Στεφ Κάρι: Και επίσημα ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών

Στεφ Κάρι: Και επίσημα ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών

Newsroom

Ποιος αλήθεια να περίμενε ότι η επιλογή των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο νούμερο «7» του draft το 2009 θα έφτανε στο σημείο να γίνει ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών. Πλέον δεν έχει να κάνει με debate ή με «σπαζοκεφαλιά» αλλά με την πραγματικότητα! «It is what it is» όπως λένε και στις ΗΠΑ.

Ο Στεφ Κάρι αποτελεί και... επίσημα τον παίκτη με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και τον Ρέι Άλεν! Άραγε υπάρχει κανείς που να μπορεί να αμφισβητήσει τα κατορθώματα του Στεφ; Άραγε τι να σκέφτονται σήμερα οι Μέμφις Γκρίζλις, όταν στο νούμερο «2» εκείνου του draft είχαν διαλέξει τον Χασίμ Θαμπίτ από την Τανζανία ο οποίος δεν ξεπέρασε τους 2,2 πόντους κατά μέσο όρο στο ΝΒΑ;

Ακόμα και οι Κινγκς που είχαν διαλέξει τον Ταϊρίκ Έβανς (καλός παίκτης μεν, αλλά ούτε κατά διάνοια στο επίπεδο του Κάρι) ή ακόμα... περισσότερο οι Τίμπεργουλβς οι οποίοι έψαχναν γκαρντ και είχαν προτιμήσει τον Τζόνι Φλιν στο νούμερο «6» αντί του Στεφ Κάρι.

Από τα ξημερώματα, ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Ουόριορς έχει μια μεγάλη πρωτιά στα χέρια του. Και είναι βέβαιο ότι όσο περνάει ο καιρός, άλλο τόσο θα μεγαλώνει την διαφορά με εκείνους που τον ακολουθούν και είναι ενεργεία όπως οι Τζέιμς Χάρντεν (4η θέση και με 450 τρίποντα διαφορά), Ντέιμιαν Λίλαρντ (10η θέση), Λεμπρόν Τζέιμς (11η θέση), Κάιλ Λόουρι (17η θέση), Πολ Τζορτζ (20η θέση) και μετά το...χάος.

Το Top-10 των τριπόντων

ΠαίκτηςΤρίποντα
1.Στεφ Κάρι2.977
2.Ρέι Άλεν2.973
3.Ρέτζι Μίλερ2.560
4.Τζέιμς Χάρντεν2.509
5.Κάιλ Κόρβερ2.450
6.Βινς Κάρτερ2.290
7.Τζέισον Τέρι2.282
8.Τζαμάλ Κρόφορντ2.221
9.Πολ Πιρς2.143
10.Ντέιμιαν Λίλαρντ2.109

Επιμέλεια: Γιώργος Κούβαρης, Γιάννης Σταυρουλάκης, Μιχάλης Γκιουλένογλου, Ευάγγελος Στελλάκης, Σταυρούλα Μουστακάτου

Art director: Χρήστος Ζωίδης

image

Τα... τρίποντα milestones μέχρι την κατάκτηση της κορυφής

Ότι ο Στεφ Κάρι ήταν μια πραγματική μηχανή... παραγωγής τριπόντων είχε φανεί από την τριετία του στο κολέγιο Davidson. Σε 104 παιχνίδια είχε επιχειρήσει 1.004 τρίποντα, είχε ευστοχήσει στα 414 από αυτά (δηλαδή τέσσερα εύστοχα ανά παιχνίδι σε 9,7 προσπάθειες) και πήγαινε στο ΝΒΑ «κουβαλώντας» το 41% και τη φήμη ενός πολύ καλού σουτέρ. Όλα αυτά έως το καλοκαίρι του 2009, όταν και είχε επιλεγεί στο νούμερο «7» του draft από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ντεμπούτο με τους «Πολεμιστές» έκανε στις 28 Οκτωβρίου 2009 και δη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Χιούστον Ρόκετς. Ο ίδιος είχε πετύχει 14 πόντους, αλλά είχε... αστοχήσει στο ένα και μοναδικό τρίποντο που είχε επιχειρήσει. Κάτι που φρόντισε να διορθώσει δύο μέρες αργότερα στο Φοίνιξ. Οι Ουόριορς μπορεί να είχαν γνωρίσει την ήττα με 123-101 αλλά ο 21χρονος -τότε- Στεφ, ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου είχε ευστοχήσει στο πρώτο του τρίποντο στο ΝΒΑ!

