Γεντβάι, ο... Batman του Ζάγκρεμπ που έμαθε τα μυστικά της μπάλας στη Ρώμη και «ανδρώθηκε» στο Λεβερκούζεν
Λένε πως το μήλο... πέφτει κάτω από τη μηλιά και με γνώμονα αυτό προβάλει μάλλον λογικό που ο Τιν Γεβντάι παίζει μπάλα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, αφού είναι γιος του Ζντένκο Γενβτάι, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που για χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και της Αυστρίας.
Ωστόσο στην περίπτωση του νέου στόπερ του Παναθηναϊκού το... χεράκι της ώστε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση έβαλε (και) η μητέρα του, κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε πριν από χρόνια όταν και βρίσκονταν στο αθλητικό σχολείο του Ζάγκρεμπ. «Επαιζε ο πατέρας μου και όταν τον έβλεπα μικρός άρχισα να κλωτσάω την μπάλα. Ετσι ξεκίνησα προπόνηση! Ηταν ιδέα της μητέρας μου να πάω στο αθλητικό σχολείο, αφού είναι το καλύτερο για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τα σπορ. Η επιλογή της έγινε και δική μου, αν και στεναχωριέμαι που απουσιάζω από κάποια μαθήματα λόγω των υποχρεώσεών μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στις αρχές του 2013, περίπου 10 χρόνια πριν.
Γεννημένος του 1995 στην πρωτεύουσα της Κροατίας, η φαμίλια του έμενε προηγουμένως στο Μόσταρ όμως έφυγε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και εγκαταστάθηκε εκεί.
Κάπως έτσι άρχισε να «γράφεται» η ιστορία…
Καλός μαθητής, αγαπημένο του μάθημα ήταν η γεωγραφία και οι Πουγιόλ, Τιάγκο Σίλβα αποτελούσαν τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα
Ο πιτσιρικάς Γεντβάι έδειξε από πολύ μικρός πως διαθέτει πλούσιο ταλέντο και ξεκίνησε από την NK της περιοχής, αλλά άμεσα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Ντιναμό, του μεγάλου club της πρωτεύουσας.
Παράλληλα ξεκίνησε να «φοιτά» και στο ειδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για παιδιά που θέλουν και μπορούν να εμπλακούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό, όπου το πρόγραμμά τους διαμορφώνεται κατάλληλα. Αμέσως ξεχώρισε για τις επιδόσεις του μέσα στο γήπεδο και από το 2010, σε ηλικία 15 ετών, άρχισε να στελεχώνει τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως παραμελούσε τα μαθήματά του όπου του άρεσε ιδιαίτερα η γεωγραφία.
Ναι μεν δεν είχε κλίση στις θετικές επιστήμες (σ.σ. μαθηματικά, χημεία κτλ) ωστόσο ήταν «δυνατός» στα υπόλοιπα και σε ανύποπτο χρόνο τόνισε. «Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής θα σπούδαζα. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει οτιδήποτε άλλο (σ.σ. πλην του να είναι ποδοσφαιριστής)». Ετσι λοιπόν μπήκε στην εφηβεία.
Μικρός υποστήριζε την Μπαρτσελόνα και το είδωλό του ήταν ο Κάρλες Πουγιόλ, αλλά και ο Τιάγκο Σίλβα που εκείνα τα χρόνια έπαιζε στη Μίλαν και μετέπειτα στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Το «πουλέν» του Κασάλο, η «υπόκλιση» του Μπίσκαν και ένα… αστέρι ανέτειλε στον ήλιο του Maksimir
Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού προηγουμένως καθιερώθηκε στα στόπερ, στα πρώτα του βήματα έπαιζε στον άξονα φτάσαμε στις αρχές του 2013, οπότε και άλλαξαν όλα για εκείνον.
