τον κάνουν έναν από τους τρεις πιο «καυτούς» επιθετικούς!

image

Ποιος να το φανταζόταν...

Υπάρχουν στιγμές, πρόσωπα, καταστάσεις και κλίμα που κάνουν τους ανθρώπους ορισμένες φορές να «κουμπώνουν» απόλυτα και να σβήνουν το αρνητικό παρελθόν, πατώντας γκάζι για να ζήσουν αυτό που τους προέκυψε και την επιλογή που έκαναν και αποδείχθηκε ολόσωστη.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Έχοντας περάσει αρκετές δύσκολες στιγμές, κυρίως στη θητεία του στην ΑΕΚ προτού φύγει για την Ολλανδία, πήγε στην Φένλο και τώρα είναι... πραγματικά άλλος άνθρωπος.

Τα γκολ, οι καλές εμφανίσεις, τα ξεσπάσματα στους πανηγυρισμούς, η αυτοπεποίθηση και η τρομερή συνέπεια με την οποία σκοράρει, όλα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που βιώνει στην Eredivisie από το καλοκαίρι του 2020 και μετά.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Και φυσικά έχει δικαιώσει απόλυτα την ομάδα που τον έκανε δικό της, με τον παίκτη να έχει μπει σε αρκετά μπλοκάκια, λίστες και σκέψεις ανθρώπων από μεγαλύτερα κλαμπ.

Από το βράδυ της Τετάρτης μετά και το καρέ κόντρα στην Ντεν Χάαγκ, η Ολλανδία συνεχίζει και κινείται απόλυτα στους δικούς τους ρυθμούς σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, φτάνοντας σε σημείο να μετράει μόνος του περισσότερα γκολ από αυτά που έχουν... ολόκληρες ομάδες στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται!

«Όλη η ομάδα με πίστευε, προπονητές, το επιτελείο του συλλόγου, η διοίκηση. Ο τεχνικός διευθυντής της Φένλο όταν ήρθε να μου κάνει πρόταση εγώ ήμουν ακόμα στη Γκόρνικ και πήρε το αεροπλάνο για να πιούμε καφέ στην Πολωνία και να με γνωρίσει από κοντά. Αυτό και μόνο μου έδειξε πάρα πολλά και έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφαση μου.
Όταν μου έκαναν πρόταση, χωρίς να με πιέσουν μου είπαν να πάω στο προπονητικό κέντρο της Φένλο, να δω πως δουλεύουν, την ομάδα, τους ανθρώπους, τις εγκαταστάσεις. Μου τόνισαν πως εάν μου αρέσει μπορούμε να συζητήσουμε, εάν όχι δεν θα με πιέσουν για κάτι. Όλο αυτό μου έδωσε ελευθερία, αλλά και χρόνο για να αποφασίσω τι θέλω
» είχε πει σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr πριν από καιρό και όλα δείχνουν να συνεχίζονται με περισσότερη λάμψη!

image

Ό,τι πάει εστία... γράφει!

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει καταφέρει να φτάσει στα 16 τέρματα σε ισάριθμες παρουσίες στο φετινό ολλανδικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του βρίσκεται στο +5 από την θέση του μπαράζ και το +6 από την ζώνη του υποβιβασμού, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα πρέπει να κάνει πολλά.

Ωστόσο, ο Έλληνας στράικερ δείχνει πως το φρένο αυτή τη στιγμή δεν είναι καν κοντά στο πόδι του και το γκάζι παραμένει πατημένο...

Η Τσβόλε έχει πετύχει ως ομάδα 17 τέρματα, η Χέρακλες είναι στα 19, η Βάαλβαϊκ είναι στα 13, η Ντεν Χααγκ στα 15 μαζί με αυτό που πέτυχε κόντρα στην Φένλο (4-1 τελικό σκορ), η Βίλεμ έχει 17 και η Έμεν έχει 16. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ο Γιακουμάκης έχει σκοράρει 16 φορές στην φετινή Eredivisie, με την δική του ομάδα να έχει συνολικά 26 γκολ σε αυτά τα 16 παιχνίδια που έχει μετρήσει στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Είναι τρομερό το γεγονός πως όταν ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ κόντρα στην Ντεν Χααγκ, το βράδυ της Τετάρτης, κατάφερε να έχει στείλει στα δίχτυα ΚΑΙ τις 7 πιο πρόσφατες τελικές προσπάθειες που είχε προς την αντίπαλη εστία!

image

Γεμίζει με ρεκόρ

Η Φένλο θα τον θυμάται και θα τον συμπεριλάβει στα βιβλία της ιστορίας του συλλόγου με όσα έχει κάνει ο Γιακουμάκης μέσα σε ελάχιστους μήνες παρουσίας στην ομάδα.