Ο Κελένα Αζουμπούικε έκανε το off ball screen στον Στιβ Νας, ο Λου Άμουντσον άργησε να πάει πάνω του και ο Στεφ Κάρι έβαλε το νερό στο αυλάκι για να γράψει... ιστορία 12 χρόνια αργότερα! Το πρώτο τρίποντο από τα 2.973 που θα ακολουθούσαν προκειμένου να στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη θέση της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα όλων των εποχών στο ΝΒΑ!

Την rookie σεζον την ολοκλήρωσε έχοντας ευστοχήσει 166 φορές σε 380 προσπάθειες, όπερ και σημαίνει ποσοστό που «άγγιζε» το 44% ενώ τη πρώτη θέση εκείνη τη χρονιά στο ΝΒΑ είχε κατακτήσει ο Άαρον Μπρουκς των Ρόκετς με 209 εύστοχα τρίποντα. Επόμενο «milestone» για τον Στεφ Κάρι ήταν το «φράγμα» των 500 τριπόντων στην καριέρα του. Και έμελλε να το πετύχει στην 4η σεζόν του στο ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 2013 στο «Bradley Center» του Μιλγουόκι.

Απέναντι στους Μπακς και μόλις λίγους μήνες πριν κάνει την εμφανισή του στο Ουισκόνσιν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάρι -αν και ήταν ξανά ηττημένος- είχε πετύχει το υπ' αριθμόν «500» τρίποντο στην καριέρα του. Μάλιστα εκείνη η σεζόν (2012-13) ήταν και η πρώτη που ευστόχησε στα περισσότερα τρίποντα (272 για την ακρίβεια) από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του ΝΒΑ.

Επόμενος στόχος; Η πρώτη «χιλιάδα» τριπόντων! Τη σεζόν 2014-15 ο Κάρι ξεκίνησε έχοντας «γράψει» 900 εύστοχα τρίποντα και ήθελε άλλα 100 για να μπει στο «κλαμπ» με τους 1.000άρηδες του ΝΒΑ. Στις 9 Ιανουαρίου 2015 και όταν οι Ουόριορς είχαν υποδεχθεί τους Καβαλίερς, ο Κάρι μετρούσε 98 τρίποντα στη σεζόν και ήθελε μόλις δύο για να «σπάσει» και αυτό το φράγμα. Τελικα βρήκε τρεις φορές τον στόχο (είχε 3/8) και έφτασε τα 1.001 τρίποντα ύστερα από εκείνο το παιχνίδι.

Ύστερα από δύο χρόνια και έχοντας προηγηθεί σεζόν όπου ο Κάρι ήταν ο νέος βασιλιάς του μακρινού σουτ με εξασφαλισμένη την κορυφή της αντίστοιχης λίστας ανά χρονιά, ο σούπερ σταρ (πια) του ΝΒΑ και των Ουόριορς ξεκινούσε τη σεζόν 2017-18 με 1.917 εύστοχα τρίποντα. Piece of cake για εκείνον τα 2.000! Και πράγματι.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 και δη στο ματς της Νέας Ορλεάνης ο Κάρι έφτασε τον... ολοστρόγγυλο αριθμό των 2.000 εύστοχων τριπόντων (σ.σ. ήθελε πέντε και ευστόχησε σε πέντε!) και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ με μόλις 597 ματς στο ενεργητικό του. Τότε είχε φτάσει στην 8η θέση της λίστας όλων των εποχών και είχε από... πάνω του, τους Κάρτερ, Κρόφορντ, Κόρβερ, Πιρς, Τέρι, Μίλερ και Άλεν. Απλά... παιχνιδάκι για εκείνον καθώς στο τέλος εκείνης της χρονιάς είχε βρεθεί ήδη στην 5η θέση με 2.129 εύστοχα τρίποντα.

