image

Προϊόντα και αξεσουάρ που κάνουν το αυτοκίνητό μας ασφαλές και ξεχωριστό

Η σχέση με το αυτοκίνητο και η φροντίδα που χρειάζεται δε σταματά τη στιγμή της αγοράς του. Μία σειρά από προϊόντα κάνουν την καθημερινότητά μας πιο ασφαλή, πιο απολαυστική και πιο εύκολη.

Στην aftermarket αγορά αυτοκινήτου υπάρχουν ανταλλακτικά και αξεσουάρ για κάθε τύπο οχήματος. Τα πιο σημαντικά είναι σαφώς τα ελαστικά, καθώς αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το δρόμο. Όταν διαπιστώσετε ότι το βάθος πέλματος έχει μειωθεί σημαντικά (το κατώτατο όριο είναι 1,6 χιλ.), τότε πρέπει να προχωρήσετε στην αντικατάστασή τους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε φορά που προχωράμε σε αλλαγή ελαστικών, θα πρέπει να σεβόμαστε τις προδιαγραφές (διαστάσεις) που δίνει ο κατασκευαστής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να αλλάξει προς το χειρότερο η συμπεριφορά του οχήματος.

ελαστικά

Πέρα από τα ελαστικά και τα λοιπά ανταλλακτικά που είναι απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία του οχήματός μας, στα εξειδικευμένα καταστήματα προσφέρεται μία σειρά από αξεσουάρ σε διάφορες κατηγορίες. Από ηχοσυστήματα και είδη περιποίησης του αυτοκινήτου, έως εξοπλισμός για δραστηριότητες υπαίθρου, όπως σχάρες για την μεταφορά ποδηλάτων.

Ιδιαίτερα διαδεδομένες είναι οι μπαγκαζιέρες, οι οποίες τοποθετούνται στην οροφή του αυτοκινήτου και αυξάνουν σημαντικά το διαθέσιμο χώρο για τις αποσκευές. Με μία μπαγκαζιέρα, π.χ. ένα σουπερμίνι μπορεί να αποκτήσει το ρόλο ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέγουμε πιστοποιημένα προϊόντα, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Μπορεί όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα να διαθέτουν σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στον εξοπλισμό τους, το οποίο επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με κινητό τηλέφωνο, τι γίνεται όμως με τα παλιάς τεχνολογίας οχήματα; Στο εμπόριο υπάρχουν συσκευές bluetooth που συνδέονται στην υποδοχή του αναπτήρα και προσφέρουν ασύρματη σύνδεση με το smartphone.

συσκευές bluetooth

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ΚΟΚ απαγορεύεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ακόμη και αν ο οδηγός φοράει ασύρματα ακουστικά. Οι συσκευές αυτές όχι μόνο συνεισφέρουν στην οδική ασφάλεια αλλά καθιστούν νόμιμη την επικοινωνία κατά την οδήγηση.