Τσουκαρίτσκι: Ένα νοικοκυρεμένο κλαμπ που ψάχνει το… θαύμα! (Poll)

Τσουκαρίτσκι: Ένα νοικοκυρεμένο κλαμπ που ψάχνει το… θαύμα! (Poll)

Η κλήρωση ήταν η δυσκολότερη που μπορούσε να έχει η Τσουκαρίτσκι… «Μόνο με θαύμα θα προκριθούμε» τονίζουν οι Σέρβοι δημοσιογράφοι, ενώ τεχνική ηγεσία και παίκτες παίρνουν τη σκυτάλη και χρίζουν απόλυτο φαβορί τον Ολυμπιακό. Ποια είναι όμως η 3η ομάδα της Σερβίας; Ποιος είναι ο σύλλογος που θα παρουσιαστεί απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη; Για τους συμπατριώτες της είναι ένα από τα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία της χώρας την τελευταία δεκαετία, κάθε χρόνο έχει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ έσοδα από μεταγραφές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως φέτος θα βάλει στα ταμεία της 3.2 εκατ. ευρώ από τα δικαιώματα της μεταγραφής του Πέτροβιτς στην Τσέλσι.

Λίγοι πιστοί την ακολουθούν στα εντός έδρας ματς, γιατί στα εκτός… απουσιάζουν κι αυτοί. Ωστόσο, διαθέτει ισχυρή διοίκηση, μιας και το αφεντικό της διαθέτει φαρμακοβιομηχανία. Ο Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, με θητεία στην ΑΕΚ είναι ο άνθρωπος από τον οποίο περνούν τα πάντα, μιας και ως αθλητικός διευθυντής έχει τεράστιο μερίδιο επιτυχίας στην ευρωπαϊκή παρουσία «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Ήμασταν άτυχοι. Δούλεψα στην ΑΕΚ, ξέρω πως είναι να παίζεις στον Πειραιά και σίγουρα μας περιμένει πολύ δύσκολο έργο. Για μας επιτυχία είναι η παρουσία σε ομίλους. Θα επιδιώξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε την έκπληξη, αλλά το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός» τονίζει. Το Gazzetta αναλύει τον αντίπαλο των Πειραιωτών και ο μπακ της Τσουκαρίτσκι, Μιλεντίν Στεβάνοβιτς υποστηρίζει το δύσκολο έργο της ομάδας του.

Γράφουν οι Πολύδωρος Παπαδόπουλος - Νότης Χάλαρης

image

Έδιωξε τον προπονητή και η αμυντική της ταυτότητα… κινδυνεύει!

Λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ραντεβού με τον Ολυμπιακό, η διοίκηση της Τσουκαρίτσκι άφηνε άφωνους παίκτες, Τύπο και τους... λιγοστούς οπαδού της ομάδας με την ανακοίνωση αποχώρησης του κόουτς, Ντούσαν Κέρκεζ. Οι εφημερίδες της Σερβίας χαρακτήρισαν την απόφαση κωμική και αντιεπαγγελματική. Ναι, η αντίπαλος των Πειραιωτών τόνισε πως υπήρξε «αμοιβαίο» το διαζύγιο με τον προπονητή που κέρδισε επτά βαθμούς στις τρεις πρώτες στροφές, που τερμάτισε 3ος την περσινή σεζόν και πάλεψε μέχρι τέλους για μια θέση στα προκριματικά του Champions League.

Kι όμως, αυτή η κίνηση χαρακτηρίστηκε ερασιτεχνική για μια ομάδα όπως η Τσουκαρίτσκι, οι ενέργειες της οποίας ήταν μετρημένες και προγραμματισμένες. Εχει καταφέρει να καθιερωθεί στις τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως οι φίλαθλοί της είναι μερικές εκατοντάδες. Ναι, τα εισιτήρια δεν ξεπερνούν τα 500 στα εντός έδρας ματς, ενώ θυμίζουμε, πως ο επαναληπτικός με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.

Και όπως συμβαίνει συνήθως στον αθλητισμό, όλα γυρίζουν σαν μπούμερανγκ. Μάλλον στην Τσουκαρίτσκι δεν μπορούσαν να υποθέσουν ότι θα γινόταν ήδη στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Κέρκεζ. Η ομάδα γνώρισε βαριά 3-0 τη Νόβι Μπέογκραντ. Ο πρώην αρχηγός της «Τσούκα», Ιγκόρ Μάτιτς κατάλαβε στο ντεμπούτο του πόσο δύσκολη είναι η ζωή του προπονητή. Ηταν η πρώτη ήττα του συλλόγου στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο, όταν και ηττήθηκε από τον Αστέρα στο Μαρακανά.

Ο νέος προπονητής προσπάθησε με το… καλησπέρα να αλλάξει την τακτική της ομάδας. Ναι, δεν έπαιζε το ελκυστικότερο ποδόσφαιρο, όμως η «Τσούκα» ήταν εξαιρετική αμυντικά, και προτιμούσε το αποτέλεσμα από την καλή μπάλα «Το αμυντικό ποδόσφαιρο έχει… πεθάνει. Στόχος μας να παίξουμε επιθετικά» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μάτιτς, ο οποίος πήρε προαγωγή από υπεύθυνος Ακαδημιών. Θα κάνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό; Οι συμπατριώτες του μιλούν για λάθος πλάνο, αφού oι Πειραιώτες θα… καθαρίσουν την πρόκριση από το πρώτο ματς. Το αγαπημένο 4-2-3-1 μάλλον θα… εγκαταλειφθεί, ενώ η ομάδα θα παρουσιαστεί χωρίς τον πρώτο περσινό σκόρερ, μιας και ο Μπανταμόσι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. Ο 19χρονος Σπασόγεβιτς θα πάρει την ευκαιρία από την τεχνική ηγεσία, ενώ μπροστάρης σε όλη αυτή την προσπάθεια θα είναι ο έμπειρος μέσος, Μάρκο Ντόσιτς. Ο 30χρονος είναι ο παίκτης που ξέρει να κάνει τη διαφορά στο κέντρο, έχει αντίληψη και από τα πόδια του περνά το παιχνίδι της ομάδας.