Ο τραυματισμός του τη σεζόν 2019-20 του στέρησε τη δυνατότητα να κάνει το ρεκόρ... νωρίτερα και αυτό διότι πρόλαβε να αγωνιστεί σε όλα και όλα 5 ματς έχοντας ευστοχήσει σε 12 τρίποντα. Το «κοντέρ» έγραψε 2.495 τρίποντα στο σύνολο και «κυνηγούσε» μόνο τους Ρέτζι Μίλερ (2.560) και Ρέι Άλεν (2.973). Και μάλιστα έχοντας πολύ... λιγότερα παιχνίδια στο ενεργητικό του.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο και δη στις 28 Δεκεμβρίου 2020 είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 2.500 τρίποντα σε ένα ματς κόντρα στους Σικάγο Μπουλς και ήταν θέμα λίγων εβδομάδων να αφήσει πίσω του στη λίστα και τον Ρέτζι Μίλερ! «Ξέρω ότι κυνηγάς το ρεκόρ του Ρέι Άλεν, αλλά είσαι έμπνευση για πολλούς ανθρώπους. Έχεις κάνει πολλές θυσίες. Είσαι φανταστικός πατέρας και άνθρωπος» του είχε πει ο Ρέτζι στην έκπληξη που του είχε επιφυλάξει στις 24 Ιανουαρίου 2021 και πιο συγκεκριμένα σ' ένα ματς κόντρα στη Γιούτα. Τότε που έφτανε τα 2.561 τρίποντα σε 715 ματς: «Ευχαριστώ για τη στήριξη. Εσύ και ο Ρέι είστε φοβεροί. Σημαίνει πολλά για μένα που παίρνω από σένα την 2η θέση» είχε απαντήσει ο Κάρι.

Και να, που ο Στεφ Κάρι, 11 μήνες αργότερα, αποτελεί τον απόλυτο «βασιλιά» του ΝΒΑ στα τρίποντα! Και όπως φαίνεται όχι μόνο δεν απειλείται από κάποιον, αλλά θα ανοίξει τόσο πολύ την ψαλίδα έως το τέλος της καριέρας του, που οι 100 πόντοι του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν σε έναν αγώνα του ΝΒΑ τον Μάρτιο του 1962 δεν θα μοιάζουν τόσο... «στοιχειωμένοι» για να «σπάσουν» σε σχέση με τα τα συνολικά του Κάρι, τα οποία θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 3.000!

image

Ποτέ ξανά μια ημερομηνία δεν είχε καθιερωθεί ως σύμβολο στη σύγχρονη ιστορία των Ουόριορς αλλά, πέρα από χρονικές τυπικότητες, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2012 ήταν η πρώτη φορά που ο όρος «Splash Brothers» μπήκε στη ζωή του Dub Nation.

Το Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε των Μπόμπκατς με 115-100 και το ίδιο βράδυ, ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον έλαβαν ένα από τα πιο δημοφιλή παρατσούκλια στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο! Κατά τη διάρκεια εκείνου του αγώνα, λοιπόν ο αρθρογράφος του Warriors.com, Μπράιαν Γουίτ τουΐταρε τον χαρακτηρισμό που κέρδισε αμέσως σε δημοφιλία και συνοδεύει ακόμα το δίδυμο των All-Star γκαρντ των Ουόριορς!

«Είναι η απόδειξη ότι έζησα σε αυτό τον κόσμο και δημιούργησα τους Splash Brothers!» κομπάζει με περηφάνια ο Γουίτ, ο οποίος... εμπνεύστηκε βλέποντας τους Κάρι και Τόμπσον να σημειώνουν μαζί 25 πόντους και 7 τρίποντα στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Το νέο παρατσούκλι κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των Media και των οπαδών των Ουόριορς. «Νομίζω πως είναι ένας αρκετά ακριβής όρος. Δεν νομίζω πως θα αποκαλούσε ποτέ ο ένας τον άλλον έτσι, αλλά έχει πλάκα» παραδέχεται ο Στεφ Κάρι για τον χαρακτηρισμό που συνοδεύει εκείνον και τον Τόμπσον.

«Είναι το τέλειο κομπλιμέντο για αυτούς τους δυο τύπους» εξηγεί από την πλευρά του ο Τζέρι Ουέστ. Και προσθέτει πως; «Αγαπούν ο ένας τον άλλον, ξέρουν πως ταιριάζει ο ένας στον άλλον και είναι ένα εκπληκτικό δίδυμο στα γκαρντ». Το 2015, ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον έγιναν το πρώτο δίδυμο στην ιστορία των Ουόριορς έπειτα από τους Τιμ Χάρνταγουεϊ και Κρις Μάλιν που συμμετείχε σε All-Star Game, το 1993. Παράλληλα, έγιναν οι πρώτοι παίκτες των «Πολεμιστών» που αρχίζουν βασικοί σε All-Star Game μετά από τους Ρικ Μπάρι και Νέιτ Θερμοντ, το 1967!