Ο Γεντβάι συμμετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας της Ντιναμό και Βλάντο Κασάλο, τότε τεχνικός του στην «ακαδημία» της, ήταν ο πρώτος που πίστεψε στην αξία του. «Θα γίνει ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Ευρώπη. ‘Εχει’ και το γκολ. Είναι προικισμένος και δουλεύει πολύ», είπε για τον «εκλεκτό» του και το όνομα του συγκεκριμένου κυρίου μόνο ως τυχαίο δεν εκλαμβάνεται για τον κροατικό αθλητισμό.
Πρόκειται για έναν εκ τους 11 ποδοσφαιριστές που στις 17 Οκτωβρίου του 1990 βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα της Εθνικής τους για το φιλικό με τις ΗΠΑ, που είναι το πρώτο, έστω και ανεπίσημο, παιχνίδι της μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας. Για την ιστορία μαζί του στη σέντρα ήταν και οι γνώριμοί μας Αλιόσα Ασάνοβιτς και Ζόραν Βούλιτς. Αυτόματα τα λεγόμενά του απέκτησαν και ιδιαίτερη βαρύτητα.
Τον Φλεβάρη του 2013, πιτσιρικάς ακόμη, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, «μονιμοποιήθηκε» στους «μεγάλους», ντεμπουτάρισε σε κάποια φιλικά τους και άπαντες ήθελαν να μάθουν ποιος είναι. «Στη ζωή μου ήρθαν τα… πάνω-κάτω. Προχωράω στον δρόμο και με αναγνωρίζουν», σχολίαζε ο ίδιος για τα όσα βίωνε εκείνο το διάστημα.
Οταν έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία είχε τον Γιόσιπ Σίμουνιτς για παρτενέρ, ενώ δεξιά στα «μετόπισθεν» βρίσκονταν ο Σίμε Βρσάλικο, παίκτες μεγάλης κλάσης από τους οποίους «μάθαινε» καθημερινά. «Την επομένη του ντέρμπι… πήγα σχολείο. Δεν φοβάμαι ούτε τον Μέσι, ούτε τον Ρονάλντο. Τους σέβομαι ποδοσφαιρικά αλλά δεν τους φοβάμαι», ανέφερε ο ίδιος αφοπλιστικά στα media, λίγες ημέρες μετά από ένα παιχνίδι όπου άγγιξε το… τέλειο και ήταν από τα πρώτα του στα «σαλόνια».
Ηταν τότε που και ο Ιγκόρ Μπίσκαν «υποκλίθηκε» στο ταλέντο του. «Θα γίνει εκ των κορυφαίων», τόνιζε για εκείνον λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.
Στο «Maksimir» ένα… αστέρι είχε μόλις ανατείλει.
Τα πολλά εκατομμύρια της Ρόμα και η συνύπαρξη με τους Τότι, Πιάνιτς και τους «αστέρες» των «τζιαλορόσι»
Οι εμφανίσεις του με την Ντιναμό σε ηλικία μόλις 17 ετών, όπως φυσικά και με την Εθνική του U19, τράβηξαν και μάλλον λογικά πολλά «ευρωπαϊκά βλέμματα» πάνω του.
Ετσι το καλοκαίρι του 2013 υπήρξε ένα «γαϊτανάκι» υποψήφιων «μνηστήρων» για τον πιτσιρικά που ξεχώριζε. Η Αρσεναλ και η Τότεναμ προέβαλαν προς στιγμήν ως τα φαβορί καθώς προσέφεραν τότε 7,5 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, όμως τελικά η Ρόμα κινήθηκε πιο ουσιαστικά, «έψησε» και την οικογένειά του και τον απέκτησε έναντι περίπου 6,5 εκατομμυρίων.
Παράλληλα γράφονταν τότε πως οι ετήσιες απολαβές του Γεντβάι κυμαίνονταν στις 650.000. «Θα πάμε όλοι να μείνουμε στη Ρώμη γιατί μας χρειάζεται», είπε ο πατέρας του και ο γιος ετοίμαζε βαλίτσες για την «αιώνια πόλη».
Περίπου 11 ημέρες μετά την ανακοίνωσή του από τους «τζιαλορόσι» ξεκίνησε βασικός σε ένα φιλικό με την Μπούρσασπορ και βρέθηκε στην ίδια ενδεκάδα με τον Φραντσέσκο Τότι, Μίραλεμ Πιάντιτς και τους άλλους «σούπερ σταρ» του club.
