Κηφισιά: Το «παζλ» του ρόστερ της παρθενικής σεζόν στη Stoiximan Superleague

Κηφισιά: Το «παζλ» του ρόστερ της παρθενικής σεζόν στη Stoiximan Superleague

Η Κηφισιά είναι από τις πλέον... δραστήριες ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι της Stoiximan Superleague. H ομάδα των Βορείων Προαστίων ήταν η τελευταία χρονικά που εξασφάλισε τη θέση της στο πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24 και με γρήγορες κινήσεις ο μεταγραφικός σχεδιασμός έτρεξε, ώστε ο Γιάννης Αναστασίου να έχει από την πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ τη ιστορικής πρώτης σεζόν του κλαμπ στην πρώτη κατηγορία

Μέχρι στιγμής η «Σταχτοπούτα» του πρωταθλήματος μας έχει ολοκληρώσει 13 μεταγραφές, οι οποίες «κούμπωσαν» με τους 13 παίκτες που παρέμειναν στην ομάδα. Φυσικά ακόμα υπάρχει δουλειά ώστε να κλείσει το ρόστερ και σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta θα γίνουν τουλάχιστον τρεις μεταγραφές ακόμα.

Επί δέκα ημέρες οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έκαναν σκληρή δουλειά στο Burgh-Haamstede, έχοντας στις περισσότερες εξ αυτών διπλές προπονήσεις. Ο έμπειρος τεχνικός δούλεψε με βάση το 4-2-3-1 και παρά τα «βαριά» πόδια και το γεγονός πως είναι μια νέα ομάδα παρουσίασε και στα τρία φιλικά ένα αρκούντως ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο δεν έχασε κανένα παιχνίδι, ενώ στα δύο με τις ομάδες της Eredivisie έμεινε πίσω στο σκορ. Ειδικά στο ματς με τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς «επέστρεψε» από διαφορά δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, κόντρα σε ομάδα που σε εννέα ημέρες αρχίζει το πρωτάθλημα της.

Το Gazzetta... ενώνει τα κομμάτια του «παζλ» της Κηφισιάς και σας παρουσιάζει πως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής το ρόστερ με το οποίο «χτίζει» ο 50χρονος κόουτς την δική του ομάδα.

image

Τα έμπειρα γάντια 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από τον «άσο». Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της σεζόν της ανόδου. Υπερασπίστηκε την εστία της Κηφισιάς σε 25 παιχνίδια και στα 17 εξ αυτών κράτησε το μηδέν. Ο 29χρονος τερματοφύλακας είναι «σπεσιαλίστας» στις ανόδους, έχοντας τέσσερις, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες με Άρη, Απόλλωνα Σμύρνης και Ιωνικό.

Είναι στην ομάδα από το 2021 και κέρδισε τη θέση του στο ρόστερ της Superleague. Ο έμπειρος πια Έλληνας γκολκίπερ θα έχει να συναγωνιστεί για τα γάντια του βασικού με έναν άλλο «μπαρουτοκαπνισμένο» πορτιέρε. Ο λόγος για τον Όγκμουντουρ Κρίστινσον.

O Ισλανδός κίπερ έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό έπειτα από μια τριετία, στην οποία αγωνίστηκε εννέα φορές, σε πέντε εξ αυτών κράτησε ανέπαφη την εστία του και πανηγύρισε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα. Ο 34χρονος ύψους 1.93 μ. πορτιέρε τερματοφύλακας έχει αποδείξει την αξία του στο πρωτάθλημα μας, στο οποίο βρίσκεται από το 2018 όταν και τον έφερε η ΑΕΛ.

Οι δυο έμπειροι «άσοι» θα δώσουν την εσωτερική τους μάχη για τη θέση στη βασική ενδεκάδα και πίσω τους υπάρχουν δύο 22χρονοι που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι. Ο πρώτος είναι ένα παιδί της ομάδας, ο Θοδωρής Αντωνόπουλος, ο οποίος επέστρεψε, έπειτα από μια σεζόν στον Πανιώνιο της Γ' Εθνικής. Ήταν στο ρόστερ της ανόδου στη Superleague και με τα γάντια της Κηφισιάς κατέγραψε τις πρώτες του συμμετοχές, ως επαγγελματίας.