Τον Μάιο του 2014 οι Ουόριορς ήταν σε διαπραγματεύσεις με τους Τίμπεργουλβς ώστε να ολοκληρώσουν το blockbuster trade ανάμεσα στον Κλέι Τόμπσον και τον Κέβιν Λοβ, ωστόσο ο Κάρι όρθωσε ανάστημα! Εν τέλει το Γκόλντεν Στέιτ έδωσε επέκταση 70 εκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα χρόνια στον Τόμπσον και η ιστορία των Splash Brothers συνεχίζει να γράφει...

Και... εγένοντο οι «Splash» Brothers

image

Τα τρία «δαχτυλίδια» που φόρεσε ο Στεφ Κάρι

Ο Στεφ Κάρι λατρεύεται σαν Θεός στο Σαν Φρανσίσκο κι ένας από τους λόγους που ισχύει αυτό είναι πως οδήγησε στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων τους Ουόριορς. Το πρώτο ήρθε τη σεζόν 2014-15 όταν η ομάδα από το Γκόλντεν Στέιτ υπέταξε με 4-1 νίκες στους τελικούς τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Εκείνη η σεζόν ήταν ονειρική για τον Κάρι, όχι μόνο λόγω του τίτλου, αλλά κι επειδή ο ίδιος με 23.8 πόντους, 44% στα τρίποντα, 7.7 ασίστ και 4.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 80 αγώνες της κανονικής περιόδου, έλαβε το βραβείο του MVP. Στα playoff δε, βοήθησε την ομάδα του με 28.3 πόντους κι 6.4 ασίστ κατά μέσο όρο, φουλάροντας τις... μηχανές του για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ήταν τότε 27 ετών, στην 6η του επαγγελματική χρονιά.

Το δεύτερο “δαχτυλίδι” ήρθε δύο χρόνια αργότερα για τον ύψους 1.88 μέτρων σκόρερ, και πάλι απέναντι στους Καβαλίερς, με τους Ουόριορς να παίρνουν... εκδίκηση για την απώλεια που είχαν το 2016 από την ομάδα του Κλίβελαντ. Η παρέα του Στεφ Κάρι επικράτησε με 4-1 στη σειρά των τελικών, με τον Ντουράντ να έχει ενταχθεί στο πλευρό των υπόλοιπων αστέρων, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν κι Αντρέ Ιγκουοντάλα. Τη σεζόν 2016-17, ο Κάρι ήταν – ως συνήθως – άκρως παραγωγικός, μετρώντας 25.3 πόντους με 41% στα τρίποντα, 6.6 ασίστ και 4.5 ριμπάουντ σε 79 αγώνες της Regular Season, ενώ στα playoffs είχε αντίστοιχα 28.1 πόντους, 6.7 ασίστ κι 6.2 ριμπάουντ σε 17 αναμετρήσεις.

Ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα της διαδρομής του, το οποίο επιβεβαίωσε πως εκείνη την περίοδο η κυρίαρχη ομάδα στο ΝΒΑ ήταν εκείνη των Ουόριορς. Ο Κάρι δεν ήταν MVP των τελικών, ούτε σε αυτή, αλλά ούτε και στην επόμενη κατάκτηση του, χωρίς αυτό να αναιρεί βέβαια την τεράστια συνεισφορά του στο όλο εγχείρημα της υπερηχητικής αυτής ομάδας των Ουόριορς που έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ αλλά πήρε και τίτλους.

Ο τρίτος κρίκος στην αλυσίδα του Κάρι προστέθηκε το 2018 κι ήρθε για να πιστοποιήσει την δυναστεία των Ουόριορς με back-to-back. Το θύμα; Ξανά οι Καβαλίερς. Αλλά με ακόμη πιο επιβλητικό τρόπο, καθώς ένα άνετο sweep συνόδευσε την τρίτη κατάκτηση πρωταθλήματος μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ακόμη ένας τίτλος που έφερε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Κάρι των 26.4 πόντων και 6.1 ασίστ στην κανονική περίοδο και των 25.5 πόντων και 5.4 ασίστ στην post-season. Ο ηγέτης των Ουόριορς, στα 30 του, απέδειξε πως διανύει τις prime days του στο άθλημα. Η επιρροή του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του ήταν τεράστια και παρότι είχε δίπλα τους πολλά σπουδαία ονόματα, αν εκείνος έλειπε, το κενό του δεν θα ήταν εύκολα αναπληρώσιμο. Το βέβαιο είναι πως χωρίς τον Κάρι στις τάξεις της ομάδας του Στιβ Κερ, η ιστορία των τελευταίων ετών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, πιθανότατα θα ήταν... κάπως διαφορετική.

image

Στεφ Κάρι, ο MVP. Κεφάλαιο 1ο, εδάφιο 1. Ο Κάρι κρατούσε στα χέρια του μία πένα. Ξέρετε εκείνες τις παλιές, με το φτερό. Δίπλα του ένα πελώριο δοχείο με μελάνι. Και μπροστά του ένα σκονισμένο βιβλίο. Παλιό. Με έναν απλό τίτλο: «Το ΝΒΑ και οι κανόνες του».