Ο τελευταίος τον έθεσε υπό την… προστασία του, ενώ ο ιταλικός Τύπος σχολίαζε πως μπορεί να αποτελέσει τον διάδοχο του Μαρκίνιος που είχε μόλις πάρει μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν. «Στην Ντιναμό είχα το νούμερο 16, αλλά εδώ είναι του Ντε Ρόσι. Ετσι πήρα το 33 λόγω του Τιάγκο Σίλβα που είναι το είδωλό μου», σχολίασε ο νεαρός Κροάτης στην παρουσίασή του, όταν και έγινε κάτοικος Ιταλίας.
Επιλογή του Φέλερ, στα χέρια του Σμιντ μετατράπηκε σε στόπερ παγκόσμιας κλάσης
Ομως κακά τα ψέματα ήταν ακόμη παιδί και η μετάβαση από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε έναν top class σύλλογο δεν είναι και ότι πιο απλό για έναν 17χρονο. Μόλις έκλεισε τα 18 η Ρόμα τον έκανε 100% επαγγελματία σύμφωνα με τη νομοθεσία της εποχής και στις 12 Ιανουαρίου του 2014 ντεμπουτάρισε στη Serie A ως αλλαγή κόντρα στη Τζένοα, αλλά ευρύτερα δεν έβρισκε πολύ χρόνο συμμετοχής (έπαιζε συχνά με τη δεύτερη ομάδα).
Εκείνος ήθελε να «παλέψει» για θέση του και σε ανύποπτη στιγμή είπε πως «δεν θα πάω δανεικός, θα μείνω εδώ», όμως η… λύση για την επόμενη ημέρα του ήρθε μέσω Γερμανίας. Η Λεβερκούζεν έκανε πρόταση για την απόκτησή του ως δανεικό για δύο σεζόν, καθώς αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ρούντι Φέλερ, τεχνικού της διευθυντή. «Είναι πολύ ταλαντούχος και δεν σημαίνει κάτι πως δεν έπαιξε πολύ πέρσι», σχολίασε χαρακτηριστικά για εκείνον ο παλαίμαχος φορ των «πάντσερ» και με… συνοπτικές διαδικασίες αφίχθηκε στο «BayArena».
Η Ντιναμό «φώναξε» γιατί δεν πήρε από το deal χρήματα που θεωρούσε πως δικαιούνταν και κάπου εκεί… εκτοξεύτηκε η καριέρα του. Στα «χέρια» του Ρότζερ Σμιντ, νυν κόουτς της Μπενφίκα, μετατράπηκε σε ένα στόπερ ολκής και αμέσως πήρε φανέλα βασικού, αν και ο ίδιος έκλεινε τα αυτιά του σε όλα όσα λέγονταν και γράφονταν για το πρόσωπό του. «Δεν αισθάνομαι σταρ. Είναι επικίνδυνο αν ‘μένεις’ σε όσα κολακευτικά λέγονται για σένα. Είναι ευπρόσδεκτα αλλά μπορεί να σε ‘αποκοιμίσουν’», σχολίαζε για τα εγκωμιαστικά σχόλια του Τύπου.
Τα οποία πάντως δεν έμοιαζαν με υπερβολή.
Στη Λεβερκούζεν… εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές, η Ρόμα ζητούσε 10 εκατομμύρια
Η εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονταν το 2014 και το 2015 αντικατοπτρίζεται στα ρεπορτάζ της εποχής σε Ιταλία και Γερμανία, με αφορμή πως η Λεβερκούζεν ξεκίνησε επαφές ώστε να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή πριν εκπνεύσει ο διετής δανεισμός του. Τονίζονταν λοιπόν τότε πως πλευρά της Ρόμα αξίωνε 10 εκατομμύρια ευρώ και τελικά το deal «έκλεισε» τον Γενάρη του 2015 περίπου στα επτά, ξέχωρα από το «ενοίκιο» που είχαν ήδη δαπανήσει οι «ασπιρίνες» (1.000.000).
