Παλάσιος: Από την Αργεντινή με... αγάπη για την Ευρώπη!

Παλάσιος: Από την Αργεντινή με... αγάπη για την Ευρώπη!

Κώστας Ζάλιαρης

Πατούσε το γκάζι αργά, αλλά σταθερά. Και σε αυτό το σημείο της σεζόν, ο Παναθηναϊκός τον απολαμβάνει. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος σκόραρε στο Φάληρο, συνεχίζει να τρέχει... παντού στο γήπεδο και να δικαιώνει τρομερά τους «πράσινους» για τη μεταγραφή... Ευρώπης.

Με διπλό μαρκάρισμα πάνω του, με δύσκολη τοποθέτηση σώματος και με αμυντικό μπροστά του που θα μπορούσε να του κοντράρει τη μπάλα για να μη φτάσει ποτέ προς την εστία, ο Παλάσιος όχι μόνο κατάφερε να τελειώσει τη φάση, αλλά να στείλει τη μπάλα να... πετάξει προς τα δίχτυα του Βατσλίκ.

Γκολ, προβάδισμα Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης», ακόμα μια απόδειξη των όσων μπορεί να καταφέρει ο Αργεντινός βοηθώντας στο επιθετικό κομμάτι και λίγο αργότερα έχασε κι άλλη μεγάλη στιγμή, με τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να βγαίνει νικητής κάνοντας απόκρουση χαμηλά.

Ο Παλάσιος έφτασε στα 11 γκολ τη φετινή σεζόν, σκόραρε για πρώτη φορά στα Playoffs της Super League Interwetten και το «τριφύλλι» μαζί του... κλείνει το μάτι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

image

Πρώτη φορά στην καριέρα του διψήφιος στο πρωτάθλημα!

Αλλάζοντας ήπειρο και γνωρίζοντας για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος κατάφερε να ξεπεράσει με την πράσινη φανέλα κάθε άλλη σεζόν της καριέρας του σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα! Ακόμα κι αν βρισκόταν για ολόκληρη αγωνιστική περίοδο σε έναν σύλλογο, ποτέ ξανά δεν είχε καταφέρει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων μόνο στο πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει φέτος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν τα 9 γκολ που είχε με την Ταγέρες την ποδοσφαιρική χρονιά 2016-2017 παίζοντας τότε σε 29 αναμετρήσεις στην Αργεντινή.

Κι όμως, τώρα με το «τριφύλλι» στο στήθος σε 34 ματς στην Super League Interwetten μέχρι και αυτή τη στιγμή, έχοντας φυσικά και τα παιχνίδια της εξτρά διαδικασίας των Playoffs, ο 30χρονος εξτρέμ φροντίζει ώστε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να εξασφαλίσει το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γι' αυτό αποκτήθηκε, αυτό έχει βάλει στόχο και βρίσκεται καθ' οδόν για την ολοκλήρωση της αποστολής του!

image

Του αρέσουν τα δύσκολα και τα εκτός έδρας

Δύναμη η Λεωφόρος. Υπερδύναμη για την ομάδα, εξτρά ώθηση για κάθε ποδοσφαιριστή. Και μπορεί το ταπεραμέντο των Αργεντίνων να είναι τέτοιο που τους έχει συνηθίσει σε «καυτές» έδρες και βοήθεια από τον κόσμο στις ομάδες τους, όμως, τους έχει κάνει και να τα καταφέρνουν μπροστά στο αντίπαλο κοινό, όσο «εχθρικό» κι αν είναι.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ του για φέτος εκτός έδρας! Έβαλε στον φετινό λογαριασμό του το σκοράρισμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βοήθησε τρομερά για το «διπλό» στο ντέρμπι των «αιωνίων». Νωρίτερα είχε πετύχει δυο γκολ στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ – με εξαιρετική προσπάθεια κι εκεί – αλλά και στην Κρήτη, στο ματς απ' όπου ο Παναθηναϊκός έμεινε με τρομερά παράπονα από τη διαιτησία.

Και στην ήττα από τον Βόλο στη Θεσσαλία ήταν εκείνος που είχε χριστεί σκόρερ, ενώ, το έκανε και απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη. Αυτά, σε επίπεδο πρωταθλήματος, διότι προσθέτοντας και τα γκολ που έχει στο Κύπελλο, η... σούμα πάει στα 13 για φέτος! Και μάλιστα, τα δυο τέρματα στην πορεία των «πράσινων» μέχρι τον τελικό, φυσικά ήρθαν σε Καρδίτσα και Λαμία, κλειδώνοντας τις νίκες που έφεραν τις προκρίσεις.

image

Αφήνει και την τελευταία ικμάδα δύναμης στο γήπεδο

Κάθε φορά που αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, δεν προκαλεί καμία απορία γιατί είναι... σκασμένος από την κούραση. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν σταματάει να τρέχει, να πιέζει, να μαρκάρει, να επιστρέφει για να καλύψει χώρο και να προσφέρει υπεραριθμία, ή να εκμεταλλεύεται τα μέτρα που έχει μπροστά του για να διανύσει την απόσταση μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Κι αυτό είναι ένα στοιχείο από τα πολλά για τα οποία στον Παναθηναϊκό πήραν την απόφαση να κάνουν την οικονομική υπέρβαση το προηγούμενο καλοκαίρι και να τον πάρουν στον σύλλογο, έπειτα από διαπραγματεύσεις και κουβέντες που διήρκησαν πολλές μέρες σε μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ο Παλάσιος δεν είναι απλά ένας εξτρέμ με περιορισμούς στο παιχνίδι του και καθήκοντα που να συνδέονται μονάχα με το επιθετικό κομμάτι.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βάζει καλά στο μυαλό του την τακτική. Που ακόμα και την τελευταία στιγμή, όταν το σώμα δεν θα υπακούει καν, θα τρέξει για να μαρκάρει, να πέσει στα πόδια κάποιου για να τον σταματήσει, να κερδίσει χρόνο, να προσφέρει στην ομάδα με τον τρόπο που απαιτείται σε κάθε χρονικό σημείο.

Ακούραστος, θα φάει και «ξύλο» με σκληρά μαρκαρίσματα, θα βάλει σωστά το σώμα του για να κερδίσει παραβάσεις και να... πάρουν όλοι ανάσες από τους συμπαίκτες του, δεν θα φοβηθεί τα πόδια του και τα χτυπήματα, έχοντας στο μυαλό του το συμφέρον της ομάδας. Και αυτό τον έχει κάνει τρομερά απαραίτητο για το «τριφύλλι».

@Photo credits: INTIME