Με όσα κάνει, ο Έλληνας επιθετικός έχει φτάσει σε επιδόσεις που η ομάδα του είχε να δει πολλές δεκαετίες και να θυμηθεί...

Για την ακρίβεια, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κάνει... brace, δηλαδή πετυχαίνει τουλάχιστον δυο τέρματα σε δυο διαδοχικά ματς με τη φανέλα του κλαμπ, μετά τον Χέρμαν Τόιβεν, πίσω στο 1960!

Επιπλέον, έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της Φένλο σε επίπεδο Eredivisie με τέσσερα τέρματα σε μόλις ένα παιχνίδι, μετά τον Χανς Σλάβεν από το 1959!

Ακόμα πιο σπουδαίο είναι το γεγονός πως στον αιώνα που διανύουμε, έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου που φτάνει σε τόσα γκολ σε 16 αγωνιστικές, δηλαδή σε μέσο όρο ένα γκολ ανά ματς, μετά τον Τζον Γκιντέτι που είχε καταφέρει να φτάσει σε 18 τέρματα σε 16 αγωνιστικές.

Σε πιο γενικό πλαίσιο, είναι μόλις ο 7ος που έχει τέτοια αναλογία στο πρωτάθλημα σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Απέναντι στην Ντεν Χααγκ, είχε 10 τελικές, 6 εξ αυτών προς την αντίπαλη περιοχή, σκόραρε τέσσερις φορές και είχε άλλα δυο σουτ που μπλόκαρίστηκαν και... δεν του επέτρεψαν να κάνει τη νύχτα ακόμα πιο μαγική και ονειρεμένη για την καριέρα του. Φυσικά αναδείχθηκε Man of the Match.

image

Τρέλα στην Φένλο και... perfect man!

Λένε ότι το «τέλειο» δεν υπάρχει. Άλλοι μπορούν να πουν ότι ο τέλειος άνθρωπος σε μια σχέση, επίσης είναι κάτι που πρέπει να φύγει από το μυαλό του καθενός γιατί όλοι έχουν τα μειονεκτήματά τους.

Η Φένλο, φαίνεται ότι έχει βρει έναν... perfect man και απαντάει προς όλους πως όποιος νομίζει ότι ο τέλειος άνδρας δεν βρίσκεται πουθενά, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξει μια καλύτερη ματιά στο «Covebo Stadion - De Koel».

Ο... ασταμάτητος, όπως τον χαρακτήρισε ο διαχειριστής των social media της Φένλο, Γιώργος Γιακουμάκης, είναι το απόλυτο πρόσωπο στην ομάδα τη φετινή σεζόν και από το πρωί της Πέμπτης ο κόσμος και οι οπαδοί του συλλόγου μπορούν να παραγγέλνουν τη φανέλα του Έλληνα ποδοσφαιριστή με... δώρο το τύπωμα στην πλάτη!

Έχοντας ήδη πετύχει περισσότερα γκολ απ' οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιρικό του σταθμό (18 σε όλες τις διοργανώσεις με την Φένλο, περισσότερα από τα 15 με τον Πλατανιά) και όπως έχει δηλώσει παλαιότερα σε μεγάλη του συνέντευξη στο gazzetta.gr. «Αν το πάμε στατιστικά η λογική λέει πως θα ξεπεράσω τα 20 γκολ. Η αλήθεια όμως είναι πως θέλω να είμαι υγιής. Όσο λοιπόν είμαι υγιής και μπορώ να προσπαθώ καθημερινά για να βελτιώνομαι, γιατί συνέχεια θέλω να βελτιώνομαι, αφού δεν μπορώ να πω πως είμαι κάτι και είναι εφικτό θα το κυνηγήσω να τα ξεπεράσω».

Και επειδή στην Φένλο ήταν ξεκάθαροι για το τι ζητούν από εκείνον, τη θέση για την οποία τον ήθελαν και τη δουλειά που καλείται ακριβώς να κάνει σε κάθε ματς, όλα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό του. Και από εκεί η εντολή πηγαίνει στα πόδια που... έχουν βγάλει φτερά και φωτιές μαζί!

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+