Ετσι ο 28χρονος έγινε παίκτης τους και πραγματοποιούσε πολύ καλές εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων, όπως σε Champions League και Europa League. Μάλιστα ορισμένες φορές έπαιζε με ανάλογη επιτυχία και δεξιός μπακ και ναι μεν δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε κάποιον τίτλο, εκείνος ξεχώριζε και είχε αναγορευτεί πια σε στόπερ μεγάλης κλάσης,
Ωστόσο στις αρχές του 2018/19 ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον άφησε πίσω (κάτι ανάλογο συνέβη και το 2015/16 όταν και επανήλθε δριμύτερος) και έτσι απώλεσε τη θέση του στην αγωνιστική «εξίσωση» του συλλόγου.
Είναι χαρακτηριστικό πως εκείνη τη σεζόν έπαιξε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2018 και παρότι την επόμενη επανήλθε στα κλασικά του «στάνταρ» (21 ματς/2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), το καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Αουγκσμπουργκ.
Το 2019/20 «έτρεξε» μία καλή και «γεμάτη» χρονιά στο «WWK Arena» (31 εμφανίσεις /2 γκολ), αλλά όταν επέστρεψε στη Λεβερκούζεν ο Πέτερ Μποζ που βρίσκονταν στον πάγκο ήταν ξεκάθαρο πως δεν τον υπολόγιζε.
Στην Λοκομοτίβ Μόσχας έγινε ο αντί-Κόρλουτσα, ο πόλεμος άλλαξε τα δεδομένα
Το 2020/21 έπαιξε λίγο (μόλις οκτώ αγώνες) και το καλοκαίρι του 2021 έφτασε η στιγμή να πει «αντίο» στη Λεβερκούζεν. Η Λοκομοτίβ Μόσχας αναζητούσε τον αντικαταστάτη του συμπατριώτη του Βέρνταν Κόρλουτσα που σταμάτησε τότε το ποδόσφαιρο μετά από 100 plus εμφανίσεις του στην Εθνική και δαπάνησε περίπου τέσσερα εκατομμύρια για χάρη του.
Αμέσως μετατράπηκε σε «κολώνα» της άμυνάς της (25 ματς το 2021/22 σε πρωτάθλημα και Europa), όμως η έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία και το αθλητικό «εμπάργκο» που επιβλήθηκε στις ομάδες της Ρωσίας άλλαξε άρδην τα δεδομένα.
Ψάχτηκε να αποχωρήσει και τον Γενάρη του 2023 παραχωρήθηκε δανεικός μέχρι και τον Ιούνιο στην Αλ Αϊν των ΗΑΕ. Η τελευταία δεν έκανε χρήση του buy in που διατηρούσε, ο Παναθηναϊκός… επωφελήθηκε της κατάστασης και πλέον φόρεσε, με ανάλογο καθεστώς (σ.σ. on loan), την πράσινη φανέλα.
Δευτεραθλητής κόσμου με την Εθνική Κροατίας, σκόραρε δις κόντρα στην Ισπανία!
Ξέχωρα από το συλλογικό επίπεδο και την πολύ καλή αντίστοιχη παρουσία του, ο Κροάτης αμυντικός έχει «γράψει» τη δική του ιστορία και με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας.
Διεθνής με όλες τις Under, στη «Χρβάτσκα» έπαιξε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2014 - σε ηλικία 18 ετών, εννέα μηνών και επτά ημερών - σε ένα φιλικό με την Κύπρο.
Ο κόουτς που τον επέλεξε ήταν ο Νίκο Κόβατς και φυσικά κορυφαία του στιγμή είναι η παρουσία του στην αποστολή του Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έφτασε μέχρι τον τελικό αλλά έχασε από τη Γαλλία. Στη διοργάνωση «μέτρησε» μια συμμετοχή, στο 2-1 επί της Ισλανδίας στη φάση των ομίλων και μάλιστα ως δεξιός μπακ, ενώ συνολικά με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έχει 26 εμφανίσεις.