Ο Κάρι αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο παρελθόν. Πέταξε το βιβλίο. Και άρχισε να γράφει ένα νέο. Για να το θέσουμε αλλιώς, δε θέλησε να τροποποιήσει τον τροχό.

Τον έσπασε. Και έδειξε σε όλους ότι υπάρχει μία άλλη λύση. Η έλευση του Στιβ Κερ του έδωσε απόλυτη ελευθερία. Πολλά σουτ. Και το κυριότερο, υγεία.

Για ένα παίκτη που τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε να υποστεί διάστρεμμα περπατώντας στο δρόμο. Σε τέτοιο βαθμό που είχε οδηγήσει τον προηγούμενο προπονητή του, τον Μάρκ Τζάκσον, ο οποίος είχε και την ιδιότητα του πάστορα, να διοργανώσει μία θρησκευτική τελετή για να ιαθεί πιο γοργά ο λαβωμένος Κάρι.

Κάπως έτσι, εκείνος ο τύπος με τον αριθμό 30 στην πλάτη, ο οποίος σουτάρει από κάθε πιθανό σημείο του γηπέδου και ευστοχεί, κατάφερε να πετύχει κάτι που έχουν κάνει μία χούφτα παίκτες (μέχρι εκείνο το σημείο το είχαν κάνει οι Μπιλ Ράσελ, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Μόουζες Μαλόουν, Λάρι Μπερντ, Μάτζικ Τζόνσον, Μάικλ Τζόρνταν, Τιμ Ντάνκαν, Στιβ Νας, ΛεΜπρόν Τζέιμς). Συνεχόμενους τίτλους MVP, το 2015 και το 2016.

Ήταν τότε που... έσπασε τον τροχό. Τότε που άλλαξε μία και για πάντα το ΝΒΑ.

Το 2015 (23.8 πόντους, 7.7 ασίστ, 4.3 ριμπ., 2 κλεψ.) ήταν πρώτος στην ψηφοφορία για το All Star Game, κέρδισε τον διαγωνισμό των τριπόντων και φυσικά το πρωτάθλημα. Στην αρχή της δυναστείας των Ουόριορς. Είχε ως κορυφαία επίδοση τους 51 πόντους απέναντι στο Ντάλας. Τότε που ακόμα αυτοί οι αριθμοί δεν ήταν τόσο συνηθισμένοι.

Το 2016 (30.1 πόντους, 6.7 ασίστ, 5.4 ριμπ., 2.1 κλεψ.) έκανε τα πάντα. Εκτός από το πιο σημαντικό. Οι Ουόριορς ξεκίνησαν με 24-0, κατέληξαν στο απίθανο 73-9 και ο ίδιος είχε 11 ματς με τουλάχιστον 40 πόντους και δύο με 50!

Ένας (δις) MVP που άλλαξε το παιχνίδι

image

Η... άλλη πλευρά του Στεφ Κάρι

Ο σούπερ σταρ των Ουόριορς έχει στο... αίμα του τη λέξη «σύνδεση»! Είτε αυτό αφορά την μόνιμη επαφή του με το καλάθι, είτε πρόκειται για την εικόνα του ως γιος, αδερφός, σύζυγος και πατέρας.

Δεν είναι τυχαία η έκφραση «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά»... Ο Στεφ το γνώρισε καλά, αφού ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, που αγωνίστηκε για 16 σεζόν στο ΝΒΑ. Η παρουσία του μπορεί να εμφανίζεται σε μία καλύτερη «έκδοση» δεδομένων των επιτευγμάτων του, ωστόσο ο Ντελ είχε φροντίσει να τον μυήσει στον κόσμο του αθλήματος.