Μιλεντίν Στεβάνοβιτς στο Gazzetta: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, έχω μάθει όσα χρειάζεται από τον Μάρκοβιτς»

Μέλος της «παλιοσειράς» στην Τσουκαρίτσκι καθώς είναι μέλος του ρόστερ από τον Γενάρη του 2018 και μέχρι σήμερα υπηρετεί το σήμα του σερβικού συλλόγου από τη θέση του δεξιού ακραίου μπακ.

Ο Μιλεντίν Στεβάνοβιτς μετράει 146 παιχνίδια σε όλες τις διοργάνωσης με την αντίπαλο του Ολυμπιακού, με απολογισμό τέσσερα γκολ και 16 ασίστ και είναι έτοιμος μαζί με τους συμπαίκτες του για τη μάχη κόντρα στους «ερυθρόλευκους» για τον πρώτο αγώνα των play-offs του Europa League.

Το κοινό στοιχείου του Σέρβου αμυντικού με την ομάδα του Πειραιά ονομάζεται Σβετόζαρ Μάρκοβιτς καθώς ο 23χρονος στόπερ που πέρασε από τον Ολυμπιακό, είναι ξάδερφος με τον Στεβάνοβιτς και αποτελεί μία «πηγή» πληροφοριών για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για το ερχόμενο παιχνίδι, το πως το αντιμετωπίζει εκείνος και η ομάδα αλλά και τις φιλοδοξίες που έχουν ως κλαμπ.

- Πες μου αρχικά για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα σου για το ματς με τον Ολυμπιακό;

«Για εμάς είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία να παίζουμε στα play-offs του Europa League και γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαίους παίκτες και μεγάλη παράδοση. Είναι το φαβορί σε αυτό το ματς των δύο αγώνων και αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, οπότε ας κερδίσει ο καλύτερος».

- Τι γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό; Έχεις μιλήσει με κάποιον Σέρβο;

«Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαίους παίκτες, υπάρχουν και οι φανατικοί οπαδοί του που τους υποστηρίζουν. Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο για εμάς, αλλά αυτό είναι το επίπεδο στα play-offs για το Europa League, οπότε αυτό είναι φυσιολογικό. Μίλησα λίγο με τον ξάδερφο μου, τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς που έπαιζε στον Ολυμπιακό, οπότε είναι ξεκάθαρο για μένα τι είδους ομάδα είναι. Είδαμε και τα προηγούμενα παιχνίδια τους και γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολη δουλειά».

- Τι περιμένεις από αυτά τα δύο παιχνίδια;

«Περιμένω δύο σπουδαία παιχνίδια. Όπως είπα και πριν, είναι το φαβορί σε αυτό το ματς, αλλά σίγουρα δεν θα τα παρατήσουμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να περάσουμε στη φάση των ομίλων. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτό το δύσκολο ματς που μας περιμένει, θα προσπαθήσουμε να εξουδετερώσουμε τις αρετές τους και να χρησιμοποιήσουμε τα ελαττώματά τους προς όφελός μας».

- Ποιους παίκτες έχεις ξεχωρίσει;

«Είναι μια μεγάλη ομάδα με τόσους εξαιρετικούς παίκτες. Φυσικά ξεχωρίζουν ο αρχηγός της ομάδας Φορτούνης, ο Καμαρά και ο Ελ Αραμπί, αλλά πάνω από όλα μια μεγάλη ομάδα».

- Πες μου για την Τσουκαρίτσκι... Τερμάτισε 3η πέρσι, βρίσκεται σε ευρωπαϊκό όμιλο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Ήταν μια πολύ μεγάλη σεζόν, δύσκολη και αβέβαιη μέχρι το τελευταίο παιχνίδι αλλά πετύχαμε τον στόχο μας. Μια πρόκριση σε φάση ευρωπαϊκών ομίλων. Είναι μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία για μας τον σύλλογο, και τις προηγούμενες σεζόν ήμασταν στην 3η θέση, αλλά αυτό δεν μας έφερε σε φάση των ομίλων όπως φέτος. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομαδική δουλειά ήταν ο καθοριστικός παράγοντας και δείξαμε ότι ο Τσουκαρίτσκι είναι ένας μεγάλος σύλλογος που κάθε χρόνο ξεπερνά τα όρια. Σίγουρα θα ήθελα να επισημάνω και τους ανθρώπους από τη διοίκηση που κάνουν εξαιρετική δουλειά και μας στηρίζουν σε όλα».

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για την Ευρώπη;

«Αρχικά, ήταν σημαντικό για εμάς να τερματίσουμε 3οι στο πρωτάθλημα και να εξασφαλίσουμε τη φάση των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είμαι στον σύλλογο έξι χρόνια και παίξαμε τέσσερις φορές στα προκριματικά αλλά δεν τα καταφέραμε. Φέτος είναι διαφορετικά, εξασφαλίσαμε τη φάση των ομίλων και θα προσπαθήσουμε να πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε κάθε ματς και να δείχνουμε τον εαυτό μας, κάθε επόμενος αγώνας θα είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Τώρα είναι ο Ολυμπιακός και μόνο αυτό σκεφτόμαστε και προετοιμαζόμαστε».

Loading...