Ντάργουιν Νούνιεζ: Πώς έγινε στα 22 του η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ

Ντάργουιν Νούνιεζ: Πώς έγινε στα 22 του η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ

Κώστας Ζάλιαρης
sponsored by

Από την πιο φτωχή γειτονιά της πόλης Αρτίγας ώστε ν' αντέχει η οικογένειά του το ενοίκιο, στην ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Λίβερπουλ. Ο Ντάργουιν Νούνιεζ, έχει τη δική του τρομερή ιστορία...

Στα 22 του, αναγκάζει τους «κόκκινους» να φτάσουν σε οικονομικά επίπεδα που ποτέ άλλοτε δεν είχαν σκεφτεί. Εκθέτοντας ξεκάθαρα και τον Κλοπ που στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι την ημέρα που δική του ομάδα θα διαθέτει 100 εκατομμύρια για κάποιον ποδοσφαιριστή, εκείνος δεν θα βρίσκεται πλέον στους πάγκους.

bwin sponsred

Κι όμως, ο Ντάργουιν Νούνιεζ το πέτυχε. Και κόστισε 75+25 εκατ. με τα απίστευτα προσόντα που έχει αντικρίσει ο κόσμος σ' εκείνον.

Και με την ανάγκη της Λίβερπουλ για επένδυση στο μέλλον σε ό,τι αφορά στη γραμμή κρούσης.

Και αποκτά και μια μορφή απάντησης προς τη Σίτι που πήρε τον Χάαλαντ.

Πώς, όμως, έφτασε αυτό το παιδί από το Αρτίγας μέχρι και το «Άνφιλντ»;

Καθόλου εύκολα, είναι η απάντηση...

Daily Prize Blast: Επειδή θέλεις προσφορά* σε διαφορετικό παιχνίδι κάθε μέρα! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

image

Η πείνα... κυριολεκτικά και μεταφορικά

Ο Γιούργκεν Κλοπ καταφέρνει να προσθέτει στο ρόστερ της Λίβερπουλ ποδοσφαιριστές που είναι... πεινασμένοι για επιτυχίες.

Που θέλουν έχοντας εξαργυρώσει κάποιες καλές σεζόν και με την συνθήκη να είναι ευνοϊκή για εκείνους ώστε να πάρουν μεταγραφή, να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά απ' ό,τι το έκαναν μέχρι τη στιγμή που φόρεσαν την κόκκινη φανέλα.

Κάπως σαν τον Λουίς Ντίας που μικρός ήταν υποσιτισμένος αλλά κατάφερε να βγει από το «ορυχείο» και να βρεθεί στο πιο λαμπερό φως του ποδοσφαίρου, έτσι και ο Ντάργουιν Νούνιεζ μγαλώνοντας έχει τη δική του ιστορία και τα δικά του βιώματα. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως είχε εξομολογηθεί...

«Ναι, μικρός πήγαινα για ύπνο με άδειο στομάχι... Όμως, το ίδιο έκανε και η μητέρα μου, πολύ περισσότερο. Φρόντιζε απλά όποτε μπορούσαμε, να έχουμε φάει εγώ και ο αδερφός μου.

Η μητέρα μου κοιμόταν δίχως να είναι μαζί μας όταν τρώγαμε. Δεν έτρωγε εκείνη... Γι' αυτό δεν θα ξεχάσω ποτέ από που προέρχομαι και τι έχω βιώσει για να φτάσω εδώ» είχε αναφέρει στην Marca.

Daily Prize Blast: Επειδή θέλεις προσφορά* σε διαφορετικό παιχνίδι κάθε μέρα! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

image

Η πρώτη «κρυάδα» μακριά από το σπίτι και η υπομονετική Πενιαρόλ

Λένε ότι στη ζωή οι αναποδιές σε οδηγούν εκεί που πραγματικά μπορείς να φτάσεις, όταν καταφέρεις να διαχειριστείς την κακή στιγμή και να την μετουσιώσεις σε κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια και εύρεση του σωστού δρόμου που πρέπει ν' ακολουθήσεις.

Ίσως αυτό να εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Ντάργουιν Νούνιεζ, που σε εφηβική ηλικία δεν είχε ακόμα την πνευματική δύναμη να μπει για τα καλά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το 2013 η Πενιαρόλ προσέγγισε την οικογένειά του για να τον δοκιμάσει έχοντας παρακολουθήσει τον 13χρονο, τότε, Ντάργουιν.

bwin

Ωστόσο, εκείνος δεν ήταν έτοιμος. Του έλειψαν πολύ οι γονείς του. Δεν ήταν η στιγμή του. Μπήκε στο γήπεδο και το μυαλό του δεν κατάφερε να συνεργαστεί όπως θα έπρεπε με τις κινήσεις των ποδιών του. Η Πενιαρόλ του επέτρεψε να επιστρέψει στους δικούς του με ... ανοιχτή πρόσκληση για την επόμενη χρονιά.