Πλακατζής, έγινε viral όταν σε μία αποστολή της πήγε τον Ιβάν Ράκιτιτς βόλτα με ένα σκούτερ και οι συμπαίκτες του που αποθανάτιζαν τα πεπραγμένα τον αποκαλούσαν, σε ελεύθερη μετάφραση, «ταξιτζή».
Το κατά τεκμήριο καλύτερό του παιχνίδι με το εθνόσημο είναι μάλλον εκείνο με αντίπαλο την Ισπανία στα τέλη του 2018 για το Nations League, όταν σκόραρε δις και μάλιστα ως ακραίος οπισθοφύλακας, θέση που συχνά-πυκνά παίζει εάν βέβαια χρειαστεί.
Λάτρης των τατουάζ, ξεχωρίζουν οι ημερομηνίες που αφορούν το Μουντιάλ του 2018
O Γεντβάι είναι λάτρης των τατουάζ και στο σώμα του έχει «χτυπήσει» αρκετά, τα οποία και τον αντιπροσωπεύουν ή του θυμίζουν σημαντικά γεγονότα της προσωπικής αλλά και επαγγελματικής του πορείας.
Για παράδειγμα υπάρχει ο αριθμός «16», όπως και δύο ημερομηνίες που θυμίζουν το Μουντιάλ του 2018. Η πρώτη αφορά το πότε αναχώρησε για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και η άλλη τον τελικό με τη Γαλλία.
Παράλληλα και μεταξύ άλλων παρατηρούμε στα χέρια του μία μπάλα ποδοσφαίρου δίπλα σε ένα ζευγάρι παπούτσια, έναν άγγελο αλλά και το σήμα του Batman, ενώ στην πλάτη του υπάρχει μία τεράστια παλάμη με τις αναλογίες της.
Ευρύτερα δείχνει ιδιαίτερα εκφραστικός.
Fan του Batman, του αρέσει το σινεμά, το μπάσκετ και το 2020 «πρωταγωνίστησε» σε βίντεο κλιπ
Παραπάνω σταθήκαμε πως μεταξύ των τατουάζ που έχει κάνει είναι και το διακριτικό του Batman, του ήρωα της DC Comics που έχει μεταφερθεί με τεράστια επιτυχία στη μικρή και μεγάλη οθόνη. Ο «άνθρωπος-νυχτερίδα» είναι τρόπο τινά ο ήρωάς του και πολλάκις έχει στο παρελθόν χαρακτηριστεί χαϊδευτικά έτσι. Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια γιόρτασε τα γενέθλιά του με τούρτα που κυριαρχεί το σήμα του και ο Γεντβάι φαίνεται πως θαυμάζει τα όσα αντιπροσωπεύει.
Παρακολουθεί πολύ σινεμά που συγκαταλέγεται στα χόμπι του, ενώ του αρέσουν τόσο τα θρίλερ όσο και οι κωμωδίες. Εκτός των άλλων το 2020 συμμετείχε σε βίντεο κλιπ του Σέρβου ράπερ «Cvija», με τον οποίων διατηρεί φιλικές σχέσεις και αρκετές φορές πηγαίνουν μαζί διακοπές. Το τραγούδι που «πρωταγωνίστησε» λέγεται «Poziv».
Ξέχωρα από το ποδόσφαιρο βλέπει αλλά και παίζει με φίλους του μπάσκετ, Κροάτης γαρ, άρα είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της σεζόν και ανάλογα με τις υποχρεώσεις του «τριφυλλιού» να μεταβεί στο ΟΑΚΑ ώστε να παρακολουθήσει από κοντά ματς του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα ή την Basket League.
Μάλιστα πριν από χρόνια είχε πάει με φίλους του σε ένα ανοικτό γήπεδο και οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία επειδή θεώρησαν ότι παραβιάζουν τους κανόνες της κοινής ησυχίας, κάτι που είχε ως εξέλιξη εκείνος και η παρέα του να καταβάλουν το σχετικό πρόστιμο. Για την ιστορία πάντως στην περιοχή γίνονταν φεστιβάλ και τα ντεσιμπέλ ήταν πολύ υψηλά, κάτι που όμως δεν... ενόχλησε όσους παραπονέθηκαν. Ολοι έχουμε, έστω και λίγους, ανάλογους γείτονες... Συμβαίνουν αυτά.