Ο έτερος είναι ο γιός του πρωταθλητή Ευρώπης Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία για ένα εξάμηνo. Σε ηλικία 18 ετών πήρε την απόφαση να συνδυάσει τις σπουδές με τον αθλητισμό στο Georgetown University, στο οποίο έμεινε για τέσσερα χρόνια. Στις 12 Ιανουαρίου 2022, οι New York Red Bulls τον επέλεξαν στο Νο. 71 του MLS Draft. Με τη δεύτερη ομάδα των New York Red Bulls αγωνίστηκε σε 15 αγώνες του USL Championship

image

Οι υψηλόσωμοι στόπερ και τα μπακ... εξτρέμ

Στο κέντρο της άμυνας η Κηφισιά διατήρησε τους δύο από τους βασικούς στόπερ της ομάδας της ανόδου και ενισχύθηκε με δυο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Από το ρόστερ της περσινής ομάδας συνεχίζουν o Νίκος Βαφέας και ο Ματέους Μπαρμπόσα. Ο πρώτος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ανόδου, καθώς εκτός από τις 25 του συμμετοχές έβαλε και τα κρίσιμα γκολ κόντρα σε Παναχαϊκή και Καλαμάτα, με το οποίο μάλιστα «κλείδωσε» την πρωτιά για την Κηφισιά. Από την πλευρά του ο ύψους 1,93 μ. Βραζιλιάνος μέτρησε 18 εμφανίσεις επειδή είχε κάποια διαστήματα που ήταν νοκ άουτ.

Η τετράδα των στόπερ της πρώτης «γραμμής» του ροτέισον έκλεισε με δυο προσθήκες. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων απέκτησε τον 29χρονο Λούκα Τσάπαν και τον 34χρονο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Κροάτης την προηγούμενη σεζόν είχε 19 εμφανίσεις με την Χόνβεντ στην πρώτη κατηγορία της Ουγγαρίας, ενώ ο Ισπανός πολύπειρος σέντερ μπακ επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πέντε χρόνια στη Σαουδική Αραβία. Κοινό τους στοιχείο είναι πως είναι υψηλόσωμοι και καλοί στον αέρα. Χαρακτηριστικό πως ο πιο... κοντός είναι ο ύψους 1.86 Τσάπαν.

Στο κομμάτι των μπακ είχαμε ριζικές αλλαγές με τρεις μεταγραφές. Ο Γιάννης Αναστασίου είναι ένας προπονητής που αρέσκεται να χρησιμοποιεί επιθετικούς ακραίους οπισθοφύλακες και σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκαν οι ελεύθεροι Σάκιτς και Μασούρας δεξιά και αριστερά ο Αλέξανδρος Παρράς ως δανεικός από την ΑΕΚ. Και οι τρεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας δοκιμάστηκαν και στο άκρο της μεσοεπιθετικής τριάδας. Η «τετράδα» θα κλείσει τις επόμενες ημέρες με την άφιξη ενός αριστερού μπακ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Παρρά.

Στο ρόστερ υπάρχουν στην αμυντική γραμμή και τρία παιδιά των ακαδημιών. Ο 22χρονος στόπερ Βασίλης Σπίνος, ο 20χρονος Μανώλης Σμπώκος, ο οποίος παίζει τόσο ως στόπερ όσο και ως δεξί μπακ και ο 19χρονος αριστερός μπακ Χρήστος Μπάκος. Οι δυο πρώτοι επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους σε ΠΑΟ Ρουφ και Αιγάλεω, αντιστοίχως, ενώ ο νεότερος της παρέας πήρε πέρυσε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά σε δυο εμφανίσεις με την Κηφισιά.

image

Οι λύσεις στον άξονα

Πάμε στο χώρο του κεντρικού άξονα. Εκεί η Κηφισιά κράτησε τρεις παίκτες «κολώνες» της περσινής πορείας και απέκτησε άλλους τόσους νέους χαφ. Στα «6αρο-8αρια» υπάρχουν δυο δίδυμα. Οι... παλιοί είναι οι Αντώνης Παπασάββας και Νίκος Πέιος. O 28χρονος Αρτινός μεσοαμυντικός μπαίνει στην τέταρτη του σεζόν στην Κηφισιά και είναι αρχηγός. Από την πλευρά του ο Πέιος μπορεί να παίξει τόσο στο «6» όσο και στο «8», ενώ έχει παίξει και ως στόπερ (όπως και ο Παπασάββας). Την προηγούμενη σεζόν ο «κάπτεν» μέτρησε 25 εμφανίσεις, με δυο ασίστ και ο 24χρονος μέσος μέσος τρία γκολ και δυο ασίστ σε 27 εμφανίσεις.