Ο Νούνιεζ βρέθηκε ξανά στο σπίτι του, μάζεψε τις δυνάμεις του και το μυαλό του και επέστρεψε. Και τότε ήταν που ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του. Και έσκιζε τα δίχτυα. Μέχρι να έρθει η χειρότερη στιγμή της καριέρας του με τον τραυματισμό...

image

Η ρήξη χιαστού, τα δυο χειρουργεία και ο «σωτήρας» αδερφός του

Από την ηλικία των 14 ετών μέχρι και τα 16 του, ο Ντάργουιν Νούνιεζ ισοπέδωνε κάθε αντίπαλό του. Η Πενιαρόλ ήταν μια ευτυχισμένη ομάδα που είχε αυτό το παιδί στα τμήματα υποδομών της. Του είχε δείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη κι εκείνος πλέον ήθελε να την ανταποδώσει και να προσφέρει όσο περισσότερο μπορούσε.

Μέχρι την μεγάλη ατυχία. Ρήξη χιαστού, χειρουργείο, απουσία 1,5 έτους από τα γήπεδα και... νέος εφιάλτης.

Τον Σεπτέμβρη του 2015 προσπαθεί να επανέλθει, παίρνει φανέλα βασικού από τον προπονητή του σε ματς απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ, αλλά υποφέρει από τους πόνους στο γόνατο. Αποχωρεί με κλάματα και αρχίζει να σκέφτεται πως μάλλον το ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον για εκείνον.

Έκανε ξανά επέμβαση, αλλά αυτή τη φορά με την πίστη από την οικογένειά του και τους συμπαίκτες του, επέστρεψε και... δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Κάπου εδώ να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον αδερφό του Ντάργουιν, Ζούνιορ. Εκείνος αποφάσισε να «θυσιαστεί» και να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα προκειμενου να βρει μια δουλειά με την οποία θα μπορούσε να βοηθήσει το εισόδημα του πατέρα του και η οικογένεια να ζήσει λίγο καλύτερα.

Δεν γινόταν ν' ακολουθήσει κι εκείνος το άθλημα και να κυνηγήσει την καριέρα. Πίστεψε στον μικρό Ντάργουιν, του... έδωσε τη σκυτάλη και ο Ζούνιορ αποσύρθηκε. Και αυτό φυσικά ήταν το καθοριστικό σημείο σε ολόκληρη τη διαδρομή του Ουρουγουανού επιθετικού.

Daily Prize Blast: Επειδή θέλεις προσφορά* σε διαφορετικό παιχνίδι κάθε μέρα! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

image

Το βήμα με την Αλμερία, η Μπαρτσελόνα και τώρα η μεταγραφή των 100 εκατομμυρίων

Η Πενιαρόλ απόλαυσε τις υπηρεσίες του. Και τα πολλά γκολ του. Και τους τίτλους που κατέκτησε με τον υψηλόσωμο στράικερ. Και εκείνος είδε ν' ανοίγει η πόρτα και στα μικρά κλιμάκια της εθνικής Ουρουγουάη,ς ώστε να παίξει στους αγώνες της Νοτίου Αμερικής και να είναι κομμάτι της κατάκτησης της 4ης θέσης στους Pan American Games.

Η Αλμερία ήταν εκείνη που κατάφερε να τον μεταφέρει στην Ευρώπη το 2019 και ο Ντάργουιν δεν κοιτούσε ποτέ ξανά πίσω. Ήξερε ότι τα αγαπημένα του πρόσωπα ήθελαν να τον βλέπουν να πετυχαίνει κι όχι να «πονάει» που ήταν μακριά τους. Και έτσι εκείνη η μελογχολία των πρώτων εφηβικών χρόνων δεν τον πλησίασε ποτέ ξανά.

Η Μπενφίκα το 2019 έκανε κίνηση – ματ με 24 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι «αετοί» τον έβλεπαν με... ευτυχία να σκοράρει, τη στιγμή που ο ίδιος άρχισε να «εκτοξεύεται» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Κι αν η πρώτη του σεζόν στη Λισαβόνα ήταν... περίπου μέτρια, ήρθαν τα γκολ στο Champions League της σεζόν 2021-2022 να... τρελάνουν τον κόσμο και τον Κλοπ.

«Τους είχα πει στην Μπαρτσελόνα να τον προσέξουν. Τους είχα πει ότι είναι καλή περίπτωση. Έχω 15 χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και κάτι παραπάνω ξέρω από επιθετικούς. Δεν με άκουσαν ποτέ...» είπε ο Λουίς Σουάρες και ο Νούνιεζ τελικά θα φοράει από τη νέα σεζόν και για την επόμενη 6ετία την κόκκινη φανέλα στο «Άνφιλντ».

Και το Kop θα είναι εκείνο που θα παραληρεί βλέποντάς τον να σκοράρει. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου...

Daily Prize Blast: Επειδή θέλεις προσφορά* σε διαφορετικό παιχνίδι κάθε μέρα! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image