image

Peugeot 2008: To SUV όπως το θέλεις

Το δημοφιλές συμπαγές SUV Peugeot 2008 με τις δεκάδες διακρίσεις, τη μοναδική αισθητική, την προηγμένη τεχνολογία και την πληθώρα των εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού, προσφέρει απόλυτη ελευθερία επιλογής. 

Η Peugeot με το 2008 ηγείται στην εκτίναξη των πωλήσεων της κατηγορίας B SUV. H εμφάνιση του 2008 πρώτης γενιάς είχε το ρόλο του ιχνηλάτη ενός μονοπατιού, που έφερε το Peugeot 2008 δεύτερης γενιάς στο δρόμο της απόλυτης επιτυχίας.

Αισθητικά και τεχνολογικά καινοτόμο



Το Peugeot 2008 είναι εντυπωσιακό σε κάθε τομέα. Η αισθητική, έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχή και το συνολικό αποτέλεσμα έχει πρωτοτυπία, δυναμισμό και επιβλητική παρουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχεδιαστές του νέου 2008 έχουν συνδυάσει στοιχεία από το μεγαλύτερο 3008 και το 208 με μεγάλη επιτυχία, χωρίς μάλιστα να συγχέει κανείς τα τρία αυτοκίνητα μεταξύ τους.

Peugeot 2008
Όντας ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος μοντέλα στην κατηγορία B SUV, το Peugeot 2008 με αμάξωμα 4.3 μέτρων έχει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στον τομέα των χώρων αλλά και της συνολικής ισορροπίας των όγκων. Ταυτόχρονα, ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί στα 434 λίτρα, καθιστώντας το 2008 ένα από τα πλέον ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.


Ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια

Το εσωτερικό του 2008 είναι εντυπωσιακό αισθητικά και προσεγμένο ποιοτικά. Ο πίνακας οργάνων, που στις εκδόσεις που διαθέτουν 3D iCockpit είναι πλήρως ψηφιακός με τρισδιάστατα εφέ, βρίσκεται ψηλά τοποθετημένος, μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ιδιαίτερο είναι και το  μικρό, επίπεδο τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω μέρος του τιμόνι, ενώ το ταμπλό κερδίζει τις εντυπώσεις  καθώς είναι υλοποιημένο με ποιοτικά υλικά.

Peugeot 2008

Οι τύπου «πλήκτρα πιάνου» διακόπτες στο κέντρο του ταμπλό δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο αισθητικό τόνο και είναι πρακτικοί, ενώ συνολικά η εργονομία είναι πολύ καλή, οι θέσεις για καθημερινά αντικείμενα και μπουκάλια επιτέλους αρκετές και η σχεδίαση πολύ εμπνευσμένη.

Peugeot 2008

Όσον αφορά την ουσία, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα, καθώς και συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και η αυτόματη πέδηση, μαζί με όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, start/stop, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων και τέλος ένα πρακτικό και εύκολο στη χρήση σύστημα multimedia με οθόνη αφής έως και 10''.

Peugeot 2008

Ένα ακόμα πολύ θετικό στοιχείο αποτελεί η ηχομόνωση και η στιβαρότητα αναρτησης και αμαξώματος, που συνδυαστικά δεν επιτρέπουν σε θορύβους και τριγμούς να ενοχλήσουν. Ακόμα και σε πολύ ανώμαλο οδόστρωμα, το Peugeot 2008 κινείται σχεδόν ανενόχλητο -το ίδιο και οι επιβάτες του. 

Peugeot 2008

Ασφάλεια και σταθερότητα σε κάθε διαδρομή

Peugeot 2008

Όσον αφορά στην ανάρτηση του Peugeot 2008, η σωστή στήριξη και το άκαμπτο πλαίσιο συνθέτουν ένα εξαιρετικό στην οδήγηση αποτέλεσμα. Η άνεση που προσφέρει η ανάρτηση είναι πολύ καλή, χωρίς ωστόσο να τη νιώθεις μαλακή η χαλαρή. Στις μεγάλες ταχύτητες, η αίσθηση σταθερότητας εντυπωσιάζει, ενώ στις στροφές οι κλίσεις είναι μικρές και η απόκριση στις εντολές του οδηγού ακριβής. Σε συνδυασμό με το στιβαρό αμάξωμα και την πολύ καλή ηχομόνωση, ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια κάψουλα απομόνωσης, ταυτόχρονα όμως διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο και την επικοινωνία με το αυτοκίνητο.



Μηχανικά μέρη και εξοπλισμός για κάθε περίσταση

H Peugeot προσφέρει την δύναμη της επιλογής σε κάθε οδηγό. Εξοπλίζει τα μοντέλα της με μια ολοκληρωμένη γκάμα βραβευμένων κινητήριων συνόλων, προκειμένου να ανακαλύψουν την έκδοση που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες μετακίνησής τους.

 

Το Peugeot 2008 αποτελεί υπόδειγμα και σε αυτό τον τομέα, καθώς προσφέρεται  με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό. Υπάρχουν οι βενζινοκινητήρες της σειράς PureTech, που έχει αναδειχθεί πολλές φορές «κινητήρας της χρονιάς», σε εκδόσεις ισχύος 100 και 130 ίππων.

Peugeot 2008

Ο εξαιρετικά οικονομικός diesel κινητήρας BlueHDi στα 1.5 λίτρα, αποτελεί μια ακαταμάχητη πρόταση, με ισχύ 130 ίππων, καθώς συνδυάζεται -αποκλειστικά- με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων EAT8.

Peugeot 2008

Η πολύ ενδιαφέρουσα ηλεκτρική έκδοση e-2008, που αποδίδει 136 ίππους ισχύος και 260 Nm ροπής συνδυάζεται με αυτόματη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις, κορυφαία οικονομία, αλλά και αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 345 χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα, για τη φόρτιση των μπαταριών χωρητικότητας 50 kWh έως το 80%, αρκούν μόλις 30 λεπτά της ώρας σε ταχυφορτιστή 100 kW.

Peugeot 2008


Ιδανικό για όλους



Το νέο Peugeot 2008 αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία του τόσο τον οπαδό της ορθολογιστικής προσέγγισης στην αγορά αυτοκινήτου, όσο και για αυτόν που το αντιμετωπίζει ως μέσο απόλαυσης.

Peugeot 2008

Επιπλέον, αποτελεί την ιδανική επιλογή και για τα στελέχη εταιρειών λόγω μηδενικού εταιρικού φόρου χρήσης (για ηλεκτρικά και υβριδικά). Και καθώς οι τιμές ξεκινούν από τις 21.800 ευρώ με βάση την τρέχουσα εμπορική πολιτική, το Peugeot 2008 δεν πρέπει να λείπει από το shortlist  κάθε αγοραστή μοντέλου της κατηγορίας B SUV.