Για το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποκτήθηκαν ο Φαμπιάν Αντούνες και ο Τζακ Ιπαλίμπο. Ο 31χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος αγωνίζεται στη Superleague τα τελευταία δύο χρόνια. Τον έφερε στην Ελλάδα ο Παναιτωλικός και πέρυσι φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού. Εκτός από εξάρι ο αριστεροπόδαρος μέσος αγωνίζεται τόσο ως ακραίος μπακ όσο και ως στόπερ, θέση στην οποία τον δοκίμασε και ο Γιάννης Αναστασίου. Από την πλευρά του ο 25χρονος Νιγηριανός προέρχεται από τέσσερις γεμάτες σεζόν στη Νορβηγία με τη φανέλα της Στρόμσγκοντσετ.

Στο «10» υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Ο 24χρονος Παναγιώτης Πρίτσας και ο 33χρονος Σωτήρης Νίνης. O γιος του διοικητικού ηγέτη του συλλόγου, Χρήστου Πρίτσα, είναι αρχηγός της ομάδας και την ακολούθησε βήμα βήμα στην αναρρίχηση της έως την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να παίξει τις τρεις θέσεις του κέντρου και στα φιλικά της προετοιμασίας χρησιμοποιήθηκε ως επιτελικός πίσω από τον φορ. Από την πλευρά του ο Νίνης είναι ένας παίκτης με ποιότητα και μεγάλη εμπειρία.

Στο κέντρο υπάρχει και η έξτρα λύση του νεαρού Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας.

image

Τα ερωτηματικά στη γραμμή κρούσης 

Στην επίθεση είναι και τα δυο μεγάλα ερωτηματικά του ρόστερ. Η θέση του σέντερ φορ έχει κλειδώσει με τον νεοαποκτηθέντα Όγκνιεν Οζέγκοβιτς (6 γκολ την προηγούμενη σεζόν με τον Βόλο), τον Ανδρέα Τεττέι των τριών γκολ στα τελευταία δύο φιλικά και τον Νίκολας Αντερέγκεν, όμως στα «φτερά» τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Η Κηφισιά θα αποκτήσει μέσα στις επόμενες ημέρες δύο ακραίους επιθετικούς, οι οποίοι θα προορίζονται για βασικοί και θα ανεβάσουν «level» την ομάδα μεσοεπιθετικά. Στην περίοδο της προετοιμασίας χρησιμοποιήθηκαν ως ακραίοι μεσοεπιθετικοί εκτός από τον νεαρό Δημοσθενιάδη τόσο οι τρεις ακραίοι μπακ, όσο και ο Νικολάς Αντερέγκεν. Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός είναι καλός σε τακτικό επίπεδο και στο ντουμπλάρισμα τον μπακ. Στα άκρα έχει την ευχέρεια να παίξει και ο Τεττέι, λόγω της ταχύτητας του.

Θυμίζουμε πως η τελευταία χρονικά μεταγραφή της Κηφισιάς, ο Παύλος Παντελίδης αγωνίζεται τόσο στην κορυφή όσο και στα φτερά της επίθεσης. Τις προηγούμενες ημέρες ο 20χρονος βρέθηκε στην Ολλανδία, δούλεψε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου και μάλιστα αγωνίστηκε ως βασικός εξτρέμ σε 4-2-3-1 στο ισόπαλο φιλικό της Κηφισιάς με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Φυσικά είναι ένας παίκτης που θα θέλει τον χρόνο του, καθώς αυτή θα είναι η πρώτη του χρονιά σε επίπεδο Superleague.

Συνοπτικά το ρόστερ της Κηφισιάς:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

  • Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος
  • Όουμουντουρ Κρίστινσον
  • Γιάννης Νικοπολίδης
  • Θοδωρής Αντωνόπουλος


ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

  • Νίκος Βαφέας
  • Γιάννης Μασούρας
  • Αλμπέρτο Μποτία
  • Μάνος Σμπώκος
  • Βασίλης Σπίνος
  • Ματέους Σοάρες Μπαρμπόσα
  • Εμάνουελ Σάκιτς
  • Λούκα Τσάπαν
  • Αλέξανδρος Παρράς
  • Χρήστος Μπάκος
  • + 1 αριστερό μπακ

ΜΕΣΟΙ

  • Πάνος Πρίτσας
  • Αντώνης Παπασάββας
  • Νίκος Πέιος
  • Σωτήρης Νίνης
  • Φαμπιάν Αντούνες
  • Γιώργος Δημοσθενιάδης
  • Γιώργος Κωνσταντακόπουλος
  • Τζακ Ιπαλίμπο

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

  • Ανδρέας Τεττέι
  • Όγκνιεν Οζέγκοβιτς
  • Νικολάς Αντερέγκεν
  • Παύλος Παντελίδης
  • +2 εξτρέμ