Από πολύ μικρή ηλικία, ο Στεφ βρισκόταν περιμετρικά του παρκέ και φανταζόταν πως θα ήταν να μοιάσει στο είδωλό του. Ανάμεσα σε αστέρες, με την πιο χαρακτηριστική φωτογραφία να γυρίζει πίσω στο All Star του 1992, όταν ο 4χρονος Κάρι ζητούσε το «high five» του Μιτς Ρίτσμοντ και δύο θέσεις πιο δίπλα ήταν ο Ντράζεν Πέτροβιτς. Σαφώς δεν θα κατηγορούσαμε κανέναν που δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια.

Πάντα όμως με τον νεότερο αδερφό του, Σεθ, επίσης «εκφραστή» της πορτοκαλί θεάς, ο οποίος μπορεί να ακολουθεί... τον άνεμο και να μεταγράφεται συχνά σε άλλη ομάδα, διατηρεί όμως το γονίδιο. Η αντιπαλότητα του παιχνιδιού δεν τους πτοεί. Παραμένουν ενωμένοι... Τόσο που δεν «ήθελαν» να είναι αντίπαλοι την στιγμή της επίτευξης ενός milestone, ως παίκτες των Ουόριορς και των Σίξερς αντίστοιχα. Έπρεπε να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, όπως τότε που ο μόνος λόγος που τσακώνονταν ήταν το ποιος θα σουτάρει πρώτος στην μικροσκοπική μπασκέτα του δωματίου τους, η οποία κρεμόταν από την ντουλάπα. Απέναντι στους Νικς αυτό έγινε πραγματικότητα και τα αδέρφια Κάρι συνεχίζουν την πορεία τους.

Ο Στεφ και η σύζυγός του, Αϊσα, αποτελούν ιδρυτές του «Eat. Learn. Play Foundation», το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο δεσμεύεται να «ξεκλειδώσει» τις εκπληκτικές δυνατότητες κάθε παιδιού . Αγωνίζονται με κάθε τρόπο να τερματίσουν την παιδική πείνα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, ενώ παρέχουν ασφαλείς χώρους για όλα τα παιδιά, ώστε να διατηρούνται ενεργά με ατελείωτο παιχνίδι.

Δεν στέκονται, ωστόσο, απλώς στην βοήθεια που προσφέρουν, αλλά βρίσκουν τρόπους να κάνουν την δράση τους ακόμη πιο ελκυστική και διασκεδαστική. Μετέτρεψαν, λοιπόν, ένα σχολικό σε έναν... πολυχώρο, όπου ταξιδεύουν και μοιράζουν φαγητό, υπάρχει ειδικός χώρος, όπου δίνονται δωρεάν βιβλία, ενώ στο ίδιο βαν έχει τοποθετηθεί και μία μπασκέτα για τους λάτρεις... του Κάρι.

Στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, οι δύο τους κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 16.000 γεύματα για τα παιδιά του Όκλαντ, κάτι που τους δίνει κίνητρο για την συνέχεια.

Φαίνεται πως η πλευρά του «μπαμπά Στεφ» έχει λειτουργήσει ποικιλοτρόπως. Η μεγάλη του κόρη Ράιλι, η μικρή Ράιαν και ο... ακόμη μικρότερος υιός, Κάνον, έχουν ευαισθητοποιήσει κάθε πτυχή του πέρα από εκείνη του «killer» των παρκέ. Ο άσσος των Ουόριορς προσπαθεί να συνδέει ακόμη και την μπασκετική του ζωή με τα παιδιά του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν εμφανίστηκε με την Ράιλι σε συνεντεύξεις τύπου, με την πιτσιρίκα να κλέβει την παράσταση προσποιούμενη ότι χασμουριέται ή θέλοντας να τρομάξει τον μπαμπά της έχοντας για κρυψώνα... μία κουρτίνα. Επιφωνήματα στα μικρόφωνα και άλλες γλυκύτατες «παρεμβάσεις» μπορεί να τρέλαιναν τον Κάρι, σίγουρα όμως ξετρέλαιναν το κοινό κάνοντας τις στιγμές αυτές viral.

Στα 33α γενέθλιά του, εκείνος παρουσίασε τα «επετειακά» του παπούτσια. Δεν έφεραν την υπογραφή της κλασικής του εταιρίας, αλλά την «σφραγίδα» των παιδιών του που τα σχεδίασαν ειδικά για αυτή την περίσταση. «Ένας... μονόκερος, μία πεταλούδα και ένας λύκος», όλα στην ίδια αγέλη και με συνδετικό κρίκο τον Κάρι.