Οσο για την «τρέλα» του, με την καλή έννοια, εκτός από την μπάλα; Μάλλον τα ρούχα και ιδιαίτερα τα παπούτσια.
Μία στιγμή που μάλλον δεν θα ξεχάσει ήταν το 2017, όταν έπεσε «θύμα» απάτης και ορισμένοι επιτήδειοι που εμφανίστηκαν σε οικονομικές αρχές δήθεν ως εκπρόσωποί του, κατάφεραν να του αποσπάσουν ορισμένες χιλιάδες ευρώ και με αυτά αγόρασαν κάποιες ράβδους χρυσού. Ωστόσο συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.
Η ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σύζυγός του Ντίνα Ντραγκίγια, έχει μπάρτσελορ και μεταπτυχιακά και είναι αντιπρόεδρος του οργανισμού «Youth Leadership Network»
Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η πανέμορφη σύντροφός του Ντίνα Ντραγκίγια, με την οποία συνδέεται από χρόνια και περίπου πριν από ένα έτος παντρεύτηκαν στο Βαρζντίν. Στο γάμο τους παραβρέθηκαν δεκάδες αθλητές της Κροατίας και μάλιστα όχι μόνο του ποδοσφαίρου, ενώ το ζευγάρι χαρακτηρίζεται από τα πλέον αγαπημένα της χώρας τους αφού απασχολεί αρκετά τα media. Βλέπετε ξέχωρα από την αναγνωρισιμότητα που λαμβάνει ο Γεντβάι και η σύζυγός του θεωρείται και εύλογα, με γνώμονα τα όσα πράττει, μία πολυτάλαντη προσωπικότητα
Ασχολείται με τον τομέα της ψηφιακής τέχνης και έχει συμμετάσχει, ως ομιλήτρια, σε αρκετές σχετικές ημερίδες εντός και εκτός της πατρίδας της, αφού λογίζεται ως ένα από τα «ονόματα» της επόμενης γενιάς στον συγκεκριμένο τομέα.
Την ίδια στιγμή διαθέτει μπάτσελορ στις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία και μεταπτυχιακό στην ανθρωπολογία της πολιτικής, του εγκλήματος και της βίας, ενώ ως άκρως ευαισθητοποιημένο άτομο που δείχνει «τρέχει» τον οργανισμό «Youth Leadership Network» και πιο συγκεκριμένα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.
Ο «YLN» συνεργάζεται (και) με τον ΟΗΕ και σκοπός του είναι, να το πούμε με απλά ελληνικά και σε ελεύθερη μετάφραση, η προώθηση της «φωνής» των νέων στις ανώτερες πολιτικές βαθμίδες ώστε να εισακούονται οι απόψεις τους.
Οι δυο τους πάντως κάνουν ότι μπορούν ώστε να διατηρούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Ο Τιν Γεντβάι με αριθμούς
Συμμετοχές ανά ομάδα
Λεβερκούζεν: 109 αγώνες/5 γκολ/4 ασίστ
Λοκομοτίβ Μόσχας: 41 αγώνες/2 γκολ
Αουγκσμπουργκ: 31 αγώνες/2 γκολ
Αλ Αϊν: 18 αγώνες/1 γκολ/1 ασίστ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 13 αγώνες/1 γκολ/1 ασίστ
Ρόμα: 2 αγώνες
Εθνική Κροατίας: 26 αγώνες/2 γκολ/1 ασίστ
Τίτλοι
Πρωτάθλημα Κροατίας: 1 (2013)
Σούπερ Καπ Κροατίας: 1 (2013)
Φιναλίστ Μουντιάλ: 1 (2018)
Ατομικές διακρίσεις
Καλύτερος νέος παίκτης της Κροατίας: 1 (2014)